Asa zic si eu, puteam sa fac si mai rau....puteam sa le vars scrumiera in mancare sau mai rau, in cap/pe haine etc., dar am zis sa nu fiu chiar "ochi pentru dinte" ca pana la urma nici ele n-au facut mare lucru, gestul conteaza....
Mai nou aud pe cate unii vorbind pe strada/la munca, probabil dintre cei care au lucrat in strainatate, si cate unul mai vorbeste 5 cuvinte in romana - unul in italiana/spaniola/portugheza (nu le deosebesc), oricum ideea e ca pe mine ma bufneste rasul instantaneu si fac in asa fel incat sa ma mai si auda razand...daca mai sunt cu cineva, exclam : "ia uite dom'ne, s-au mutat englezii la oras!"
Cred ca oricum sunteti cu totii satui de personajele care vorbesc la mobil in italiana/whatever (sau ma rog, incearca sa vorbeasca pentru a parea interesanti, ca mai scapa si cate un "P_L_ Mea" romanesc)...
Off-topic: am ajuns si eu in Bulgaria anul asta, mai mult de curiozitate (dar si pentru a ma bucura de 2 zile libere), si m-am plimbat prin Albena si Varna...nu mica mi-a fost mirarea cand am auzit pentru prima data "Vasileeee! Vino ba-ncoace sa vezi ce ieftine sunt astea!" - de exemplu... ulterior am vazut / auzit sute de alti romani, prin urmare sunt destul de multi si cei ce frecventeaza Bulgaria, in comparatie cu cei ce merg in Italia/Spania etc... si atunci ma-ntreb, frate, de ce nu aud nici un roman vorbind in bulgareste prin Romania ca sa se dea mare?