Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 26-01-11, 16:00   #1
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Default O mana de ajutor!

Azi cand am incercat sa deschid capota..."POC"...mai mult ca sigur s-a rupt cablul...ideea este ca nici nu s-a deschis capota.am desfacut manerul de care tragi m-am uitat daca nu cumva o fi iesit cablul din el,se pare ca nu...in consecinta cum deschid capota si cum pot remedia problema?Un sfat este bine venit.Va multumesc!
Sir 10 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-11, 18:34   #2
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Default Re: O mana de ajutor!

cam nasoala treaba... am citit pe forumurile de afara ca la dealership se taxaeaza cu 900$ reparatia asta. insa aia sunt hoti. sigur trebuie sa reusesti si singur sa o repari. pt inceput poti sa scoti grila dreapta(nara), sa bagi mana adanc pe acolo si sa cauti restul de cablu, sa-l apuci si sa tragi tare de el. nu prea stiu daca e posibil, dar asa mai scria cineva pe un forum de afara...
http://forums.bimmerforums.com/forum...d.php?t=959132

cu inlocuitul cablului trebuie cautat un DIY... probabil a cedat de la frig. Problema principala e unde s-a rupt, daca mai ai ce apuca din el... cauta pe realoem mecanismul de inchidere si poate iti dai seama de acolo cam ce poti sa-i faci.

LE: DIY pt inlocuire:http://forums.bimmerforums.com/forum...d.php?t=668742

Last edited by rdy4ever; 26-01-11 at 18:41.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 26-01-11, 18:44   #3
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Am incercat si faza cu desfacutul grilei,dar nu dau de el gram...mai astept pareri.multumesc pt sfat!numai bine.
Old 27-01-11, 14:33   #4
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Azi toata ziua m-am chinuit sa desfac capota...dar s-a dovedit munca in zadar.Am desfacut "nasul" am gasit cablul si daca tin mana pe el acolo deasupra nasului se simte ca lucreaza..deci pica faza cu cablul rupt(parerea mea)...nu am acces nici la cele 2 macanisme de inchidere/deschidere din cauza plasticului care sta deasupra radiatoarelor...Ma puteti ajuta cu idei?Multumesc!
Old 27-01-11, 15:53   #5
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

pai si ai tras tare de el? baga un cleste tiganesc sa faci pargie si trage tare de el
Old 27-01-11, 17:25   #6
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
pai si ai tras tare de el? baga un cleste tiganesc sa faci pargie si trage tare de el
Observ ca esti singurul care se chinuie sa dea un sfat si implicit sa ajute,parca acest site era unul in care sa ne ajutam reciproc...in fine...rdy4ever am tras in toate felurile de el dar nu vrea deloc sa se desfaca...o sa mai incerc si maine pentru ca acum deja s-a lasat frigul prea rau.Daca nu este cablul rupt,ce ar putea fii?Multumesc pentru sfaturi si daca mai ai vreo idee este binevenita!
Old 27-01-11, 20:03   #7
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

daca nu e cablul s-a blocat mecanismul ala... ultima data cand ai inchis capota nu ai uitat cumva ceva pe margine? eu am patit la fel cand am uitat o surubelnita si s-a inchis aiurea de nu mai vroia sa se deschida. am rezolvat apasand pe capota acolo la inchidere in timp ce un prieten tragea de manivela...
Old 27-01-11, 21:32   #8
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
daca nu e cablul s-a blocat mecanismul ala... ultima data cand ai inchis capota nu ai uitat cumva ceva pe margine? eu am patit la fel cand am uitat o surubelnita si s-a inchis aiurea de nu mai vroia sa se deschida. am rezolvat apasand pe capota acolo la inchidere in timp ce un prieten tragea de manivela...
Am tras si am apasat de capota in timp ce un prieten tragea de maneta aceea pana am innebunit...fara nici cel mai mic rezultat...ai PM cu id-ul meu daca vrei sa mai vorbim.Numai bine!
Old 30-01-11, 16:06   #9
Alex YEH

Stage 3

Alex YEH's Avatar

Sal. Am patito si eu cu capota , nu se mai deschidea cu toate ca mie imi lucra cablul. Problema era la "cuiele" care inchid capota pe sasiu. Cum am deschis eu capota: Am saltat masina si cu o surubelnita lunga si dreaota in cap am intrat pe sub masina, in dreptul "cuielor" ce fixeaza capota ( inchid capota) . Aceste "cuie" se pot desface cu o surubelnita buna, asta dak ai norocul sa nu fie foarte stranse in suport! Treaba e putin migaloasa dar eu asa am reusit sa desfac capota!
Bafta!
Alex YEH is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 04:03   #10
sprinter
BMW Driver

Stage 5

sprinter's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Alex YEH View Post
Sal. Am patito si eu cu capota , nu se mai deschidea cu toate ca mie imi lucra cablul. Problema era la "cuiele" care inchid capota pe sasiu. Cum am deschis eu capota: Am saltat masina si cu o surubelnita lunga si dreaota in cap am intrat pe sub masina, in dreptul "cuielor" ce fixeaza capota ( inchid capota) . Aceste "cuie" se pot desface cu o surubelnita buna, asta dak ai norocul sa nu fie foarte stranse in suport! Treaba e putin migaloasa dar eu asa am reusit sa desfac capota!
Bafta!
Daca ai toate plasticele intregi la masina nu mai poti sa faci nimic din ce ai povestit tu acolo.

@Sir10: trage de cablu cu putere prin nara dreapta... e solutia universala, in timp ce faci asta roaga un prieten sa se apese un pic pe capota, in dreptul inelelor de fixare, apoi sa incerce sa traga de capota sa o deschida pe tot parcursul efortului asta de apasare & ridicare cablu sa fie tras blana... eu am deschis capota sa la pisca timp de vreo 4 - 5 luni ca mi a fost scarba sa dau aripa jos. Insista ca se desface.

BMW Motorsport

Tractiunea spate e la fel de periculoasa pe cat de prost, ingamfat si dornic de afirmare este soferul...
sprinter is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 04:04   #11
sprinter
BMW Driver

Stage 5

sprinter's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Alex YEH View Post
Bafta!
Daca ai toate plasticele intregi la masina nu mai poti sa faci nimic din ce ai povestit tu acolo.

@Sir10: trage de cablu cu putere prin nara dreapta... e solutia universala, in timp ce faci asta roaga un prieten sa se apese un pic pe capota, in dreptul inelelor de fixare, apoi sa incerce sa traga de capota sa o deschida pe tot parcursul efortului asta de apasare & ridicare cablu sa fie tras blana... eu am deschis capota sa la pisca timp de vreo 4 - 5 luni ca mi a fost scarba sa dau aripa jos. Insista ca se desface.
sprinter is offline   Reply With Quote
Old 03-02-11, 10:02   #12
Sir 10

Stage 5

Sir 10's Avatar

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post

Da,toate plasticele sunt la locul lor ceea ce a ingreunat munca...am incercat si faza cu trasul si impinsul in timp ce cablul era tras dar fara nici un rezultat pozitiv,pana nu am demontat tot "nasul" nu am reusit.Problema era ca se rupsese plumbul acela din capatul cablului de la jumatate care intra in incuietoarea stanga aceasta ramanand blocata.Alte incuietori si acum este totul ok.Va multumesc pentru sfaturi.
- Copyright 2025 4Tuning -