Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 24-10-07, 23:49   #1
shaid-kid

Stage 5

shaid-kid's Avatar

Default Dilema anvelope

Am pe masina (peugeot 307) cauciucuri de 205/60/16, merg puse unele pe 225/55/16? sau sunt mult prea late? Mersi anticipat!
shaid-kid is offline   Reply With Quote
Old 25-10-07, 00:24   #2
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: Dilema anvelope

Quote:
Originally Posted by shaid-kid View Post
Am pe masina (peugeot 307) cauciucuri de 205/60/16, merg puse unele pe 225/55/16? sau sunt mult prea late? Mersi anticipat!
Din http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html , rezulta ca ai
o diferenta in diametru de 0.31% ,adica 2 mm,ceea ce pare ok.
Problema este insa alta,legata de a atinge sau nu in anumite parti ale caroseriei.
Fi atent la cota ET a jantelor ,de aici : http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

Last edited by turbojack; 25-10-07 at 00:26.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 25-10-07, 01:00   #3
shaid-kid

Stage 5

shaid-kid's Avatar

Aha mersi mult de tot sper sa nu atinga pe nicaieri..
shaid-kid is offline   Reply With Quote
Old 25-10-07, 03:59   #4
BogdanNZ
Toyota Driver

Stage 5

BogdanNZ's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]

Hmm legat de asta am si eu o nelamurire...initial am avut 195/60/15...am trecut la alte jenti cu gume de 205/40/17. Dupa calculatorul acesta diametrul total a scazut...-19mm. Avand in vedere diametrul mai scazut al rotii asta ar insemna ca masina are un demaraj mai bun?!(neluand in considerare diferentele de greutate dintre seturile de jenti).Teoretic pe viraje de asemenea ar trebui sa aiba mai multa aderenta datorita cresterii in latime...
Si totusi care e partea negativa a conversiei mele?(Doar ca rotile arata cu 19mm mai "mici" pe masina?)
Old 04-11-07, 00:35   #5
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

diametrul schimbat inseamna eroare de km in bord..adik viteza reala nu mai e cea indicata de vitezometru...despre demaraj se poate spune ca daca sunt mai mici s-a imbunatatit...dar in acelasi timp sunt si mai late..deci mai multa frecare mai greu de pus in miscare
Old 04-11-07, 01:08   #6
smc07

Stage 4

smc07's Avatar

Quote:
Originally Posted by feryboy View Post
diametrul schimbat inseamna eroare de km in bord..adik viteza reala nu mai e cea indicata de vitezometru...despre demaraj se poate spune ca daca sunt mai mici s-a imbunatatit...dar in acelasi timp sunt si mai late..deci mai multa frecare mai greu de pus in miscare
permite-mi sa te corectez...frecarea nu depinde de suprafata...formula fortei de frecare este F=uN...unde u=coeficient de frecare (depinde de natura suprafetelor de contact) si N=normala...sau greutatea mai pe intelesul tuturor..tine de fizica pura...si crede-ma si eu am fost intrigat cand am auzit asta prima data...da acu mai dau si bacu la fizica

@BogdanNZ ce se modifica:
1.viteza ta reala va fi mai mica fata de cea indicata in bord...insa...cu 0.000...adica fff putin.
2.intr-adevar ar rezulta un demaraj mai bun, dar o viteza maxima mai scazuta.

Last edited by smc07; 04-11-07 at 01:11.
smc07 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-07, 01:10   #7
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

iar eu vb din experienta cand spun ca masina mea dupa ce a treut de la 175 la 195 cu exact acelasi diametru total al cauciucului se misca mai greu...
oricum eu am scapat de fizica din liceu de ceva vreme asa ca nu te contrazic la formulele tale acolo
feryboy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-07, 01:14   #8
smc07

Stage 4

smc07's Avatar

aici nu mai am cum sa te contrazic ...asa o fi atunci
Old 04-11-07, 01:20   #9
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

nu am vazut si edit-ul tau
viteza va fi mai mica cu 3,2% 96,6km/h in bord si 93,5km/h reali...este o diferenta destul de mare zic eu...
sursa http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp intrati si va jucati cu dimensiunile acolo...
feryboy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-07, 01:55   #10
smc07

Stage 4

smc07's Avatar

96-93 hm...daca zici tu...eu oricum sunt obisnuit cu viteze diferite de ceea ce indica vitezometru. Conduc un cielo ce a avut cutie automata...acum e cutia manuala clasica de pe aproape toate modelele cielo...diferenta dintre vit reala si vit indicata este in raport de 2/3 adik la 60 km/h am in bord 90km/h...la
100 km/h am in bord 150 km /h...si tot asa...mai mult de 130 si cva nu stiu dak prinde masina fiindca vitezometru merge doar pana la 200

LE: sunt curios cam cu ce jenti respectiv cauciucuri ar tre sa schimb ca sa obtin o indicatie cat de cat corecta

Last edited by smc07; 04-11-07 at 01:58.
Old 04-11-07, 02:26   #11
BogdanNZ
Toyota Driver

Stage 5

BogdanNZ's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]

Quote:
Originally Posted by feryboy View Post
nu am vazut si edit-ul tau
viteza va fi mai mica cu 3,2% 96,6km/h in bord si 93,5km/h reali...este o diferenta destul de mare zic eu...
sursa http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp intrati si va jucati cu dimensiunile acolo...
Daca pt mine sunt numerele acelea..nu e problema...oricum nici o masina nu indica exact viteza reala nici din fabrica...cat despre radare...la noi cele fixe au o marja de +10km/h fata de limita legala...adica pe zona de 50 te pozeaza de-abia de la 61km/h in sus...iar cu tunurile nu prea stau...
Cat despre accelerare...aveti amandoi oarecum dreptate...din cauza ca a scazut diametrul total dar a crescut latimea...demarajul e aprox la fel...sau e insesizabil schimbat.
Mersi de interes baieti
BogdanNZ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -