Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 24-12-08, 07:54   #1
mituc

Stage 5

Default Pneuri de vara - de care?

Cam care ar putea fi o lista cu cele mai bune/performante pneuri de vara? Nu ma intereseaza comportamentul lor pe zapada sau altceva, doar vara, ud si uscat.
Din ce am vazut eu ar fi pirelli pzero rosso, dunlop sp sport 9000/01, Goodyear Eagle F1, poate nakang ns2, bridgestore potenza, etc. Deocamdata am renuntat la niste bridgestone potenza re050a (le-am dat cu tot cu niste jante), asadar mi-as dori ceva semnificativ mai bun decit astea (care sint binisor cotate pe tyretest.com).
Momentan singura sursa de documentare pe care o am ar fi testele de pe net iar unele au rezultate contradictorii (de exemplu unii spun ca pirelli pzero rosso e mai bun decit goodyear eagle, altii spun ca doar pe ud).
mituc is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 10:58   #2
Dennis_TL

Stage 5

Default Re: Pneuri de vara - de care?

Toyo T1R are un prieten si sunt excelente pe asfalt uscat si ud , singura lor problema este ca se uzeaza foarte repede ~30mii de km . iar pretul este excelent . nu stiu daca sunt cele mai bune anvelope de vara dar cu siguranta sunt printe cele bune si foarte bune.
Dennis_TL is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 15:47   #3
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

De acord cu Dennis TL, si eu tot cu Toyo T1R merg si sunt foarte multumit. Le am de aproximativ 15.000 km si mi se par foarte putin uzate Ideea unei anvelope de vara buna este sa fie moale si sa aiba aderenta buna la asfalt, deci uzura ma rapida este normala. Cele care tin 60-70.000 km sunt plastic deja, nu cauciuc. Pretul este foarte bun si conteaza si asta... eu zic ca tin si mai mult de 30.000km, dar asta depinde si de stilul de condus.
Cele de iarna le am tot Toyo, Snowprox si, la fel, am fost extrem de multumit de ele iarna trecuta.
Old 24-12-08, 16:18   #4
webcathos

Stage 5

webcathos's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Multumesc Dennis...Da intradevar sunt foarte bune dar se duc mai repede la un stil mai agesiv de condus!Eu le recomand..pret-calitate excelent!
http://tyretest.com/pkw_sommerreifen...1_r/index.html
Sunt undeva pe un loc 2!!!
webcathos is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 17:05   #5
mituc

Stage 5

pai sint pe un loc 2 la numarul de review-uri, nicidecum la performanta. Bridgestone potenza par sa fie mai performante decit astea daca e sa ma iau tot dupa review-urile de pe acel site: http://www.tyretest.com/pkw_sommerre...0_a/index.html

Daca e sa ma iau dupa tyretest.com aparent goodyear eagle f1 asymmetric pare sa fie foarte ok.

Last edited by mituc; 24-12-08 at 17:19.
Old 25-12-08, 10:00   #6
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Scuza-ma ca ti-o spun, dar daca te iei dupa "review" si diverse site-uri, atunci de ce mai ceri pareri pe forum? Scriem ca sa scriem?

Craciun fericit tuturor

Last edited by Geo_ZGA; 25-12-08 at 10:02.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 25-12-08, 13:49   #7
mituc

Stage 5

Pai motivele ar cam fi:
1. nu lucrez in fiecare zi cu pneuri, si la cite sint ar fi necesar prea mult timp sa studiez review-urile pentru fiecare;
2. sint modele care mi-au fost recomandate insa nu le prea aduce nimeni la noi (bridgestone direzza star e un exemplu), sau altele sint surprinzator de scumpe;
3. sa pot reduce toate datele la acelasi numitor comun (de exemplu dealeri locali aduc si recomanda nakang ns2 insa pe tyretest.com se plingeau niste nemti ca au sarit cu masinile in boscheti);
4. nu toate parerile sint obiective, mai ales cind un eventual review nu are suficiete input-uri. Sint producatori de pneuri care fac pneuri foarte buna de iarna iar cele de vara sint doar rezonabile, si vine unul care in virtutea inertiei ca l-au scos pe el pneurile de iarna dintr-o catastrofa aparent iminenta recomanda un anumit model de vara de la acelasi producator.
5. pe acest forum sint persoane care se ocupa indeaproape de tuning de performanta si mai stiu cite una-alta, speram sa vina ceva pareri si de aici (nu e prea tirziu ca nu iau pneurile azi, +ca zilele astea e Craciunul si anul nou, poate au alta treaba decit sa-mi raspunda mie pe forum).
6. pe aici misuna suficiente persoane astfel incit sa am de unde sa triez raspunsurile de la diversi infierbintati intr-ale tuningului care ma sfatuiesc sa iau un pneu anume doar pentru ca are profil in V, G, X sau alpha doar pentru ca arata nu stiu cum masina (cind sta pe loc), si sa pot sa ramin astfel cu raspunsurile obiective.

Sa-ti mai dau niste motive sau te-am convins?

Mai sus spuneam ca m-am cam decis, mai degraba as spune ca sint intr-un impas iar pneurile de mai sus par sa fie printre cele mai bune din ce-am gasit la vinzare pe la noi, avind si un pret bun la una dintre dimensiunile pe care le caut, (225/40 sau 225/45/r18, indice de greutate 92 sau mai mare, indice de viteza Y sau mai mare - acum cred ca intelegi si de ce nu ma pot "juca" cu pneurile) si printre cele mai bine cotate pe tyretest.com (daca adac.de ar testa mai multe modele si ar fi intr-o limba omeneasca cred ca ar fi fost o sursa mult mai credibila).

Later edit: pirelli pzero rosso e de asemenea in ecuatie.

Last edited by mituc; 25-12-08 at 20:58.
Old 27-12-08, 23:36   #8
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Am inteles ce ai vrut sa spui. Eu am dat un sfat subiectiv, stiind ce am pe masina. Bine-nteles ca nu sunt cele mai "extra, super...", dar sunt foarte bune iar pretul este mai mic decat al altor anevlope "de marca" care ofera acelasi lucru.
Sincer sa fiu, nu mai stiu ce indice de viteza au t1r, oricum ar fi irelevant pt ca am dimensiuni mai mici decat ce ai tu nevoie.
Incearca sa-i dai un PM userului Mad Max si sa-i spui ce te intereseaza, el se ocupa cu anvelope, importator pt multe marci... Pirelli, Michelin, Dunlop, Toyo... chiar si "no name" Cred ca se pricepe, tinand cont ca lucreaza in domeniu, si iti poate da si o ofera de pret.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 21:56   #9
mituc

Stage 5

Ok, dupa citeva zile de cautari si evaluari am ramas cam la astea:
- dunlop direzza z1 star spec;
- good year eagle F1 D3-SG;
- bridgestone potenza s02a/re-01r;
- kumho ecsta mx/xs sau chiar spt.

Ceva experiente cu oricare 2 dintre pneurile de mai sus puse pe aceeasi masina pentru o comparatie?
Old 07-01-09, 22:50   #10
Dennis_TL

Stage 5

bridgestone potenza are un prieten pe subaru legacy si conduce nebuneste , rupe asfaltul cu ele . nu a pierdut aderenta niciodata nici pe ploaie puternica la 180km/h in depasire viraje etc. eagle f1 sunt fabricate in Turcia mai nou , tind sa cred ca a scuzut oarecum calitatea. kumho echipeaza mitsubishi colt 1.5 sau czt 1.5 turbo si sunt mai slabute decat continental sportcontact2 , am testat lucrul acesta personal. dunlop direzza sunt superioare s9000 tot de la dunlop , acestea din urma fiind foarte bune .
dintre ce ai enumerat tu as alege bridgestone potenza , sunt fabricate in Japonia si cum spuneam mai sus pe subaru au randament apropiat de maxim. orice ai alege oricum faci o alegere buna si este aproape imposibil sa faci diferenta intre anvelope ..difera presiunea conditiile meteo temperatura carosabilului si calitatea acestuia , sistemul de tractiune al masinii etc.
Dennis_TL is offline   Reply With Quote
Old 09-01-09, 11:25   #11
mituc

Stage 5

Ok, dezamagire, direzza z1 nu prea gasesc pe nicaieri, destul de multi nici nu au auzit de asa ceva iar racing nick mi-a dat si o idee de ce, si anume ca-s pentru piata americana in principal.
Old 12-01-09, 11:33   #12
mobiles_de

Stage 5

Un link interesant pt voi : http://reifendirekt.de

Acolo se pot vedea preturi si calitatile cauciucurilor in forma de stelute .Acum nu stiu daca se livreaza si in Romania si cat ar costa insa cel putin ca un punct de comparatie si informare nu e rau
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 15:05   #13
1nS4n3
Audi Driver

Stage 5

1nS4n3's Avatar

Member of:
[AUDI]

eu am GY Eagle F1 GSD3 235/45/17 si pe zapada sunt vaca pe gheatza... insa pe uscat, daca le incalzesc un pic aproape nu mai pot da demarez cu scartait de roti ca sa nu mai vorbim despre cat de bine se aseaza masina in curbe... acum asta vara am incercat niste liniute pe ud+putin nisip, cred, si nu prea au avut aderenta la plecare. eu mi-am luat model "made in Germany" pentru ca am auzit ca cele produse in alte tari sunt vizibil mai slabe calitativ...
1nS4n3 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 22:02   #14
mituc

Stage 5

Quote:
Originally Posted by mobiles_de View Post
Un link interesant pt voi : http://reifendirekt.de

Acolo se pot vedea preturi si calitatile cauciucurilor in forma de stelute .Acum nu stiu daca se livreaza si in Romania si cat ar costa insa cel putin ca un punct de comparatie si informare nu e rau
Pai asta e tot una cu www.cauciucuridirect.ro si cu multe alte site-uri pe aceeasi platforma (probabil din acelasi grup de firme sau lant de distributie).

1nS4n3: pneurile de vara sint pentru vara, nu poate fi un criteriu de evaluare modul cum merg sub 7C. D3-SG era si una dintre optiunile mele, merci pentru feedback.
Old 14-01-09, 08:49   #15
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by mituc View Post
Pai asta e tot una cu www.cauciucuridirect.ro si cu multe alte site-uri pe aceeasi platforma (probabil din acelasi grup de firme sau lant de distributie
Da ai dreptate...e aceeasi firma.
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -