| Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo |
16-02-10, 18:25
|
|
Stock
|
mare greseala!
posed de 3(trei) ani un daewoo executive , cumparat la mana a doua , produs in 2004.sunt al doilea proprietar si sunt pe zi ce trece tot mai dezamagit de alegerea facuta .a aparut rugina la aripile spate , inchiderea centralizata nu numai ca e inutilizabila in sazonul asta geros (acuatoarele sunt beton iar usile nu se pot deschide ) dar creaza probleme in timpul mersului , usile bolcandu-se si deblocandu-se singure . tapiteria e varza , cu pete care nu se mai pot scoate (pete provocate de apa de ploaie care se scurge de pe chedere ) . opelul astra al unui prieten , chiar daca e din 1993 arata si functioneaza impecabil . mai nou , claxonul nu mai functioneaza ( sigurante bune , releu intermediar care functioneaza , claxoane bune si canci , nu suna ).in sase ani de cand este produsa masina , stergatoarele au o uzura incredibila , ceasul de bord functioneaza dupa bunul plac si o sumedeni de alte mici probleme care-mi fac viata de automobilist un calvar si regretul pentru alegerea facuta tot mai mare .produsa de romani , cu materiale de proasta calitate , asamblata la cel mai scazut standard , standard prezent numai in romania .nu stiu cei de la ford ce teapa au luat si nici renault-ul nu sta mai bine la pitesti . n-ai cum sa faci calitate cu romani . este trist dar adevarat . nu vreau sa deranjez sau sa jignesc pe cineva dar asta e adevarul .nici nu-mi mai bat capul cu remediatul problemelor , manualul de service nu corespunde cu instalatia electrica a autoturismului spre exemplu . va dau un sfat .nu faceti ca mine ! mai bine , la acelas pret sau poate mai ieftina o masina din 1994 - 1998 adusa din germania sau de aiurea , decat un daewoo din 2004 sau mai nou produs in romania .PACAT !!!
|
|
|
16-02-10, 19:59
|
|
 Stage 5
|
Re: mare greseala!
Pai si masina mea (2003 cielo) avea la probleme, desi era de noua in familie, dar daca nu ai grija de ea asa e. Oricum masinile la SH = loterie. Eu am bagat banuti ceva in ea si inca o sa mai bag pt ca sunt convins ca o sa iasa ceva din ea  Plus ca motorul trage destul de bine pt cei 85 de cai, rugina inca nu a aparut in proportie mare, decat pe unde e zgariata sau sunt sarite pietricele. Manualul de service sigur ca nu corespunde pt ca e pt non euro am impresia. (posibil sa gresesc aici). Daca nu ai grija de tapiterie, normal ca e varza... A mea inca e 95% in stare buna. Pe la chedere nu am problema, e posibil ca masina ta sa fi fost lovita si sa nu mai calce calumea usile, sau sa fie parbrizul schimbat si sa nu fi fost lipit bine.
Nu e cazul sa disperi. Te duci la un service bun, bagi o data ceva banuti in ea si o sa vezi ca vei fi multumit!  Sunt de acord cu tine totusi ca cielourile dinaintea astora sunt mai bune...
|
|
|
16-02-10, 20:33
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Oltcit] [DAEWOO]
|
eu zic sa te urci intr-un logan de taxi sau unul folosit la vreo firma....si o sa iti schimbi radical parerea despre cielo.....daca vrei sa vezi ce inseamna un cielo adevarat chiar daca este din 1995 da-mi un pm si ne intalnim....dar acum fiecare cum are grija asa o are....sa stii ca nici in casa daca nu faci curat tot jeg o sa fie.....asa e si cu masina....vrei curatat si ingrija fa-o singur....daca nu iti pasa...mergi asa cu ea.....iti poti lua o masina noua daca nu vei avea grija de ea la fel o sa arate....
|
16-02-10, 20:53
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
am avut si eu in familie cielo si pot sa spun ca a fost super masina. in cei 5-6 ani cat a fost la noi nu am schimbat decat consumabile si masina a facut si taxi 1 an . singura problema a fost cu geamurile electrice pe spate, dar si aia a aparut abia dupa ce in urma unui accident a fost schimbat mecanismul. actualul proprietar dupa 1 an si ceva ne-a sunat sa ne multumeasca pentru o masina foarte buna.
problemele masinii probabil sunt manopera fostului proprietar care nu a avut deloc grija de ea.
17-02-10, 17:43
|
|
Stock
|
of, of , mai , mai !!!
oftica mea vine din faptul ca sunt un tip tipicar ( "tip tpicar " suna naspa ) grijuliu . am avut un oltcit (oltena) pe care -l regret inca si care , desi din 1994 , la momentul vanzari arata super . tabla , motorul , tapiteria (protejata ca si la cielo cu huse ) ce mai , super . tot la craiova facut tot cu romani (olteni ) dar fara atatea probleme . l-am ingrijit de ajunsesem de rasul vecinilor ( "iar isi cauta obsedatu' olcitu-n c...) lucru care se intampla acum cu cielo dar cu alte rezultate . va cred , sunteti unii mandri , incantati de masinile pe care le aveti . nu numai SH-ul e loterie si nu numai cielo sau loganul pot avea probleme chiar de noi ( cunosc un "necajit " cu VW ) .cat despre "service bun " asta e un pleonasm si spun asta pentru ca problema cu inchiderea centralizata a aparut dupa o scurta incursiune la un service local pentru cu totul si cu totul alte motive decat inchiderea . mi-au indreptat si mi-au vopsit capota ( evident alta nuanta ) , mi-au scimbat spoilerul si n-au mai montat si fagurele , etc , etc si m-am intors acasa plin de " mandrie ,satisfactie multumire " si draci ! sper sa-mi revina increderea si optimismul si sa-mi repar claxonul singur si inainte de ITP . salutari mandrilor posesori de cielo !
|
|
|
17-02-10, 18:49
|
|
 Stage 5
|
Din pacate, legat de service... trebuie sa iti dau dreptate. De asta trebuie sa te chinui un pic si sa vezi cum sta treaba si sa faci cu manuta ta... Cat mi-a luat si mie pana mi-am pus singur alarma, am mai facut niste modificari, un xenon, un led etc. Si inca am o gramada de facut... Dar ce sa ii faci... Si vecinii mei cred ca la fel sunt... Uite-l si pe ala cu rabla aia :P Si eu sunt la fel ca tine, sa fie totul perfect...
|
|
|
17-02-10, 21:40
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [VW]
|
astea mai noi sunt destul de praf... mai ales daca sunt neingrijite... eu personal recomand cielo max 2003... de cand au bagat euro 3 s-a stricat smecheria...
la inchidere desfa tot ce inseamna actuatoare, broaste etc... curatitor+degripant+vaselina...
la claxon e cablajul de sub spoiler... e o imbinare acolo care cedeaza
|
|
19-02-10, 22:08
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Oltcit] [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by XoRRo
astea mai noi sunt destul de praf... mai ales daca sunt neingrijite... eu personal recomand cielo max 2003... de cand au bagat euro 3 s-a stricat smecheria...
la inchidere desfa tot ce inseamna actuatoare, broaste etc... curatitor+degripant+vaselina...
la claxon e cablajul de sub spoiler... e o imbinare acolo care cedeaza
|
vezi tu Xorro....de aceea sunt mandru posesor de cielo rosu din 1995 original Koreea.....si aici merge vorba aia hai sa vezi ce poate moshu...nu ca ma laud dar sunt unele de 16v executiveuri...pe care le ingrop si la tabla si al motor si la multe alte chestii....si inca ceva asa informativ...azi din intamplare eram in autovit....am intrebat de un capac de delcou de cielo 8v si eram 15 lei....iar unu pentru dacie 1300-1310 era 25 lei.....deci la pretul asta la piese....precizez ca mai am si o dacie pe injectie din 2003 si e mult mai costisitoare la majoritatea pieselor ca cielo si inca la dacie nu prea gasesc tot ce se strica de obicei......
Last edited by PetricaCBD; 19-02-10 at 22:13.
|
|
|
20-02-10, 21:06
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by zaharia uleianu
posed de 3(trei) ani un daewoo executive , cumparat la mana a doua , produs in 2004.sunt al doilea proprietar si sunt pe zi ce trece tot mai dezamagit de alegerea facuta .a aparut rugina la aripile spate , inchiderea centralizata nu numai ca e inutilizabila in sazonul asta geros (acuatoarele sunt beton iar usile nu se pot deschide ) dar creaza probleme in timpul mersului , usile bolcandu-se si deblocandu-se singure . tapiteria e varza , cu pete care nu se mai pot scoate (pete provocate de apa de ploaie care se scurge de pe chedere ) . opelul astra al unui prieten , chiar daca e din 1993 arata si functioneaza impecabil . mai nou , claxonul nu mai functioneaza ( sigurante bune , releu intermediar care functioneaza , claxoane bune si canci , nu suna ).in sase ani de cand este produsa masina , stergatoarele au o uzura incredibila , ceasul de bord functioneaza dupa bunul plac si o sumedeni de alte mici probleme care-mi fac viata de automobilist un calvar si regretul pentru alegerea facuta tot mai mare .produsa de romani , cu materiale de proasta calitate , asamblata la cel mai scazut standard , standard prezent numai in romania .nu stiu cei de la ford ce teapa au luat si nici renault-ul nu sta mai bine la pitesti . n-ai cum sa faci calitate cu romani . este trist dar adevarat . nu vreau sa deranjez sau sa jignesc pe cineva dar asta e adevarul .nici nu-mi mai bat capul cu remediatul problemelor , manualul de service nu corespunde cu instalatia electrica a autoturismului spre exemplu . va dau un sfat .nu faceti ca mine ! mai bine , la acelas pret sau poate mai ieftina o masina din 1994 - 1998 adusa din germania sau de aiurea , decat un daewoo din 2004 sau mai nou produs in romania .PACAT !!!
|
E adevarat ca cele din 95-96 sunt mai reusite, insa nici astea fabricate in RO nu sunt chiar rele. Daca nu-ti place, da-mio mie ca-ti arat in 30 de zile cum arata si cum functioneaza un Cielo!
|
21-02-10, 11:52
|
|
 Stage 4
Member of: [DAEWOO]
|
Si eu cand am cumparat Cielo l-am luat de la o femeie, si na masina de femeie:inauntru f.ingrijita ,iar pe dinafara masina avea mai multe nuante de rosu ,deci fusese atinsa prin unele locuri si nu a mai fost vopsita cum trebuie.Toti prietenii mi-au spus ca am fost nebun ca am luat-o, ca a fost vopsita si arata urat, dar singurul care m-a sustinut,un bun prieten care are un service s-a uitat la ea si a spus sa o iau ca a masina functioneaza bine si ca o vopsea o poate da oricand.Si pot sa spun ca nu imi pare rau de alegerea facuta acum 3 ani cand am luat-o si avea in jur de140.000km.Cielo a avut probleme cu incuietorile din totdeauna dar daca pui in aplicare sfaturile pe care le gasesti pe la baietii de pe acest forum vei avea de castigat.Eu in toti acesti ani am schimbat doar consumabilele si panoul climatizare care l-am stricat din nestiinta.
Le:Felix stie ce zice si nu vorbeste aiurea.
Multa bafta si nu te dezamagi asa de la inceput.
|
|
|
21-02-10, 17:37
|
|
 Stage 5
|
sal eu am o casa in breaza si daca vrei cand vin acolo ne uita pe la ia am si eu cielo corean lasa-mi un nr pe privat si te sun eu cand ajung in breaza
|
|
|
22-02-10, 21:24
|
|
Stock
|
serios acuma....baietii au dreptate....nu te descuraja....eu aveam la fel o caruta de probleme din astea minore gen nu mergeau toate geamurile lectrice, aveam probleme cu usa dreapta fiind lasata abia ca se mai inchidea sa nu mai zic ca am mai scos si senzoru din cauza asta, aveam probleme si cu manerele, nici antena la player nu era bagata scartaiau usile, bateria nici nu era prinsa bine la locu ei, garnitura era slabita....in fine nu cine stie ce dar mi-am luat o zi libera si m-am ocupat de toate astea....iti spun in 2 ore era masina ca noua
|
|
|
|
|