Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   problema ABS la E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/103471-problema-abs-e36.html)

mc_crbl 08-01-09 09:37

problema ABS la E36

De la o vreme mi s-a aprins martorul de la ABS si am fost la tester si mi-au zis sa schim senzorii de turatie de la rotile din fata... zis si facut! am luat senzori.. i-am inlocuit dar martorul din bord tot nu s-a stins... cum resetez aceasta eroare? sau ce tre sa mai fac???

.. si uneori cand franez mai tare mi se aprinde martorul de la placute de frana... apoi dispare... placutele au fost schimbate anu trecut in vara... de la ce poate sa fie???

haristeas51 09-01-09 17:43

Re: problema ABS la E36

ca sa se stinga martorul de la ABS din bord fie mai faci o vizita la tester, fie scoti borna de la baterie tim de ~1 minut. solutia din urma poate pare mai 'romaneasca'' dar merge :)

mc_crbl 10-01-09 10:35

Quote:

Originally Posted by haristeas51 (Post 1968465)
ca sa se stinga martorul de la ABS din bord fie mai faci o vizita la tester, fie scoti borna de la baterie tim de ~1 minut. solutia din urma poate pare mai 'romaneasca'' dar merge :)

am scos borna de la baterie kiar mai mult de 1 minut si mi s-a restartar doar ceasul si data...

dupa ce am inlocuit senzorii de turatie (ABS) si am montat roata la loc cand am invartit de roata a inceput sa se auda un zgomot metalic, 1 clinchet... ca si cum roata ar atinge undeva in tabla aia de protectie din spatele discului... dar am verificat si am dat iar roata jos si nu atinge nicaieri... nu pot sa-mi dau seama de unde provine acel zgomot, dar cert este ca atinge undeva intr-o tablita
se poate sa fie din interiorul butucului??? a mai patit cineva asa??? ce as putea sa fac sa dispara acel zgomot ca este foarte neplacut si nu pot sa circul cu masina...

PS: senzorii sunt exact la fel... are vreo importanta modul de montare??? pt partea stanga sau dreapta?
franele pe spate sunt pe tambur... exista vreun senzor ABS si la rotile din spate sau numai la franele pe disc exista acesti senzori???

daca vreti pot sa fac o inregistrare si sa o atasez pe site ca sa intelegeti mai bine...

Giamilla 11-01-09 15:01

Quote:

Originally Posted by mc_crbl (Post 1969873)
am scos borna de la baterie kiar mai mult de 1 minut si mi s-a restartar doar ceasul si data...

dupa ce am inlocuit senzorii de turatie (ABS) si am montat roata la loc cand am invartit de roata a inceput sa se auda un zgomot metalic, 1 clinchet... ca si cum roata ar atinge undeva in tabla aia de protectie din spatele discului... dar am verificat si am dat iar roata jos si nu atinge nicaieri... nu pot sa-mi dau seama de unde provine acel zgomot, dar cert este ca atinge undeva intr-o tablita
se poate sa fie din interiorul butucului??? a mai patit cineva asa??? ce as putea sa fac sa dispara acel zgomot ca este foarte neplacut si nu pot sa circul cu masina...

PS: senzorii sunt exact la fel... are vreo importanta modul de montare??? pt partea stanga sau dreapta?
franele pe spate sunt pe tambur... exista vreun senzor ABS si la rotile din spate sau numai la franele pe disc exista acesti senzori???

daca vreti pot sa fac o inregistrare si sa o atasez pe site ca sa intelegeti mai bine...

Exista senzori de abs si pe spate, indiferent daca ai tambur sau disc, treaba cu zgomotul pe fata am patit-o si eu, cu roata montata facea galagie, o dadeam jos nu mai facea, m-am uitat, roata nu atingea niciunde, nu stiam ce e, pana la urma am descoperit, un prezon freca intr-o tabla pe acolo, poate e si la tine acelasi lucru...

mc_crbl 11-01-09 18:56

si cum ai rezolvat problema sa dispara zgomotul ala???

Giamilla 11-01-09 19:04

Quote:

Originally Posted by mc_crbl (Post 1973585)
si cum ai rezolvat problema sa dispara zgomotul ala???

prezonul in cauza era diferit de celelalte, era mai lung si l-am mutat pe spate...si totodata am sudat tabla protectoare a discului, care se rupsese

mc_crbl 11-01-09 19:21

aha... o sa desfac si eu prezoanele sa le masor... insa nu cred ca asta e cauza pt ca inainte sa schimb senzorii nu se auzea zgomotul ala... cam ciudat... tre sa studiez mai bine problema :D poate o sa gasesc cauza... merci pt raspunsuri

puyabv 08-02-10 16:13

am si eu o intrebare...ma intereseaza unde se afla calculatoru abs....dak tot e vorba de abs:)

geoamd 08-02-10 17:47

Quote:

Originally Posted by puyabv (Post 3064905)
am si eu o intrebare...ma intereseaza unde se afla calculatoru abs....dak tot e vorba de abs:)

in spatele torpedoului

puyabv 08-02-10 18:56

poi tre sa dau torpedou jos...sau e sub torpedou...

geoamd 08-02-10 19:36

Quote:

Originally Posted by puyabv (Post 3065552)
poi tre sa dau torpedou jos...sau e sub torpedou...

Trebuie dat torpedou jos ca sa ajungi la el

mc_crbl 08-02-10 19:36

ca sa ajungi la modulele alea sau la calculatorul de abs tre sa dai torpedoul jos ;)

puyabv 08-02-10 19:38

mersi......

VN23TDR 10-02-10 11:54

Quote:

Originally Posted by mc_crbl (Post 1964901)
uneori cand franez mai tare mi se aprinde martorul de la placute de frana... apoi dispare... placutele au fost schimbate anu trecut in vara... de la ce poate sa fie???

Sigur e becul de la placute? Sau e becul de la lichidul de frana? Daca e ala mai trebuie completat lichid in vas.

OFF : Scuze ca postez aici dar am si eu o problema cu abs-ul..ai n`am mai deschis alt thread.

Am sectionat fara sa vreau firul ce duce la un senzor de abs la roata stanga spate la un e36 2.0i '92. Am cositorit firele la loc dar becul a ramas aprins. Stiu ca modulul de abs face autodiagnoza de fiecare data cand pui contactul.. si daca totul e ok , becul se stinge. La mine ramane aprins. Am fost la 2 service-uri si am incercat 3 testere dar nici unu nu reuseste sa comunice cu masina. Vreo idee ce poate fi ? Vreau sa o iau babeste si sa masor fiecare senzor in parte dar nu stiu ce valoare tre sa dea.. sau sa iau un senzor bun si sa inlocuiesc fiecare senzor in parte pana cand se stinge becul. Alte idei?
Noroc

mistreku 14-02-10 20:28

si a mea face ceva asemanator, nu se mai stinge becu la abs, desi abs-ul merge.

All times are GMT +2. The time now is 10:04.

- Copyright 2026 4Tuning