Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 23-09-09, 07:57   #1
dominic3

Stage 1

Default sonda apa (ceas suplimentar)

salut, sunt nou pe forum si am o mare dilema ....
am cumparat un ceas de temperatura apa dar nu are sonda
l-am legat pe sonda deja existenta pe masina ( sonda de pe chiulasa ), dar temperatura se imparte la 2 - ceasul de pe bord si ceasul suplimentar
pot lega acest ceas fara sonda pe senzorii alfati deja pe masina sau trebuie sa caut sa imi cumpar sonda?

o zi buna
dominic3 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-09, 10:25   #2
Yo87_xXx

Stage 5

Yo87_xXx's Avatar

Default Re: sonda apa (ceas suplimentar)

ai putea sa zic asa, dar....dar ar fi o problema, paote sa nu iti afiseze corect ceasul daca senzorul existent pe masina are alta rezistivitate fata de cel original; in sensul ca: la 50 grade de exemplu sa zicem pe cel de pe masina ai 5 volti, daca cel de la ceas are nevoie de alta tensiune sa arate temperatura res[pectiva o sa iti arate eronat temperatura; dar eu zic sa incerci si sa compari temperaturile, daca e la fel k si ceasul de pe bors e stas...daca nu..
Yo87_xXx is offline   Reply With Quote
Old 23-09-09, 11:39   #3
cosmin_cosmin_1

Stage 5

cosmin_cosmin_1's Avatar

e normal sa iti indice ambele eronat, pentru ca masuratoarea se face cu ajutorul rezistorilor iar tu introduci in circuit un nou rezistor (ceasul suplimentar) in paralel cu cel al ceasului original
cosmin_cosmin_1 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-09, 12:17   #4
dominic3

Stage 1

pai... e cam nasol pentru ca de ex daca scot ceasul suplimentar pe bord imi arata 90 grade( de ex) iar cand in leg si pe cel auxiliar temperatura se imparte la 2 - 45 grade pe bord si 45 grade pe ceas
Old 23-09-09, 12:21   #5
dominic3

Stage 1

da asa ma gandeam si eu, am sa cumpar o sonda de temperatura apa

oricum va multumesc mult de tot
- Copyright 2026 4Tuning -