Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
20-07-06, 12:53
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [4Rally]
|
Re: logan vs o masina buna second-hand
Cu riscul de a ma repeta,eu zic ca Loganul isi face bine treaba pt ce a fost el conceput. Daca era asa de jalnic pe cum spune lumea... nu mai faceau cei de la Dacia vanzari asa de mari. SI la urma urmei la 8000 euro nu poti emite pretentii sa ai o limuzina sau un supercar.Un Logan eu zic ca ofera unei familii strictul necesar pt o masina noua si de ce nu moderna.
|
20-07-06, 14:44
|
|
Presedinte Street Vision
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [Street Vision] [VW] [SEAT]
|
Quote:
Originally Posted by dexter_20
Eu cu Loganul meu nu am nici o problema, cu toate ca il am de 2 ani. SI pot sa spun ca l-am dus si la ilegale, si pe drumuri de tara si in oras,adica nu l-am tinut bibelou in parcare.Ba chiar ... am intrat cu 120 intr-un copac si nu aveam centura. Am scapat doar cu capu spart si atat. Masina a fost reparata si acelasi comportament ireprosabil are. Sa fie al meu un Logan mai special? Nu cred. Pt ca si al meu a venit cu o defectiune la calculatorul de bord dar a fost remediata problema pe loc, in service-ul reprezentantei. Eu am mai spus-o si in alt thread:dak e sa ai noroc de o masina buna...ai. Acum nu stiu cat de mult se respecta treaba cu perioada de rodaj. La mine s-a respectat cu strictete pot spune.
Si in legatura cu alternative second hand....eu as vrea sa fac o paralela cu fetele....una e sa o iei virgina si alta e sa o iei .... stiti voi cum.
|
Prea tare  , sa iei tu toate virginele sa te chinui cu ele ca le luam noi pe alea "mai cu experienta" sa ne duca la extaz
Si acum referitor la superLoganuri ... e o masina cu un aspect disgratios, cu o finisare ce lasa de dorit, cu materiale ieftine, cu probleme la sistemul de franare, cu costuri de intretinere ridicate, cu vizibilitate scazuta in spate ...etc. Nu e clar masina sport, ii lipsesc multe , unul din lucruri fiind aerodinamica, dar merge, merge cum merg toate masinile (asta daca o iei sa te duca de colo colo , nu alte pretentii). Am multi prieteni care si-au cumparat (si asta pt ca parintii au vrut masina noua) si si-au schibat barile, pragurile, jantele, becurile din bord si arata dragut.Acum depinde de ce vrei sa ai ... de cum vrei sa arate ... etc ... oricum sunt masini second la 8 de euro care lasa loganul mmuuuult in umbra. Ma rog pana la urma fiecare cu nebunia lui, dar sa spui ca e o masina care merge cu 200 stock si dai cu ea in gropi si nu are nimic e chiar culmea.
|
20-07-06, 15:38
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA] [2 Roti]
|
pana la urma mai am de zis doar ca: daca aveti un buget care nu depaseste 10.000 euro, depinde doar ce preferinte aveti... pentru o masina noua, aveti la alegere logan, clio, albea dar daca doriti o masina mai de familie care sa va duca pe voi si pe familia voastra de craciun la tara sa luati porcul... un astra caravan sh ar trebui sa va ajunga... ptr masini de fite sau viteza... golfu la sh ar trebui sa fie mai mult decat suficient...eu personal nu pot sa ma plang de loganu meu ca m-a tinut pana acuma si am si grija de el, deci sper sa ma tina si de acum inainte... in rest, toate bune va doresc, si:
drive safely !!! (@90mph!!!)
20-07-06, 16:04
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Xtreme Razvan si Fuzzy - va rog sa incepeti frazele de acum incolo cu "Parerea mea este..."
Daca tu crezi ca Loganul are aspect dizgratios, nu inseamna ca asa si este.
Si poti sa fii sigur ca versiunea de 16 valve va depasi 200 km/h. Este ceva absolut logic si normal. Daca o masina veche de 20 de ani prinde viteza asta, nu inteleg de ce una din 2006 nu ar putea s-o faca. Aerodinamica imbunatatita, greutate scazuta, etc... Daca nu aduceti argumente, limitati-va la "parerea mea este ca..."
|
|
|
20-07-06, 16:33
|
|
 Stage 4
|
da e adevarat ca o sa apara logan la 110 cai...???
|
|
|
20-07-06, 16:38
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Quote:
Originally Posted by Cr1Sty_xxl
da e adevarat ca o sa apara logan la 110 cai...???
|
Chiar a aparut. 107 cp 1.6 16 valve.
|
|
|
20-07-06, 17:13
|
|
 Stage 5
|
aha...da tot prefer una second hand  , in stare perfecta  ....si imi mai ramane si bani...
|
|
|
20-07-06, 17:45
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
"parerea mea" este ca NU exista o masina sh si in stare perfecta
|
|
|
20-07-06, 18:13
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [Colectionar Machete]
|
eu intre un logan nou si o masina de genu bmw e36 (adica de prin perioada 92-96) prefer clar loganul. NU sunt fan logan, si chiar nu-mi place ca aspect/performante ... dar il prefer pentru 2 motive: 1. e nou! 2. are garantie.
orice masina veche, cat de intretinuta ar fi ... tot o sa trebuiasca la un momendat sa primeasca "investitii".
Bun iei o masina de cu 100.000 de km ... si merge bine ... dar dupa 4-5 luni vezi ca trebuie schimbate amortizoarele, cauciucurile si s-a mai defectat nu stu ce prostie ... si vezi ca nota de plata urca la 1.500 euro. apoi dupa inca 6 luni faci revizia ... si vezi ca si aia mai costa 200E ... (schimbul de ulei + filtre) ... si mai schimbi inca ceve ... si vezi ca ca ai mai lasat 3-4 sute. faci un calcul si o sa vezi ca dupa un an ai mai investit 2000 de euro in masina. Iti convine?
eu vb din cazuri concrete ... nu din povesti.
Cel mai bine iti vezi lungu' nasului si iti cumperi o masian pe care sa o si poti intretine (vb la general).
Nu mai bine iei un logan si 3 ani nu schimbi nimic (pe banii tai) inafara de ulei si filtre ?
Ceea ce am spus eu e valabil pentru masinile mai vechie (de la 8 ani in sus .. ) ca daca comparam loganul cu un golf 5 din 2004 ... atunci nu mai e aceeasi chestie ...
|
|
|
20-07-06, 19:00
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
thumbs up!!! nici eu nu puteam sa scot ceva mai bun
|
|
|
20-07-06, 19:18
|
|
 Stage 5
|
S-a mai discutat asta de multe ori.Si de fiecare data in topicuri mult mai putin penibile ca asta.Nici nu era greu...
Quote:
mai bine aleg o masina nemteasca de 15-20 de ani
|
I-auzi ! Si faptul ca ai o astfel de vechitura nu a influentat cu nimic faptul ca ai deschis acest topic,nu ? Multi isi lauda masinile,dar nici chiar in halul asta,cu topic deschis special.Strugurii sunt acri...
Quote:
daca vrei sa o dam pe 400 ???ce zici??sa vedem ce stie loganu....chiar sunt tare curios cat iti dau..3-4 masini
|
Hai ma fii serios ! Din ce am vazut eu pe net,masina ta avea noua 116 CP,si venea doar cu cutie automata.Posibil sa mai fie si alte modele,n-am stat sa sap.Daca e aia,nici noua nu faceai un Logan 1.6.Dupa 20 ani,sa fii multumit daca mai ai 60-70 CP...
Geniala observatie ! Si cand te gandesti ca Dacia au scos Logan pentru a concura Golf GTI si Focus ST...
Quote:
Am multi prieteni care si-au cumparat (si asta pt ca parintii au vrut masina noua) si si-au schibat barile, pragurile, jantele, becurile din bord si arata dragut
|
Penibil.Nici o masina nu e facuta sa-ti bati joc de ea ca de un pom de Craciun.Mai ales o masina de familie ieftina.Pusti complexati.
Problema voastra,adversarii Loganului,e ca suferiti de complexe."Cum sa-mi iau Dacie dom'le ? E masina comuna,au toti mosii de astea,iar eu vreau sa ies in evidenta".Parca ati fii pi...pardon fete tampite,care nu au nici o problema in a merge cu autobuzul la servici si trenul in concediu,dar nu se pot urca in Dacia 1300/1400 a unui tip pentru ca le scade statutul social  E mai bun un 206,Clio,Punto,Fabia,Ibiza etc. de 60 CP fara AC si ABS in aceiasi bani,doar pentru a spune "eu nu conduc Dacie  " ? Sau ca tot vorbeati de performante,credeti ca sus-numitele super-sportive de 1,1 sau 1,2 litri si 60 CP pot compensa prin avantajul minim de manevrabilitate avantajul a 90 CP ? Sa fim seriosi ! Deci iei o masina mai lenta pe un drum normal,mai nesigura (lipsa ABS,air-bag pasager),mai inconfortabila (fara AC),pentru ca lumea te va privi altfel (cica) si daca ai face vreodata un test de slalom sau acceleratie laterala ar fi mai buna ? Interesanta alegere...
Comparatia cu SH-uri de cativa ani nu e corecta.Pe ideea asta un Golf SH e mai ieftin decat un Golf nou,la fel si o Astra...se ajunge la concluzia ca un Golf e mai bun decat un Golf.
Comparatia cu vechituri de 20 ani e stupida de-a dreptul.
Sa-ti iei Mercedes/BMW/Audi pentru statul social e una.Sa-ti iei Fabia 1.2 HTP pentru acelasi motiv in loc de Logan e culmea penibilului.
Topicul asta ar trebui inchis.Nu duce decat la aberatii inutile.
|
|
|
20-07-06, 19:23
|
|
4Wheels Member
 Stage 5
Member of: [Design Team] [Virtual Tuning] [Opel] [4Wheels]
|
Logan 1.6 16V
|
|
|
20-07-06, 20:22
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
@race: multumesc ptr obiectivitate si muchas gracias ptr funny statesments....
"parerea mea" este ca ai dreptate iar cine vrea masina sh, sa-si ia masina sh iar cine vrea masina noua sa-si ia masina noua in bugetul pe care si-l permite...
|
|
|
20-07-06, 20:27
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Hai ma fii serios ! Din ce am vazut eu pe net,masina ta avea noua 116 CP,si venea doar cu cutie automata.Posibil sa mai fie si alte modele,n-am stat sa sap.Daca e aia,nici noua nu faceai un Logan 1.6.Dupa 20 ani,sa fii multumit daca mai ai 60-70 CP...
|
race sa fim seriosi...vrei sa pun dyno??ca are 128 de cai acuma???vrei??cica 60-70 de cai doamne...nu am cuvinte cum poate gandii cineva asa...lool....las ca loganu peste 30 de ani osa aibe 80 de cai si cu loganu peste 5 ani osa zbori...
a si treci pe la garaju meu sa vezi masina...sa-mi zici cum e..k?sa-mi zici daca se compara cu un logan...
|
|
|
20-07-06, 20:42
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ruller
race sa fim seriosi...vrei sa pun dyno??ca are 128 de cai acuma???vrei??cica 60-70 de cai doamne...nu am cuvinte cum poate gandii cineva asa...lool....las ca loganu peste 30 de ani osa aibe 80 de cai si cu loganu peste 5 ani osa zbori...
a si treci pe la garaju meu sa vezi masina...sa-mi zici cum e..k?sa-mi zici daca se compara cu un logan... 
|
cu riscu de a primi ban, te intreb nu de liniutza, dar te intreb daca ai tupeu sa mergi cu masina ta pana in.....bacau(de exemplu) si inapoi, dar fara vreo interventie la motor sau la orice altceva la masina... bagi benzina, pleci, te intorci in bucuresti... iti dau 90% sanse sa ti se strice ceva de pe masina... eu am mers chiar mai departe (undeva pe langa roman...) si am dat-o prin toate gropile posibile (deh...drumuri de tzara dupa bacau si roman...) si acuma toarce fara nici cea mai mica problema.... la o masina sh exista intotdeauna riscul de a fi nevoit sa bagi ceva bani in ea dupa cativa km (a se citi 10, 50, 100, 1000km), pe cand la o masina noua e foarte mica posibilitatea asta...
P.S.:u esti obsedat cumva de liniutza? macar spune-mi ca sa nu ma mai cert aiurea cu tine...nu are sens sa bag post-uri doar ca sa conving pe un orb ca nu vede
|
|
|
|
|