Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 08-01-09, 09:37   #1
mc_crbl

Stage 5

Question problema ABS la E36

De la o vreme mi s-a aprins martorul de la ABS si am fost la tester si mi-au zis sa schim senzorii de turatie de la rotile din fata... zis si facut! am luat senzori.. i-am inlocuit dar martorul din bord tot nu s-a stins... cum resetez aceasta eroare? sau ce tre sa mai fac???

.. si uneori cand franez mai tare mi se aprinde martorul de la placute de frana... apoi dispare... placutele au fost schimbate anu trecut in vara... de la ce poate sa fie???
mc_crbl is offline   Reply With Quote
Old 09-01-09, 17:43   #2
haristeas51

Stage 5

haristeas51's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
Default Re: problema ABS la E36

ca sa se stinga martorul de la ABS din bord fie mai faci o vizita la tester, fie scoti borna de la baterie tim de ~1 minut. solutia din urma poate pare mai 'romaneasca'' dar merge
Old 10-01-09, 10:35   #3
mc_crbl

Stage 5

Question Re: problema ABS la E36

Quote:
Originally Posted by haristeas51 View Post
ca sa se stinga martorul de la ABS din bord fie mai faci o vizita la tester, fie scoti borna de la baterie tim de ~1 minut. solutia din urma poate pare mai 'romaneasca'' dar merge
am scos borna de la baterie kiar mai mult de 1 minut si mi s-a restartar doar ceasul si data...

dupa ce am inlocuit senzorii de turatie (ABS) si am montat roata la loc cand am invartit de roata a inceput sa se auda un zgomot metalic, 1 clinchet... ca si cum roata ar atinge undeva in tabla aia de protectie din spatele discului... dar am verificat si am dat iar roata jos si nu atinge nicaieri... nu pot sa-mi dau seama de unde provine acel zgomot, dar cert este ca atinge undeva intr-o tablita
se poate sa fie din interiorul butucului??? a mai patit cineva asa??? ce as putea sa fac sa dispara acel zgomot ca este foarte neplacut si nu pot sa circul cu masina...

PS: senzorii sunt exact la fel... are vreo importanta modul de montare??? pt partea stanga sau dreapta?
franele pe spate sunt pe tambur... exista vreun senzor ABS si la rotile din spate sau numai la franele pe disc exista acesti senzori???

daca vreti pot sa fac o inregistrare si sa o atasez pe site ca sa intelegeti mai bine...
Old 11-01-09, 15:01   #4
Giamilla

Stage 3

Giamilla's Avatar

Quote:
Originally Posted by mc_crbl View Post
am scos borna de la baterie kiar mai mult de 1 minut si mi s-a restartar doar ceasul si data...

dupa ce am inlocuit senzorii de turatie (ABS) si am montat roata la loc cand am invartit de roata a inceput sa se auda un zgomot metalic, 1 clinchet... ca si cum roata ar atinge undeva in tabla aia de protectie din spatele discului... dar am verificat si am dat iar roata jos si nu atinge nicaieri... nu pot sa-mi dau seama de unde provine acel zgomot, dar cert este ca atinge undeva intr-o tablita
se poate sa fie din interiorul butucului??? a mai patit cineva asa??? ce as putea sa fac sa dispara acel zgomot ca este foarte neplacut si nu pot sa circul cu masina...

PS: senzorii sunt exact la fel... are vreo importanta modul de montare??? pt partea stanga sau dreapta?
franele pe spate sunt pe tambur... exista vreun senzor ABS si la rotile din spate sau numai la franele pe disc exista acesti senzori???

daca vreti pot sa fac o inregistrare si sa o atasez pe site ca sa intelegeti mai bine...
Exista senzori de abs si pe spate, indiferent daca ai tambur sau disc, treaba cu zgomotul pe fata am patit-o si eu, cu roata montata facea galagie, o dadeam jos nu mai facea, m-am uitat, roata nu atingea niciunde, nu stiam ce e, pana la urma am descoperit, un prezon freca intr-o tabla pe acolo, poate e si la tine acelasi lucru...
Giamilla is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 18:56   #5
mc_crbl

Stage 5

si cum ai rezolvat problema sa dispara zgomotul ala???
Old 11-01-09, 19:04   #6
Giamilla

Stage 3

Giamilla's Avatar

Quote:
si cum ai rezolvat problema sa dispara zgomotul ala???
prezonul in cauza era diferit de celelalte, era mai lung si l-am mutat pe spate...si totodata am sudat tabla protectoare a discului, care se rupsese
Giamilla is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 19:21   #7
mc_crbl

Stage 5

aha... o sa desfac si eu prezoanele sa le masor... insa nu cred ca asta e cauza pt ca inainte sa schimb senzorii nu se auzea zgomotul ala... cam ciudat... tre sa studiez mai bine problema poate o sa gasesc cauza... merci pt raspunsuri
Old 08-02-10, 16:13   #8
puyabv

Stage 3

am si eu o intrebare...ma intereseaza unde se afla calculatoru abs....dak tot e vorba de abs
puyabv is offline   Reply With Quote
Old 08-02-10, 17:47   #9
geoamd

Stage 3

geoamd's Avatar

Quote:
Originally Posted by puyabv View Post
am si eu o intrebare...ma intereseaza unde se afla calculatoru abs....dak tot e vorba de abs

in spatele torpedoului
geoamd is offline   Reply With Quote
Old 08-02-10, 18:56   #10
puyabv

Stage 3

poi tre sa dau torpedou jos...sau e sub torpedou...
Old 08-02-10, 19:36   #11
geoamd

Stage 3

geoamd's Avatar

Quote:
Originally Posted by puyabv View Post
poi tre sa dau torpedou jos...sau e sub torpedou...
Trebuie dat torpedou jos ca sa ajungi la el
geoamd is offline   Reply With Quote
Old 08-02-10, 19:36   #12
mc_crbl

Stage 5

ca sa ajungi la modulele alea sau la calculatorul de abs tre sa dai torpedoul jos
Old 08-02-10, 19:38   #13
puyabv

Stage 3

mersi......
Old 10-02-10, 11:54   #14
VN23TDR

Stage 5

VN23TDR's Avatar

Unhappy Re: problema ABS la E36

Quote:
uneori cand franez mai tare mi se aprinde martorul de la placute de frana... apoi dispare... placutele au fost schimbate anu trecut in vara... de la ce poate sa fie???
Sigur e becul de la placute? Sau e becul de la lichidul de frana? Daca e ala mai trebuie completat lichid in vas.

OFF : Scuze ca postez aici dar am si eu o problema cu abs-ul..ai n`am mai deschis alt thread.

Am sectionat fara sa vreau firul ce duce la un senzor de abs la roata stanga spate la un e36 2.0i '92. Am cositorit firele la loc dar becul a ramas aprins. Stiu ca modulul de abs face autodiagnoza de fiecare data cand pui contactul.. si daca totul e ok , becul se stinge. La mine ramane aprins. Am fost la 2 service-uri si am incercat 3 testere dar nici unu nu reuseste sa comunice cu masina. Vreo idee ce poate fi ? Vreau sa o iau babeste si sa masor fiecare senzor in parte dar nu stiu ce valoare tre sa dea.. sau sa iau un senzor bun si sa inlocuiesc fiecare senzor in parte pana cand se stinge becul. Alte idei?
Noroc
Old 14-02-10, 20:28   #15
mistreku

Stage 5

mistreku's Avatar

si a mea face ceva asemanator, nu se mai stinge becu la abs, desi abs-ul merge.
mistreku is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -