Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Closed Thread

Thread Tools
Old 29-06-10, 17:14   #1
NXdev

Stage 5

NXdev's Avatar

Member of:
[Honda]
Default Arcuri taiate sau comprimate ?

Salutare baieti.Am o intrebare..suspensia masinii este destul de rigida..ce e mai safe..sa tai din arcuri 1 spira sau 2..sau sa comprim arcurile ?
NXdev is offline  
Old 29-06-10, 20:33   #2
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5

Urban_Racing's Avatar

Member of:
[Honda]
Default Re: Arcuri taiate sau comprimate ?

Pai cel mai safe e sa iei unele aftermarket , parerea mea uita treaba cu taiatul
Urban_Racing is offline  
Old 30-06-10, 20:27   #3
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Nici taiate nici comprimate. Cumpara direct unele sport, care sunt si mai dure un pic. La unele modele arcul pe spate de exemplu, e mai ingust la capete si daca tai din el, risti sa iti sara. Eu varianta asta am ales-o, cu arcurile sport.
banzay is offline  
Old 30-06-10, 20:40   #4
NXdev

Stage 5

NXdev's Avatar

Member of:
[Honda]

multumesc baieti de sfaturi..dar am pus acea intrebare fiindca momentan nu dispun de banii necesari...sunt cu bacul..cu inscrierea la facultate..stiti cum e..de aceea ma gandeam mai mult la comprimare..dar nu stiu prea multe despre.
NXdev is offline  
Old 30-06-10, 20:49   #5
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Stiu si te cred, ca la fel m-am gandit si eu la asta mai inainte. Dar cu aceeasi bani cat i-as fi dat pt comprimat (~2 mil) am gasit niste arcuri sport in stare foarte buna la SH (e vorba de arcuri de opel, masina in cauza fiind cielo pe care se potrivesc arcurile astea).

Oricum, sa ai grija cat de mult vrei sa o lasi. Eu prima oara am lasat-o 3-4 cm (prima pereche de arcuri cumparata) si se comporta masina bine cu amortizoarele stock. Dupa ce am lasat-o ceva mai mult, normal ca nu se mai pupau amortizoarele stock cu ce arcuri avea si masina e barca. Zilele astea sper sa imi ajunga si mie amortizoarele! Deci daca vrei sa o lasi ceva mai mult, sa ai banuti si pt amortizoare mai scurte si mai tari

Cu intaritul amortizoarelor,eu unul, sunt de acord... cu conditia sa gasesti pe cineva de incredere.
banzay is offline  
Old 30-06-10, 20:57   #6
NXdev

Stage 5

NXdev's Avatar

Member of:
[Honda]

Mersi banzai.Nu e de glumit cu suspensia masinii..succes si tie:P..dar si mie)..momentan o sa raman la comprimat..pe viitor arcurile sport.fa-ti prezentarea la masina pe forum :P..sa vedem ce si cum e cu a ta.
NXdev is offline  
Old 30-06-10, 21:24   #7
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]

Quote:
Originally Posted by NXdev View Post
multumesc baieti de sfaturi..dar am pus acea intrebare fiindca momentan nu dispun de banii necesari...sunt cu bacul..cu inscrierea la facultate..stiti cum e..de aceea ma gandeam mai mult la comprimare..dar nu stiu prea multe despre.
Cati bani dai pe comprimare iti dau eu 4 arcuri sport FK .coboara 40/30 mm
KAY_ is offline  
Old 30-06-10, 21:28   #8
NXdev

Stage 5

NXdev's Avatar

Member of:
[Honda]

asta insemnand 250 ron..?
NXdev is offline  
Old 30-06-10, 21:35   #9
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]

Quote:
Originally Posted by NXdev View Post
asta insemnand 250 ron..?
Ai pm .
KAY_ is offline  
Old 30-06-10, 21:46   #10
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

@Kay & NX: 40/30 cred ca e compromisul ideal intre confort/look/stabilitate. Si daca ai amortizoarele bune poti sa le folosesti pana le schimbi cu unele mai dure/scurte. Cam asa ceva am avut si eu la inceput 40/40 si acum am 60/50 si imi zdrangane tot. Bine, la cielo, zic eu suspensia nu prea e punctul forte, si cu modificarile astea e si mai nasol...

@NXdev: am topic cu masina mea, dar nu am mai pus poze de cam multa vreme Eu zic ca se merita arcurile de la Kay, plus ca iti mai recuperezi din investitie ca le poti vinde pe cele stock

LE: Sa nu mai fac alt post... MULTA BAFTA LA BAC

Last edited by banzay; 30-06-10 at 21:51.
banzay is offline  
Old 30-06-10, 21:50   #11
NXdev

Stage 5

NXdev's Avatar

Member of:
[Honda]

dap :P
A ramas sa discut cu el dupa terminarea bacului..
NXdev is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -