Quote:
Originally Posted by B94BAX
unde numai pui ca eu am cumparat o masina din Filiasi,de la un "intermediar"...era scris instrainat catre si data(cu aproximativ 1 an inainte sa o iau eu),am bagat`o la financiar,i`am spart motoru si dupa aproximativ inca 1 an am omologat noul motor si trecuto pe numele meu(deci fisa de "luare in evidenta" si chitanta de la financiar aveau vechime aproape 1an) si nu m`a intrebat nimeni ...nimic!
|
Hai sa incerc sa te lamuresc mai bine:
- faza cu "instrainat catre" are valabilitate doar la inmatriculare (DRPCIV)
- faptul ca tu NU AI FOST PRINS prins circuland cu masina dupa cele 30 zile (sau 90) nu duce la amenda. Doar daca masina era identificata in trafic se retinea talonul si se aplica amenda.
(stiai ca daca in timpul asta circulai cu masina si faceai un accident, nu din cauza ta, tot tu erai cel vinovat daca se ajungea la politie ? Pentru ca nu aveai ce cauta pe drumurile publice.)
- declararea la Adm. Fin. mai tarziu de 30 zile de la data contractului c/v, duce la amenda. (verifica data trecuta in contractul cu, care ai fost sa o inregistrezi la fiscal si vezi ca ai mai putin de 30 zile pana la data cand ai inregistrat-o)
De curiozitate, mai stii pe ce nume era fiscalul cand ai luat-o in evidenta. Pe numele intermediarului sau pe numele celui trecut in talon?
In consecinta:
1) daca o inregistrezi la financiar ("luare in evidenta") mai tarziu de 30 zile de la data dobandirii => amenda
2) dupa ce o iei in evidenta, poti sa o inmatriculezi si dupa 400 ani fara sa-ti fie aplicata nicio sanctiune, DAR nu ai dreptul sa circuli cu ea mai mult decat termenul legal.