Referitor la numele topicului . Daca pui injectoare cu debit mai mare nu rezolvi nimic si ajungi la un consum mai mare .
Ai cam doua posibilitati , fara cheltuieli mari .
1. Schimbi injectoarele tale cu unele noi si ai grija pe viitor de ele , nu castigi putere , ci doar un consum bun si randament mare .
2. La lasi pe ale tale , cumperi aditivi buni si bagi numai benzina de calitate . Iti recomand aditivul de la Liqui Molly pentru sistemul de alimentare ( 30 ron ) , iar ca benzina numai Mol . Eu bag de peste 3 ani de la ei si nu am avut nici o problema cu benzina . Faci un plin de 98 si bagi si un flacon de aditiv de 335 ml , faci un drum pe la munte sau unde vrei tu de peste 100 km si iti garantez ca vei simti diferenta . Apoi la fiecare 3 plinuri ( de benzina 95 ) poti sa bagi cate 2+2 Injector Cleaner ( 12- 14 ron )si totul va fi ok . Mai mult de atat nu poti cere de la partea de alimentare .
Nu rezolvi nimic nici daca pui o pompa de benzina mai puternica sau una noua si nici alte modificari la injectoare . Nu uita ca orice astfel de modificare trebuie urmata de un tuning la soft .
Stiu si persoane care au pus injectoare de Megane 1.6 dar apoi au fost obligate sa umble la soft . Problema este ca poti sa ai surpriza ca tu sa nu gasesti varianta ideala de soft pentru a merita consumul acelor injectoare de 1.6 . Ca idee la tine NU se potrivesc cele de Logan1.6 .
La DSN poti face urmatoarele cu un cost decent :
1. schimbi evacuare cu cea Borla Sport Inox pe 50 mm , completa este 7,5 mil .
2. Admisie de aer sport , aprox 2 mil .
3. Schimbi ECU-ul , adica calculatorul de injectie cu unul de Logan 1,4 , se reprogrameaza cu softul de DSN sau Solenza si pui hartile de injectie sport . ( la al tau nu merge facu flash-tuning , adica sa schimbi doar hartile pentru ca ai un suportul fizic nu suporta acea interfata . ( 1,5 mil ECU-ul + 2,5 mil flash-ul ) Eu am avut ECU-ul de la DSN , fiind din 2003 a mea si a trebuit sa-l, schimb pentru a face flash-ul .
Daca ai pretentie sa ajungi la 100 CP si altele ... schimba masina ca altfel nu se merita si ajungi sa ai in parcare un sac fara fund .