Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 17-05-07, 16:04   #16
botosaniciclist

Stage 2

botosaniciclist's Avatar

Default Re: salutare. o parere despre 320d

RASPUNS PENTRU "MAGIC",uite ce vreu sa te intreb?Tu ai BMW 320d din 2001?Te intreb acest lucrur pentruca masina mea este din 2001,am umblat pe la compartimentul motor(am dat turbina jos si am curatat geometria variabila)si masina NU ESTE COMON RAIL daca a ta este te rog sa faci o poza a motorului si sa arati unde este rampa comuna de alimentare,PENTRUCA NU ESTE asa ceva,cel putin la a mea ,si meseriasul la care am mers pentru diagnoza pe calculator a spun aceasi chestie NU ESTE COMON RAIL.In rest ai dreptate despre ce spui,pompa rotativa,etc etc.
botosaniciclist is offline   Reply With Quote
Old 17-05-07, 18:04   #17
magic

Stage 2

magic's Avatar

Quote:
Originally Posted by botosaniciclist View Post
RASPUNS PENTRU "MAGIC",uite ce vreu sa te intreb?Tu ai BMW 320d din 2001?Te intreb acest lucrur pentruca masina mea este din 2001,am umblat pe la compartimentul motor(am dat turbina jos si am curatat geometria variabila)si masina NU ESTE COMON RAIL daca a ta este te rog sa faci o poza a motorului si sa arati unde este rampa comuna de alimentare,PENTRUCA NU ESTE asa ceva,cel putin la a mea ,si meseriasul la care am mers pentru diagnoza pe calculator a spun aceasi chestie NU ESTE COMON RAIL.In rest ai dreptate despre ce spui,pompa rotativa,etc etc.
Corect !! My bad, tu ai prima generatie de motor, ala e fara common rail, de la cel de 150cp este introdus common-rail

"The fourth generation of 3 series was introduced in 1998 as E46 3 series.
A complete new design with a nice looking interior and some updated engines.
The higher price of the new 3 series did not matter, it sold well from the start.

There were five models available: 318i, 320i, 323i, 328i and the 320d diesel.
All were six cylinders except the 318i and the 320d diesel which were 4 cylinders.
Only one year after introduction of the sedan, BMW introduced the new coupe and
the new touring. All were available with the same engines as the sedan although
the coupe did not have 4 cylinders. This means it was only available as 320Ci,
323Ci and 328Ci. BMW also introduced a new 4 cylinder engine for the sedan.
This was the 316i with 105 HP but maybe more important was the arrival of the
new six cylinder diesel, the 330d. It had 184 HP and a top speed of 230 km/h!
Before summer 2000 started, BMW had their new convertible ready. First available
as 323Ci only since BMW was about to replace the 2.8 engine with a new 231 HP
strong 3.0 engine! This engine replaced all 2.8 engines so all models received it.
With this new engine, BMW decided it was time to introduce four wheel drive again.
The last four wheel drive 3 series was available in 1991 as 325ix in the E30 3 series.
Named 330xi, it was only available as sedan or touring. BMW must have thought it
would sell more four wheel drive cars as a 325xi and a 330xd diesel followed soon.
But before this happened, BMW replaced the 323i with the 325i, which had 193 HP.
The same engine would also be used in the compact, which was introduced in 2001.
This new baby BMW was not like any other 3 series but had a whole new look!
It had double, round head lights and clear rear lights which looked a bit strange.
The interior, however, was just like any other 3 series and it also received the
same engines as the sedan had. The news did not last long as BMW decided the
sedan and touring needed a face lift. Both front and rear received new lights
and bumpers while the interior received a new navigation unit. More important
were the engine updates: the 318i received the new valvetronic engine and the
320d diesel now had common rail. BMW also introduced a 318d diesel. "

sursa http://www.bmwinfo.com/23400.html
magic is offline   Reply With Quote
Old 18-05-07, 04:07   #18
bara_ac

Stage 1

bara_ac's Avatar

2001 si vreo 100k ? nu cred ca ai gasi cu km aia sa fie reali.
nu am avut rabdare sa citesc toate posturile, asa ca daca repet ce au zis altii sa ma scuzati.
touringul meu e din iunie sau iulie 2001 si e diesel. 320d cu 136 cp. io pana sa il iau, am zis ca nu o sa calc in touring-uri sau diesel-uri. le-am facut pe amandoua. nu imi pare rau! consumul e mic, depinde cum bagi talpa in acc, dar nu se duce la un drum de aprox 300 km intre localitati, la mai putin de 4,5% mediu. io am facut pitesti-tg mures cu un consum si de 5%, dar si de 7,5%. iar in oras, tot asa, depinde cum bagi piciorul, dar nu stiu sa zic aproximativ. poate 10%.
despre costuri, depinde de furnizorul de piese. pana acum masina s-a comportat bine, in afara de o bucsa pe fata-dreapta si, cred io, amortizor, tot pe dreapta.
acceleratii? asa e! nu poti sa faci liniute adecvate, dar in timpul unui mers, in orice viteza ai fi, daca accelerezi, vei vedea ca nu e mare diferenta fata de benzine, poate chiar dimpotriva. cuplul ajuta!
bara_ac is offline   Reply With Quote
Old 18-05-07, 04:20   #19
bara_ac

Stage 1

bara_ac's Avatar

intre golf si bmw? m-am aliniat cu un golf IV 1,4 16 v, nerulat decat 100 km in tara. fuuum! si linie si demaraje dintr-a IIa sau a IIIa.
bara_ac is offline   Reply With Quote
Old 18-05-07, 08:38   #20
flo2_1

Stock

flo2_1's Avatar

Thumbs up Re: salutare. o parere despre 320d

acum nu stiu exact marefeream peste 100k km, insa nu as vrea sa aiba nici vreo 200k, acuma depinde ce gasesc prin germania. am auzit k se fac smecherii si peacolo dar ma gandesc k nu k si la noi in tara. oricum tot ce am auzit pana acuma despre 320d a fost de bine. mutumesc tuturor si astept in continuare opinii de la oricine.
flo2_1 is offline   Reply With Quote
Old 18-05-07, 16:15   #21
botosaniciclist

Stage 2

botosaniciclist's Avatar

Uite cum sta treaba cu Germania.eu mai aduc masini de pe acolo.Daca ai norocul sa gasesti masina la un neamt e oky,daca nu ....cum ai noroc,sant libanezi,turci ,rusi,si nu in ultimul rand ROMANI care au auto haus-uri,si la ei in proportie de 90%ai sansa la o tzeapa,astia dau kilometrajul inpoi in prostie.Si nu prea poti sa negociezi cu ei(mai aleas romanii,care si acolo au foamea in glanda).TRebuieste sa mergi cu cineva care cunoaste la masini ,caci o masina care are REALI 120k-150k,tre sa arate si sa functioneze cum trebuieste.Uite un test,cum scoti capacul de plastic de la motor(primul din fata,dupa ce ridici capota)in dreapra prinsa pe motor este EGR-ul ,o valva care are ea niste treburi pe acolo(nu intru in detalii),scoti furtunul gros care intra la valva si te uiti,daca este super inbacsita inseamna ca masina are peste 170k-230k.si mai sant si altele la care sa te uiti.Discuri de frana ,volanul manierele de unde se deschide usa la sofer,scaunul soferului sa nu fie super uzat si in general o masina cu 120kdin 2001 din germania tre sa coste undeva la 11-12000 E,pret mai mic inseamna TZEAPA.
Old 18-05-07, 16:19   #22
botosaniciclist

Stage 2

botosaniciclist's Avatar

Am fost anul trecut cu un prieten in germnai dupa masini si ala a luat un golfulet de la un roman din germnia,ala spunea ca masina are 135000km si era fabricata in 2003.cand a venit omul in tara si a verificat masina ,ce crezi ,avea 265000,cam asa stau treburile.CUMPARA MASINA DUPA STAREA TEHNICA ,SI DUPA CUM ARATA ca nu te poti baza pe km din cartea de service ,una in alb costa in germania 5 E si scrii pe ea cati km vrei tu,Intelegi????
Old 19-05-07, 00:08   #23
flo2_1

Stock

flo2_1's Avatar

Thumbs up Re: salutare. o parere despre 320d

chiar nu ma asteptam sa fie chiar asa si prin germania, dar in fine eu nu am de unde sa stiu, tocmai de aceea am scris aici k sa aflu mai multe. dupa masina oricum vreau sa merg cu cineva mai priceput, dar oricum toate sfaturile date ma ajuta simai mult in alegerea masinii. dak ar fi o masinade 3-4000e nu ar fi asa imortant, dar asa totusi conteaza si nu vreau sa ma grabesc, pana nu stiu cat mai multe detalii. multumesc din nou ptr raspuns
flo2_1 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-10, 03:13   #24
CoSmIn-CMN

Stage 3

CoSmIn-CMN's Avatar

Wink Re: salutare. o parere despre 320d

Quote:
Originally Posted by Bmw_Rulllzzz View Post
320d -ul meu are 1450 kg in talon. nu stiu cum de al tau are 1535 de kg. eu unul iti recomand un bmw fata de golf
Mai depinde si de dotari,de versiune poate a ta este restyling,cele pre-restyling sunt putin mai grele...si poate tie iti mai lipseste ceva esential:interior in piele

CoSmIn-CMN is offline   Reply With Quote
Old 11-07-10, 13:46   #25
Bmw_Rulllzzz

Stage 5

Bmw_Rulllzzz's Avatar

Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[MERCEDES]

da mai cosmin....intradevar imi lipseste ceva primordial de o deosebita importanta pentru tara, pielea! deci in opinia ta, de la piele rezulta diferenta de 85 kg
iar inainte de a te mai baga asa in seama, arunca un ochi si la data ultimului post, ca a fost cu mai bine de 3 ani in urma, nu cred ca mai are relevanta pt flo2_1
www.parbrizeonline.ro
Vanzari/Montaj/Garantie 24 de luni.
Bmw_Rulllzzz is offline   Reply With Quote
Old 07-05-13, 23:46   #26
dutzu017

Stock

O masina foarte buna. Am achizitionar un bmw 320d si e foarte bun, isi merita toti banii. Costuri de intretinere rezonabile.
dutzu017 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-13, 19:02   #27
scrisit

Stage 5

Ce inseamna rezonabil? Ai o lista cu preturi?
scrisit is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -