Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 25-05-06, 22:42   #1
George_P.
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

George_P.'s Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[DAEWOO]
Default Masina pe apa

Ce parere aveti?
Cum o sa arate?
Ce performante o avea?
Mai inferioare celor pe pe benzina/motorina sa fiti siguri.

Sigur o sa apara mai ales ca dupa cativa zeci de ani,rezerve de petrol or sa mai fie lipsa si tot asa.

Si oricum,dupa logica mea,ea cred ca e aparuta de mult,dar mafia petroliera nu cred ca este de acord si au facut tot ce le-a stat in putinta sa fie tinuta in umbra.

Totusi,Abramovici ce mai mananca daca iese masina pe apa??Asa,a pus pistolul la tampla si a ramas stapan pe situatie.

Altcineva daca ar avea mai multe informatii,ar fi binevenite.
George_P. is offline   Reply With Quote
Old 25-05-06, 22:53   #2
B-83-DAC

Stage 5

B-83-DAC's Avatar

Default Re: Masina pe apa

stai linistit ca rezervele de petrol mai tin inca 50 de ani asa s-a estimat si gandeste-te ca sunt zone in care zacamintele de petrol nu pot fi exploatate pentru ca nu avem utilaje adecvate sa facem asta.Dar asa cum istoria ne-a invatat, atunci cand va fi nevoie si asta peste multi ani, sunt sigur ca o sa se poata exploata toate zacamintele si nu va mai fi problema Pana atunci cred ca se va dezvolta altceva.
B-83-DAC is offline   Reply With Quote
Old 25-05-06, 23:05   #3
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

ohoo esti in urma ,deja se pregatesc prototipuri pe hidrogen care o sa fie nepoluante + ca au aparut deja masini hibride pe benzina(motorina)+cuernt(electrice) asa ca nu cred ca o sa fie nevoie de asa ceva si e o chestie vezi tu ca apa sa arda???? cum faci bagi apa in motor amesteci cu oxigen si dai scanteie?=))
Alexutzzz is offline   Reply With Quote
Old 25-05-06, 23:42   #4
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Thumbs up Re: Masina pe apa

Quote:
Originally Posted by Alexutzzz
...cum faci bagi apa in motor amesteci cu oxigen si dai scanteie?=))

Ia cartea de chimie si citeste despre hidroliza.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 26-05-06, 06:36   #5
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Are 15 ani, nu a ajuns la capitolul asta.
Umbla pe net tot felul de povesti cu motoare pe apa functionale, dar pana nu vad cu ochii mei nu cred. Una se pare ca a fost patentata de un roman.
einstein1984 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-06, 10:11   #6
ebh

Stage 3

ebh's Avatar

pai nu erau pe vremuri ceasuri (de mana) care mergeau cu apa? deci daca se poate obtine putin curent intr-un spatiu restrans (ceasu) din apa.... se poate obtine, deci, mult curent intr-un spatiu mai mare (masina).... asta e teoria mea care, cel putin deocamdata, nu are nici o legatura cu realitatea

asa, si daca au aparut masinile hibride ce? alea nu merg tot cu combustibil fosil? astea chiar nu au nici o legatura cu subiectul de aici. si sunt sigur ca sunt bune numai in oras, in afara avand consum mai mare ca una normala cu acelasi motor (nu electric).
ebh is offline   Reply With Quote
Old 26-05-06, 21:36   #7
George_P.
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

George_P.'s Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Alexutzzz
ohoo esti in urma ,deja se pregatesc prototipuri pe hidrogen care o sa fie nepoluante + ca au aparut deja masini hibride pe benzina(motorina)+cuernt(electrice) asa ca nu cred ca o sa fie nevoie de asa ceva si e o chestie vezi tu ca apa sa arda???? cum faci bagi apa in motor amesteci cu oxigen si dai scanteie?=))
Sunt si alte metode,nu neaparat aceeasi reteta ca pe petrol.
Ti-au zis baieti sa citesti despre hidroliza,sa ajungi intr-a 11a la chimie organica sa inveti despre.
Si dupa aia sa vedem ce "scanteie" mai dai.
George_P. is offline   Reply With Quote
Old 29-05-06, 09:06   #8
p3rv3r5ul

Stage 5

p3rv3r5ul's Avatar

daca stati mai bine sa va ganditi, motoarele pe apa au fost puse pe primele masini inventate. ia stati voi si analizati situatia cum poate sa fie pusa in miscare o masina cu motor cu apa?parerea mea este ca numai cu aburii care rezulta de unde? din apaaaa....
cautati pe net filme cu masinile lu` jay leno ca are si el una pe apa.
pur si simplu face focu, toarna o galeata de apa si...pleaca cu masina. si cea mai tare faza este ca prinde 35 mile cu masina lui pe apa...
p3rv3r5ul is offline   Reply With Quote
Old 02-06-06, 14:47   #9
Johnny_C

Stage 3

Johnny_C's Avatar

Bai baiatule, lasa masinile cu aburi ca si alea tot combustibili fosili folosesc sa incalzeasca apa...
Nici eu nu am facut chimie organica decat in a X-a (liceu cu profil uman), dar cat de cat...

Last edited by Johnny_C; 02-06-06 at 14:51.
Johnny_C is offline   Reply With Quote
Old 03-06-06, 23:07   #10
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Exact. Cauta cu google "brown gas" si vezi ce mai afli in domeniul asta!
Old 04-06-06, 21:41   #11
im570rm

Stage 5

im570rm's Avatar

in loc de motorina deja a aparut motorina rosie facuta din soia...in majoritatea tarilor din europe exista la toate benzinariile.Este adevarat ca nu trage la fel ca motorina normala dar totusi este nepoluanta!Si masinile cu apa parerea mea este ca vor face un bine planetei ca nu numai ca vor fi nepoluante ci vor emana O2,iar 100% mult mai puternice ca cele acutale avand in vedere ca vor folosi ca combustibil hidrogenul din apa.
im570rm is offline   Reply With Quote
Old 05-06-06, 10:46   #12
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Sa o crezi tu ca biodieselul nu trage la fel ca motorina normala. Nu numai asta, dar unge si mai bine ca motrina fara sulf, si poate fi facut de oricine, chiar la ferma, garaj, curte.
Old 06-06-06, 12:56   #13
im570rm

Stage 5

im570rm's Avatar

nu trage mai bine uita-te pe tdiclub.com ca sunt multi acolo care merg pe biodiesel si toti se plang ca nu trage la fel din contra raman si fara 15-20 de cai
im570rm is offline   Reply With Quote
Old 13-09-08, 20:41   #14
rodenis

Stock

O masina pe apa, sub apa, prin apa, cum o fi ea, numai noi sa fim sanatosi si cu "domnul mediu" . ...si, desigur, sa functioneze cat mai ieftin.
Avem deja oameni de afaceri (cu investitii in agricultura), nu dau nume, care au propriile fabrici de biogaz, sau biomotorina, si din cate stiu, isi fabrica singuri carburantul din plante (rapita, soia etc).
Este adevarat ca nu vei scoate aceeasi putere din biomotorina, deocamdata... Motoarele inca nu au fost gandite 100 % pentru un asemenea carburant. Dar timpul le rezolva pe toate, sa speram. Unii fabrica motorina din te miri ce ) , ca aici http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1...iomotorina.htm
Despre instalatia care se monteaza pe motor am gasit si eu ceva documentatie http://www.masinamea.com/aquamotor-motorul-cu-apa . Dar inca nu m-am decis s-o pun in practica . Cine stie insa?... Parca mai scad preturile, ca altfel, char ma orientam spre alte surse (poate nu chiar pisici moarte ) )
rodenis is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -