Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 09-06-10, 13:03   #1
dal3x
Ford Driver

Stage 5

dal3x's Avatar

Member of:
[FORD]
Default Sfat bara de rigiditate fata + spate custom la mondeo mk3

Salut !

Pentru a imbunatatii stabilitatea masinii mele (Ford Mondeo MK3) in viraje as dori sa-i montez bara stabilizatoare atat pe fata cat si pe spate.

Am cautat pe net la diferite firme..atat in RO cat si in UK dar nu am gasit nici o bara special pentru masina mea.
Cunoscand o firma care prelucreaza fier in orice fel (garduri, porti, scari etc) m-am gandit ca mi-ar putea face aceste bare.

Intrebarile mele sunt :

1.A mai facut cineva bara de rigiditate custom ?
2. Metalul folosit trebuie sa aiba vreo compozitie anume ? Vreo elasticitate anume ? sau se poate folosi orice fier ?
3. La cea de pe spate ar trebui pusa in portbagaj cam la nivelul amortizoarelor..insa asta inseamna sa treaca bara prin mijlocul porbtagajului..diminuand considerabil spatiul de incarcare. As putea face o bara pe spate gen :

Amortizor stg _|-|_ amortizor dr .

Asadar bara sa lege amortizoarele dar sa treaca prin partea de sus a portbagajului.

E posibl sa influenteze negativ acest lucru ?

Multumesc anticipat pt. ajutor !
Toate acestea, AICI
Blog auto in constructie
Mondeo - my dreamcar
dal3x is offline   Reply With Quote
Old 10-06-10, 18:54   #2
NEo007

Stage 5

NEo007's Avatar

Default Re: Sfat bara de rigiditate fata + spate custom la mondeo mk3

Salut,
In primul rand ai trebuie sa ne spui si ce suspensie ai pe masina. Daca e stock sau pe aproape, cel mai bun pas pentru stabilitate pe viraje e o suspensie coilovers. Acum nu stiu ce produse se gasesc pt. Mondeo.

Legat de bara spate, in forma de U nu am vazut asa ceva, dar mi se pare ca nu poti rigidiza masina foarte tare daca nu e directa intre amortizoare, adica sa treaca asa cum nu vrei tu, prin mijlocul portbagajului..
Bafta
NEo007 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-10, 00:39   #3
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

https://forum.4tuning.ro/137-volkswag...rut-brace.html
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 11-06-10, 12:45   #4
dal3x
Ford Driver

Stage 5

dal3x's Avatar

Member of:
[FORD]

Multumesc pentru raspunsuri !

In acest moment suspensia este stock !
Pentru bara pe spate, m-am uitat azi inca o data si s-ar putea sa nu vina direct prin mijocul portbagajului, ci foarte aproape de banchetele din spate..deci nu ar fi o problema sa o fac direct..

@Neo007 detaliaza mai mult daca vrei despre suspensia coilovers. Ce anume presupune ?

Mentionez si faptul ca as vrea sa fac acest upgrade cu un cost relativ scazut.
Am vazut pe la diferite firme ca pretul urca undeva pe la 150-200 Euro, pret pe care l-as putea diminua considerabil daca l-as face eu custom .

Asa ca revin la intrebarea initiala...daca are idee cineva...care ar fi specificatiile materialului din care este facut bara...Duritate, elasticitate etc..sau merge orice bara din otel... ?

Last edited by dal3x; 11-06-10 at 12:51.
Old 12-06-10, 21:51   #5
catalanu
Banned

Stage 5

Member of:
[4Rally]

Materialul poate fi orice atata timp cat e dur.Poti sa faci ceva gen 2 "urechiuse" si bara intre ele prinsa cu suruburi , in caz ca e nevoie sa o fai jos.Avantaje prea mari nu sunt....intradevar impreuna cu o suspensie bun ba sta mai bine pe sosea.

Dezavantaj ar fi ca daca te loveste unu mai tare pe o parte si afecteaza oala o sa iti mute botu cu totu , adica si partea aialalta..

Pe spate daca sudezi direct pe oala ATENTIE nu uita sa sudezi peste oala o tabla de 2-3 mm cam de 15x15 cm mulata bine peste oala si apoi sudezi teava intre oale.
catalanu is offline   Reply With Quote
Old 28-06-10, 12:55   #6
dal3x
Ford Driver

Stage 5

dal3x's Avatar

Member of:
[FORD]

dupa o inspectie mai atenta sub capota am realizat ca masina are bara de rigiditate pe fata din fabrica deci am eliminat o problema...

Urmatorul pas - caut niste arcuri de mondeo ST, le montez, vad cum se comporta..si iau o decizie atunci cu bara de rigiditate pe spate...

Multumesc oricum de sfaturile date !!!
Old 28-06-10, 15:02   #7
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

daca nu e prinsa de partea de sus a "oalelor" s-ar putea sa fie totusi nevoie de ea
o poti face din teava profil rectangular de 2/1 sau 3/1cm
flansele se fac putin mai greu,dar se fac,un sudor bun ar trebui sa ti le croiasca si sudeze intr-o zi

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 28-06-10, 16:20   #8
dal3x
Ford Driver

Stage 5

dal3x's Avatar

Member of:
[FORD]

e prinsa de partea de sus numai ca e alt sistem, care eu nu "l-am prins" de prima oara...
Old 28-11-10, 10:05   #9
valentin_crazydriver

Stock

ma putetia juta si p mine cu niste idei pt o suspensie sport pe mondeo mk3 break?
valentin_crazydriver is offline   Reply With Quote
Old 28-11-10, 11:11   #10
NEo007

Stage 5

NEo007's Avatar

Cu ce idei sa te ajutam? Cauta niste kituri de suspensii dedicate pentru masina ta.
NEo007 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -