Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 11-01-09, 00:13   #16
LordCaddy

Stage 5

LordCaddy's Avatar

Default Re: Probleme cu motoru, nu trage deloc

Quote:
Originally Posted by bufbuf View Post
salut! am un bmw 318i sedan ''93 Euro1,1795cmc,113cp.am si eu doua probleme ,una din ele la un tachete "tacane" imi puteti spune ce pot sa ii fac sa taca si a doua vreau sa schimb cureaua de distributie imi puteti spune cati dinti are?
curea de distributie? nu e pe lant??
tachetii,degeaba iti face probleme unul...ii gasesti doar la set...si te ajunge la vreo 1500..2000 de ron..
LordCaddy is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 00:19   #17
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

nu respira bine motoru!
dolb is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 00:28   #18
bufbuf

Stage 1

da este pe curea,nu pe lant.am desfacut un capacel de plastic de langa fulia la pompa de apa si am vazut dintii la curea.Se pierde din putere din cauza acestui tachete?imi poate trimite si mie cineva o poza sau ceva unde are bmw-ul semne pe motor cand vrei sa schimbi cureaua de distributie.multumesc
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.JPG
Views:	172
Size:	163.3 KB
ID:	750450   Click image for larger version

Name:	3.JPG
Views:	183
Size:	146.2 KB
ID:	750451  
bufbuf is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 00:30   #19
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by bufbuf View Post
da este pe curea,nu pe lant.am desfacut un capacel de plastic de langa fulia la pompa de apa si am vazut dintii la curea.Se pierde din putere din cauza acestui tachete?imi poate trimite si mie cineva o poza sau ceva unde are bmw-ul semne pe motor cand vrei sa schimbi cureaua de distributie.multumesc
trage un ochi aici: https://forum.4tuning.ro/99-nospeedlimit-romania-club/27005-nsl-filiala-targoviste/page-127.html

vino la urmatoarea intalnire de vineri si vor incerca baietii sa te ajute
dolb is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 19:41   #20
bh3787bm

Stage 1

bh3787bm's Avatar

Originally Posted by bufbuf
"da este pe curea,nu pe lant.am desfacut un capacel de plastic de langa fulia la pompa de apa si am vazut dintii la curea.Se pierde din putere din cauza acestui tachete?imi poate trimite si mie cineva o poza sau ceva unde are bmw-ul semne pe motor cand vrei sa schimbi cureaua de distributie.multumesc" Salut omu uite care e faza si eu am o pisicutza km la fel de veche si la fel tachetzi bat, mi-au zis multi mecanici k asta e boala la 316 si 318 toate dupa un anumit nr de km fac la fel, cik e vb doar de uzura dar nu iti afecteaza prea mult performantele, am intrebat si eu ce e de facut la care mi s-a spus, decat sa cumperi un set nou kre ajunge pe la 2000 lei noi, mai bine dai cox in el pana isi da duhul si dupa aceea mergi la shrot cumperi alt motor cu 250-300 de euro...si aceeasi poveste... eu zic k e mai rezonabil
bh3787bm is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 19:51   #21
bh3787bm

Stage 1

bh3787bm's Avatar

Thumbs up Re: Probleme cu motoru, nu trage deloc

Am un tip spuer tare pt voi....poate multi dintre voi il stiti dar nah k tot veni vorba despre motoare obosite kre nu trag, vin si eu cu o solutie relativ iefitna kre poate fi rezolvata fara mari cunostintze de mecanica, mentionez k am experimentat-o si eu si da roade, 316 e36-le meu la fel de obosit k bunicu, mergea si el ...tar tar...ma intrecea un logam m-am luam dupa el in ciuda alea alea....cu mare chin reuseam sa il depasesc) dar acuma ce am facut eu, m-am pus frumos am desfacut debitmetru si ce am facut, in primul rand l-am curatzat (ca sa il desfaci ai nevoie de o surubelnita de o cheie de 14 si una de 12...se desface colieru se scot clemele de la filtru..treaba de 3 minute) dupa care se da jos se curatza...bobitza aia mica (senzor de debit de aer) cu un betisor cu spirt si aici incepe operatiunea...deci debitmetrul are o clapeta kre daca te uiti la lumina la ea o sa vezi loc intre corpul debitmetrului si lamela....so aici e jmenul...ea e prins cu 2 suruburi...acestea 2 se desfac si se inceasca sa se impinga asftel lamela incat spatiile de langa pereti sa fie kt mai mici adica iti cam supralimentezi motorul e treaba de finete...de tinut minte insa dupa ce se fac modificarile...cu mana se impinge de clapeta, in caz k aceasta freaca de peretele debitmetrului e bai, trebuie centrata tot chestie de finetze dar cu putina rabdare se rezolva...nu ia mai mult de 15 minute si asta...si rezultatul...e "shasa cai" sau ceva mai multzi la "carutza" a mea zici k a baut 3 cafele si ceva redbull...un mic dezavantaj...cred k consuma putin...sper mai mult...o sa revin sa va spun kt anume ...numa bine
Old 12-01-09, 22:56   #22
bufbuf

Stage 1

Quote:
Originally Posted by bh3787bm View Post
Am un tip spuer tare pt voi....poate multi dintre voi il stiti dar nah k tot veni vorba despre motoare obosite kre nu trag, vin si eu cu o solutie relativ iefitna kre poate fi rezolvata fara mari cunostintze de mecanica, mentionez k am experimentat-o si eu si da roade, 316 e36-le meu la fel de obosit k bunicu, mergea si el ...tar tar...ma intrecea un logam m-am luam dupa el in ciuda alea alea....cu mare chin reuseam sa il depasesc) dar acuma ce am facut eu, m-am pus frumos am desfacut debitmetru si ce am facut, in primul rand l-am curatzat (ca sa il desfaci ai nevoie de o surubelnita de o cheie de 14 si una de 12...se desface colieru se scot clemele de la filtru..treaba de 3 minute) dupa care se da jos se curatza...bobitza aia mica (senzor de debit de aer) cu un betisor cu spirt si aici incepe operatiunea...deci debitmetrul are o clapeta kre daca te uiti la lumina la ea o sa vezi loc intre corpul debitmetrului si lamela....so aici e jmenul...ea e prins cu 2 suruburi...acestea 2 se desfac si se inceasca sa se impinga asftel lamela incat spatiile de langa pereti sa fie kt mai mici adica iti cam supralimentezi motorul e treaba de finete...de tinut minte insa dupa ce se fac modificarile...cu mana se impinge de clapeta, in caz k aceasta freaca de peretele debitmetrului e bai, trebuie centrata tot chestie de finetze dar cu putina rabdare se rezolva...nu ia mai mult de 15 minute si asta...si rezultatul...e "shasa cai" sau ceva mai multzi la "carutza" a mea zici k a baut 3 cafele si ceva redbull...un mic dezavantaj...cred k consuma putin...sper mai mult...o sa revin sa va spun kt anume ...numa bine
salut!
dar nu s-a modificat relantiul?
acum dupa modificarile aduse debitmetrului nu s-a modificat consumul si dak da spune cam ce consum ai acum k am inteles ca ai un motor de 1.6?numai bine!
bufbuf is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 23:04   #23
wolverine

Stage 5

wolverine's Avatar

Member of:
[BMW]

da ce ziceti de comprimare?
wolverine is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 12:43   #24
bh3787bm

Stage 1

bh3787bm's Avatar

Consumul meu era undeva pe la 8 mixt, 6-7 la drum intins (90km/h) si km 10 la oras (timisoara) k in bucuresti a fost cu totul alta poveste ), relantiul din cate am facut si eu se poate modifica putin de la intinzatorul de la firul de acceleratie...il intinzi putin ii ridici relantiul dar e marja mica pe care poti lucra..oricum mie mi-a fost de folos ar fi mijto sa nu imi modifice consumul chiar f mijto dar uite de ex ieri aveam 18 litri de benzina si am facut doar 140 de km si e pe rezerva de ceva timp....
Old 13-01-09, 12:45   #25
bh3787bm

Stage 1

bh3787bm's Avatar

daca as face 200 de km cu 18 litri mi-ar fi ok consumul
Old 13-01-09, 15:29   #26
bitzucv9

Stage 5

bitzucv9's Avatar

ai rezolvat problema cu trasul motorului ? .... aceeasi problema am avut-o si eu ... cu un 525 benzina nu am reusit sa fac un asta diesel de 101 calutz:P..... din mers . dupa loc nu mai zic ..
la mine a fost ambreajul , cred ca si tu tot aceeasi problema o ai . schimba ambreajul si vezi cum merge .. e ft ieftin . bafta

IN CAZUL IN CARE AI REZOLVAT BV .. EU NU CITII TOATE POSTURILE CA MA PLICTISEAM .
bitzucv9 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 15:38   #27
wolverine

Stage 5

wolverine's Avatar

Member of:
[BMW]

nu am rezolvat pt ca astept de 2 sapt sa`mi vina consumabilele sa le schimb...si vedem atunci ...cica ar fi din filtru de benzina.
Old 13-01-09, 15:42   #28
bitzucv9

Stage 5

bitzucv9's Avatar

decat din filtru de benzina ????? oricum bafta .... daca nu e din filtre nu mai da banii pe tot felu de tampenii ... du-te la un mecanic bun sau la un testar si vezi ce are , dar aceeasi problema am avut-o si eu .
bafta .
Old 13-01-09, 15:45   #29
wolverine

Stage 5

wolverine's Avatar

Member of:
[BMW]

din disc nu e...pt ca se cunoaste daca patineaza discul...s`ar tura mai mult in gol...
Old 13-01-09, 15:48   #30
bitzucv9

Stage 5

bitzucv9's Avatar

nu trebuie sa fie din disc, poate sa fie din placa, schimba mai iantai filtrele ce ai zis ca ai comandat si dupa aceea vezi cum merge . la mine era placa dusa , discu era bunicel usor usor se ducea si ala din cauza placii .
multa bafta .
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -