Salut,
De foarte mult timp imi doream o Honda iar saptamana trecuta am reusit sa-mi cumpar un Civic coupe EJ2 cu motor de 1.5l-102cp.
Problema este ca scoate fff mult fum alb indiferent daca motorul este rece sau cald. In ziua in care am cumparat masina i-am verificat uleiul care era aproape de maxim dar nu era nimic relevant deoarece motorul era cald... Dupa drumul de la Hunedoara de 400km si inca vreo 200km pana intr o alta localitate am ramas cu joja uscata fara sa mi se aprinda in bord niciun bec. Am trecut pe la un service (de provincie) iar acolo mi au "masurat" sonda lambda care dadea o valoare mult mai mica decat normalul. Mi-au mai spus ca trebuie schimbate simeringurile de la supape(47 lei x 16), garnitura capac supape(21 lei), garnitura de chiulasa(60 sau 171lei), garnitura de evacuare(64lei), sonda lambda cu 4 fire (460 lei).
Eu acum vreau sa gasesc un mecanic care sa mai fi desfacut Honda si sa-i cer parerea despre posibilele probleme pentru ca nu are rost sa platesc toate piesele astea si sa fie de vina numai una. Ideea e ca imi expira nr rosii si trebuie sa trec pe la RAR ca sa i fac deprecierea pt taxa si nu pot din cauza noxelor. O sa i verific sambata PCV-ul ca am inteles ca poate sa fie una din cauze.
Aveti ceva sugestii in leg cu un mecanic sau cunostinte de mecanica/electrica?
Merci anticipat!