| Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo |
01-03-09, 13:28
|
|
 Stage 5
|
Claxoeaza singura
2 nopti la rand masina a inceput sa claxoneze singura. prima data de pe la 3 30 pana la 5 45 cand am oprit-o, aopi de la 6 la 7 30.
in ambele cazuri, masina era incuiata, iar simpla apasarea a claxonului a facut taraboiul sa se opreasca.
pareri?
prima data m-am gandit ca de la frig, ca s-o fi contractat tija metalica din spatele claxonului (cea pe care e +), dar mi-am dat seama ca a fost si mai frig de atat pana acum si nu am mai patit asa. Ma vad nevoit sa scot + de pe claxon, ca cheama vecinii politia...
|
|
|
04-03-09, 19:06
|
|
|
Banned
 Stage 5
|
Re: Claxoeaza singura
te-ai uitat la clemele de contact ale claxonului din volan e posibil ca una dintre ele sa se fi slabit si sa atinga?
|
|
|
05-03-09, 00:56
|
|
 Stage 5
|
Acolo m-am uiat prima oara. si nu claxoneaza tot timpul, ci s-a intamplat 2 nopti la rand, masina fiind parcata in diferite parti ale orasului (ca sa nu zic ca imi face cineva o gluma proasta sau vreun hot, ca doar nu era tampit sa se tina dupa masina mea) , dupa ora 3, 3 30. De ce pana atunci nu? Ce factor a declansat claxonul?
|
|
|
05-03-09, 08:37
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by coseru_i
2 nopti la rand masina a inceput sa claxoneze singura. prima data de pe la 3 30 pana la 5 45 cand am oprit-o, aopi de la 6 la 7 30.
in ambele cazuri, masina era incuiata, iar simpla apasarea a claxonului a facut taraboiul sa se opreasca.
pareri?
prima data m-am gandit ca de la frig, ca s-o fi contractat tija metalica din spatele claxonului (cea pe care e +), dar mi-am dat seama ca a fost si mai frig de atat pana acum si nu am mai patit asa. Ma vad nevoit sa scot + de pe claxon, ca cheama vecinii politia...
|
ai grija ca e posedata masina ta  =))
|
|
|
05-03-09, 21:48
|
|
 Stage 5
|
Daca eram superstitios, sa tii ca prima data mergeam pe la casierie la Biserica sa-i faca o sfestanie, o slujba de exorcizare, ceva, dar asa...
|
|
|
08-03-09, 13:34
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
Member of: [Fiat] [DACIA] [DAEWOO]
|
Se poate sa fie de vina contactul din volan ,astea care au claxonul pe volan au + permanent pe claxon si isi iau masa (-) de la claxon !
|
|
|
09-03-09, 00:50
|
|
 Stage 5
|
mersi de idee. voi incerca sa vad daca as anu mi aface. deocamdata nu mi-am mai asumat riscul de a o lasa noaptea cu claxonul conectat. decat sa gaesesc vreun geam spart sau vreun cauciuc taiat...
|
|
|
02-02-10, 16:00
|
|
Stage 2
|
mie intr'o noapte acum 1 sapt. mi'a claxonat de la 3 la 4  ))...toate becurile in parcare aprinse...si problema a fost de la ger...s'a contracttat plasticu
|
|
|
15-02-10, 08:22
|
|
Stage 3
|
la mine cand am luat masina nu avea claxon
si pacanea releul
deci daca ar fi avut claxon, claxona de nebuna
i-am scos firul de la volan pana la alte modificari, si apoi cand am desfacut, am observat ca placa aia de plastic rigid pe care apesi,era crapata si ramanea blocata. am lipit-o cu lipici si niste panza si a fost mai bine
dar tot cateodata cand claxonez ramane blocat.
cand o sa am bani o sa schimb volanul, ca nu cred ca se gaseste doar placa aia la dezmembrari
|
|
|
21-02-10, 13:00
|
|
 Stage 4
Member of: [DAEWOO]
|
Contactul pt. claxon de sub volan se gaseste ca piesa de schimb la magazinele de specialitate, mai ales ca tu esti din Iasi.Incearca pe autodaewoo.ro chiar de la tine din oras.
|
|
|
21-02-10, 14:42
|
|
Stage 3
|
acum am intrat sa caut acolo...dar hai sa va intreb altceva ca tot veni vorba de claxon....ca acum nu mai merge claxonul, cred ca s-a ars...intrebarea e...am vaz in comert claxoane, care contin in pachet si un releu, trebuie pus si releul ala sau mergi pe releul existent pe masina?
|
|
|
21-02-10, 18:02
|
|
 Stage 4
Member of: [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by prozatos
acum am intrat sa caut acolo...dar hai sa va intreb altceva ca tot veni vorba de claxon....ca acum nu mai merge claxonul, cred ca s-a ars...intrebarea e...am vaz in comert claxoane, care contin in pachet si un releu, trebuie pus si releul ala sau mergi pe releul existent pe masina?
|
La un Ford Transit (masina de la servici) claxonul s-a ars si am cumparat 2 goarne la set si le-am inlocuit ,doar legandu-le in paralel intre ele ,fara sa mai schimb si releul care vine odata cu ele, am mers pe cel existent de pe masina.Sincer cred ca la Cielo e aceeasi treaba.
|
|
|
21-02-10, 18:44
|
|
Stage 3
|
trebuie sa pui si releul care este in set.am cumparat si eu 2 goarne noi pentru ca nu era multumit de cel existent pe masina.am masurat curentul din instalatia masinii si imi arata 12v.cred ca firele din dotarea masinii sunt putin subdimensionate si daca pui direct goarnele achizitionate de tine nu merg.la mine nu au mers.si am creat un nou traseu,luand curent direct de la baterie.am alimentat releul de la goarnele noi de la baterie si comanda releului o faci din circuitul deja existent in masina. daca pui releul te satuiesc inainte de releu sa pui si un stabilizator la 12v.
problema cu claxonatul masinii cred ca e din volan am mai patit si eu asa ceva.placa aia care e acolo la volan e gandita cam prost...
|
|
|
21-02-10, 21:06
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by freefly
problema cu claxonatul masinii cred ca e din volan am mai patit si eu asa ceva.placa aia care e acolo la volan e gandita cam prost...
|
e gandita cam prost ca e prost plasticul, cred ca erau solutii de gasit cu un plastic destul de rigid dar nu asa de casant, oricum cand voi lua salarul voi schimba cred si volanul, nu cred ca gasesc doar acea placa...am intrebat la magazinul autodaewoo si nu are doar asta ca piesa...acum nu stiu ce volan se potriveste, de pe alt model....nu ma incanta neaparat sa aiba stema daewoo pe el...deci...inca o intrebare offtopic ca nu se paote altfel...ce alte volane(volanuri) se potriveste pe cielo?
Cat despre claxoane...daca o sa imi pun goarne din alea trompetiste....ma gandeam sa fac un circuit separat complet, cu fire noi, cu buton separat...si cel de pe volan sa il pun clasic, dar inca ma gandesc...vorba antevorbitorilor....nu stiu cat duc firele existente, dar asta ramane la stadiul de proiect...oricum...deocamdata merg fara claxon...si asa e de fain....ca nu ma mai feresc de neghiobi, merg fara sa trag de volan...daca intra in mine...ghinionul lor...norocul meu...ca mai vopsect cate un element de masina...incet cu incet o vopsesc pe toata...dar...gata v-am plictisit destul
|
|
|
22-02-10, 00:23
|
|
Stage 3
|
mie imi place volanul mai putin parea cu claxonul.sunt multumit de cel facut de mine cu alimentare si releu separat de instalatia din fabrica.electrica din fabrica lasa de dorit din punctul meu de vedere.are foarte multe probleme.
|
|
|
|
|