Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 28-02-08, 10:52   #1
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Default Alte injectoare pe Super Nova

Sal am si eu o intrebare la voi.
Are cineva idee ce fel de injectoare se potrivesc pe DSN, sau daca merg schimbate injectoarele.
Sper sa stie cineva ceva concret ca nu prea m-asi lua dupa "cred ca" sau "e posibil". In primul rand mar interesa daca a facut cineva asa ceva pana acu.
Astept raspunsuri
maniacu_mnc is offline   Reply With Quote
Old 29-02-08, 09:28   #2
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]
Default Re: Alte injectoare pe Super Nova

Nu cred ca te ajuta cu ceva. Motorul are nevoei de amestec ... pui injectoare mai mari ... da-i si aer mai mult . Si de unde ii dai aer mai mult ?

RENAULT Clio RS 197

SMART ROADSTER

AUDI A3 SPORTBACK
Lucian is offline   Reply With Quote
Old 29-02-08, 09:53   #3
mikafly

Stage 5

mikafly's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]

Quote:
Originally Posted by Lucian View Post
Nu cred ca te ajuta cu ceva. Motorul are nevoei de amestec ... pui injectoare mai mari ... da-i si aer mai mult . Si de unde ii dai aer mai mult ?
Isi da drumu in picaj.......sau...ii monteaza un turbo d-ala ultraperformant electric cu motor de aspirator......si uite cum se mai ridica 100 de cai .
Sper ca ai inteles ca era in gluma scris.....nu te ajuta cu nimic injectoarele mai mari....doar cu un consum mai mare....si cu performante in minus...pt ca cum a zis si Lucian....degeaba multa benzina..daca nu ai si aer pe masura sa o arzi....
In consecinta...vei avea un fum maro pe toba de toata frumusetea.....iti va creste nivelul la ulei..pt ca o mare parte din benzina se va duce in bae spaland in drumul ei segmentii si alte alea...deci te sfatuiesc...sa le lasi asa cum sunt..eventual fa-le o curatare la un service specializat si atat.Asta daca nu ai in calcul montarea unei turbine.....atuci se schimba datele problemei.
Old 29-02-08, 15:12   #4
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Ms la amandoi de raspuns. Cat despre turbina m-am gandit daca sa pun asa ceva dar din cate am inteles costurile sunt destul de mari si nu se merita. Plus ca am inteles ca motorul meu nu a fost proiectat pt asa ceva si ca e mult de modificat la el(asa am auzit si eu, nu ma pricep, daca omu mananca rahat il mananc si eu ).
Astept o lamurire, in legatura cu motatul unei turbine, referitor la costuri si modificari.
Old 29-02-08, 15:45   #5
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

E mult mai ieftin , practic si fiabil sa iei un alt motor fie el turbo sau aspirat. Incepand cu 1.4 t de renault 5 turbo , 1.7 t de volvo sau 1.8 16v aspirat de r19 sau clio
Old 29-02-08, 16:19   #6
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Quote:
E mult mai ieftin , practic si fiabil sa iei un alt motor fie el turbo sau aspirat. Incepand cu 1.4 t de renault 5 turbo , 1.7 t de volvo sau 1.8 16v aspirat de r19 sau clio
Daca imi iau unul din motoarele scrise mai sus banuiesc ca trebuie luate cu tot cu cutie si planetare.Iar prinderea motorului trebuie modificata si ea. Intrebarea mea e daca pot pastra cutia actuala si daca o sa am probleme cu omologarea.
Old 29-02-08, 18:37   #7
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Da vei avea probleme cu omologarea. Nu poti pastra cutia ... iti spun din experiente ca nu rezista. Daca nu te grabesti f tare posibil sa te pot ajuta cu un motor+cutie+ electronica. Vorbim privat .
Old 03-03-08, 00:32   #8
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Quote:
Da vei avea probleme cu omologarea. Nu poti pastra cutia ... iti spun din experiente ca nu rezista. Daca nu te grabesti f tare posibil sa te pot ajuta cu un motor+cutie+ electronica. Vorbim privat .
Astept pm cu adresa ta de mess sa vb. Ideea e ca nu vreau sa ma apuc de ea decat prin vara, bine daca totusi costurile sunt mari incep serios sa ma gandesc sa-mi iau ceva tdi, ca se modifica mai usor.
Old 03-03-08, 06:38   #9
mikafly

Stage 5

mikafly's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]

mai de mult era cineva care vindea un kit de supraalimentare pt motoarele de 1.4 si 1.6 din gama renault.Se putea monta si pe supernova.
Cand ai zis ca vrei sa iti iei diesel......pe mine m-ai cam descurajat.....mai bine ia-ti o benzina turbo....sau fa un transplant la masina ta...vezi ex(Lucian,Eu)
mikafly is offline   Reply With Quote
Old 03-03-08, 11:32   #10
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Quote:
Originally Posted by mikafly View Post
mai de mult era cineva care vindea un kit de supraalimentare pt motoarele de 1.4 si 1.6 din gama renault.Se putea monta si pe supernova.
Cand ai zis ca vrei sa iti iei diesel......pe mine m-ai cam descurajat.....mai bine ia-ti o benzina turbo....sau fa un transplant la masina ta...vezi ex(Lucian,Eu)
Bine am zis ca-mi iau diesel in ideea ca se poate modifica usor. Cat despre o benzina turbo din pacate nu cred ca gasesc ceva turbo pana in 6000 si an fab. max. 2001, pe cand diesel pot gasi o octavie 1.9 tdi 90 cp sau golf 1.9 tot 90 cp, motoare pe care le poti urca bine in 160 cp(fara prea multe costuri daca ai pe cineva care te poate ajuta). Oricum pe mine ma incanta mai mult idea de a avea motor turbo pe dacie, dar sper sa nu ma coste prea mult. Alta e satisfactia cand intinzi masini straine de 120-150 cp cu o dacie amarata .
Nu mai sti exact cine vindea kitul despre care ai zis mai sus, macar sa-mi fac o idee de pret, oricum acum nu am bani chestia asta, daca e sa o fac, ramane pt. vara.
Old 03-03-08, 16:13   #11
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Pai de ce nu zici asa ? Vand eu nova gata facuta si vine cu tot cu dyno de 200+ cp .
Old 03-03-08, 17:06   #12
maniacu_mnc

Stage 5

maniacu_mnc's Avatar

Quote:
Pai de ce nu zici asa ? Vand eu nova gata facuta si vine cu tot cu dyno de 200+ cp .
Hmmm. Sa sti ca ma bate gandul de mult dar....mi-am luat masina recent de cateva luni si tre sa-o vand sa fac rost de bani sa o iau pe a ta. Si mai e si chestia de itp, si de identificarea la masina care trebuie facuta cand se schimba proprietarul si cred ca e desul de greu de facut la masina ta, ca de, numai masina de fabrica nu e aia .
Old 03-03-08, 21:57   #13
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Noi sa fim sanatosi ... restul se fac ..
Old 18-03-08, 11:53   #14
silencer

Stage 5

silencer's Avatar

io nu inteleg ceva.. daca tot va place asa mult sa vedeti o dacie misto, de ce nu pune nimeni pe o berlina sau break puntea spate de la papuc sa o faca RWD? mie mi se pare ca ar fi interesant de vazut o dacie facand cerculete.
silencer is offline   Reply With Quote
Old 18-03-08, 12:55   #15
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

De ce sa pui puntea de papuc cuplata la o cutie varza cand opti pune puntea de urs cu o cutie buna ?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -