Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 31-07-08, 22:51   #1
m!h@!skoda

Stock

Default cum sa procedez ?

Salut tuturor membrilor acestui forum!!! am o intrebare la care nu am gasit un raspuns pana acum. Vreau sa cumpar o skoda octavia si am gasit una cu predare leasing. m_am intalnit cu omul respectiv am facut testul in service, pana aici totul ok. De acum e problema: vanzatorul mai are de platit 9000 de euro leasing. eu ii dau 9000 de euro merg cu el sa fiu sigur k plateste leasing-ul dar el nu poate sa imi dea cartea tehnica a masinii ca este trecuta tot pe firma de leasing. el spune k imi da masina cu talonul prima data. Acum intervine problema:eu ce fac cu masina fara cartea tehnica si cu banii dati? el poate sa vina cu politia la mine k i_am furat masina! astept raspunsuri !!
m!h@!skoda is offline   Reply With Quote
Old 03-08-08, 16:56   #2
m!h@!skoda

Stock

Default Re: cum sa procedez ?

nu stie nimeni cum sa fac ??
Old 03-08-08, 23:16   #3
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Eu dupa ce am terminat leasing-ul la Logan, am primit cartea tehnica. Pana atunci am circulat doar cu talonul.
dexter_20 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 01:06   #4
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

ce carte tehnica bre?
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 14:06   #5
shaid-kid

Stage 5

shaid-kid's Avatar

Pey nu faceti si voi un contract de vanzare cumparare? Prin care poti sa dovedesti ca ai cumparat masina de la el?
shaid-kid is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 16:40   #6
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by shaid-kid View Post
Pey nu faceti si voi un contract de vanzare cumparare? Prin care poti sa dovedesti ca ai cumparat masina de la el?
cum sa cumperi masina de la el? Daca e in leasing, masina e proprietatea firmei de leasing, nu a lui.
Old 04-08-08, 17:55   #7
m!h@!skoda

Stock

am mai gasit informatii: pentru sigurantza e bine sa merg impreuna cu vanzatorul la un notar pt ca acesta sa dea o declaratie sau nush ce si cu 2 martori. pe de alta parte omul poate sa imi de-a cartea masinii dupa ce achita leasing-ul (mai dureaza un timp dupa ce plateste leasing-ul pana devine el proprietar si apoi eu) in cazul in care e om de cuvant; dar in ziua de azi se poate intampla orice! mai astept si alte pareri si ms de raspunsuri!!
Old 04-08-08, 20:24   #8
mike20
Seat Driver

Stage 5

mike20's Avatar

Member of:
[SEAT]

Pai preia tu leasing-ul si achita-l, asa o sa iti iei cartea masinii si o sa fii si primul proprietar pe ea.
mike20 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 23:36   #9
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by m!h@!skoda View Post
am mai gasit informatii: pentru sigurantza e bine sa merg impreuna cu vanzatorul la un notar pt ca acesta sa dea o declaratie sau nush ce si cu 2 martori. pe de alta parte omul poate sa imi de-a cartea masinii dupa ce achita leasing-ul (mai dureaza un timp dupa ce plateste leasing-ul pana devine el proprietar si apoi eu) in cazul in care e om de cuvant; dar in ziua de azi se poate intampla orice! mai astept si alte pareri si ms de raspunsuri!!
du-te la firma de leasing cu el si fa preluare de leasing, lasa notarii. Daca nu are el bani de unde sa plateasca leasingul ce faci?
Old 05-08-08, 14:02   #10
Blondy26
Seat Driver

Stage 4

Blondy26's Avatar

Member of:
[SEAT]

Mi se pare cam dubioasa faza...Adica de contract de vanzare cumparare n-a auzit?Sau predare de leasing si achiti tu cei 9000 de euro personalmente. Nu ar fi mai simplu asa? Nu se dau bani fara sa primesti un act in schimbul lor care atesta ca banii tai au ajuns in posesia lui X.

Seat Ibiza 6L Emocion Red - 1,2L 12V - 2006

Ford Focus 2nd gen Facelift Tango red - 1,6L 16V Duratec - 2011

---===CT-26-YRA & CT-25-YRA===---
Blondy26 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 15:48   #11
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Se poate face preluare de leasing direct la societatea de leasing. Fara notari, fara riscuri. Oamenii calculeaza cat mai e de plata la masina respectiva si se face preluarea contractului, se schimba titularul contractului de leasing. Proprietar al masinii ramane in continuarea societatea de leasing, pana la achitarea acesteia.
Probabil ca ai si varianta achitarii integrale a sumei restante, dar detaliile astea le discuti cel mai bine la societatea de leasing. Ei sunt cei mai in masura sa-ti spuna ce trebuie sa faci.
Old 05-08-08, 18:31   #12
m!h@!skoda

Stock

ms de raspunsuri tuturor!! pana la urma voi face o preluare de leasing de la respectivul ca alta varianta nu prea am.
- Copyright 2025 4Tuning -