Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 18-12-08, 17:19   #1
pitbull_tss

Stock

Talking Motor de Hayabusa pe ...

salutare tuturor...am ales forumul acesta in speranta k voi vorbi cu oameni mai priceputi ca mine in masini, tuning, mecanica etc...
in primul rand am nevoie de cateva idei pt o kestie...vreau sa iau cea mai usoara si mai inofensiva masinutza si apoi sa pun un motor de hayabusa pe ea...problema e ca trebuie sa fie si usoara, si stabila si trebuie tractiunea pe spate, transmisia skimbata, plus alte modificari... cine imi poate spune cam ce buget mi-ar trebui, si ce masina sa aleg...ma gandeam ceva gen tico, smart, matiz, trabant...io oscilez intre trabant si fiat 500 din acela veki...inca ceva...vreau sa o fac relativ sigura adik cu rollcage obligatoriu, si daca se poate airbaguri...astept propunerile, ideile, mustrarile voastre...sa vedem ce iese...salutare

Last edited by pitbull_tss; 18-12-08 at 19:50.
pitbull_tss is offline   Reply With Quote
Old 18-12-08, 17:47   #2
DarkJEDI

Stage 5

DarkJEDI's Avatar

Member of:
[FORD]
Default Re: am nevoie de ajutor...va rog

poti sa iei un smart roadster, are deja tractiune spate, are centru de grautate coborat, frane bune, airbaguri, dar e URATA si scumpa. mai poti opta pentru un suzuki swift, sau ceva mai ieftin, un ford ka . eu zic sa nu te bagi la masini vechi ca o sa ai chinuri mari cu ele.
DarkJEDI is offline   Reply With Quote
Old 18-12-08, 17:59   #3
pitbull_tss

Stock

am un buget de vreo 15 k euro
...de banii astia trebuie sa imi iau si masina, si motoru de hayabusa, plus elementele de siguranta, si oleaca de confort pt k am de gand sa o conduc prin orash...ma gandeam la un trabant cu rollcageuri, transmisia de la hayabusa sau una diferita, plus k trebuie evacuarea, si tractiunea pe spate...imi trebuie o msina de baza ieftina...
Old 20-12-08, 11:47   #4
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Ai mai putea lua in considerare wartburg sau lada. In viata de zi cu zi trec repede neobservate.Fiat 850 la fel ar fi de luat in calcul.Iti sugerez totusi sa te gandesti bine in ce te bagi din cateva motive: la 19 ani nu stiu ce cunostinte de mecanica ai,deci va trebui sa apelezi la cineva care se pricepe ( si acel cineva trebuie platit, chiar daca e var, unchi...o bere, un salam tot trebuie),din moment ce ai zis ca vrei sa circuli cu ea prin oras acea masina va trebui sa fie inmatriculata si cu ITP-ul OK( nu tin minte exact care din RNTR-uri trebuie consultat, dar cum ajung din nou la facultate iti pot spune).E bine totusi ca ceri pareri si ca te documentezi inainte sa te apuci.
Old 22-12-08, 00:45   #5
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

cu 15 mii iei o jucarie care bate cu ochii inchisi trabantul tau cu motor de hayabusa si cu roll cage
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 22-12-08, 08:57   #6
Kent8

Stage 5

Kent8's Avatar

Default Re: Motor de Hayabusa pe ...

m-o pufnit rasul, sper sa nu va suparati
eu o singura intrebare am
CUM MERGI CU SPATELE?
in rest ma bucur pentru proiect, pare ceva indraznet pentru romania.
motoare de hayabusa sunt pe golf1, smart, golf2, mini etc etc.
apropo, stiu cine o pus pe trabant motor de lancia nustiu de care.
sper sa nu ma insel la motor.
oricum cauta pe sectiunea cluj userul alexagresor si intreaba-l ce motor o pus pe trabant.
nu uita intrebarea mea, daca pui motor de hayabusa, CUM DAI CU SPATELE?
Kent8 is offline   Reply With Quote
Old 22-12-08, 09:08   #7
CyberCSX
Banned

Stage 5

Vorba lui fiu-meu, eu asi lua o Dacia 1300 si asi pune 4 motoare de haiabuza sincronizate pe ea, pe fiecare roata cīte unul si atunci............let's rock
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 28-12-08, 04:50   #8
vali_cta

Stage 2

testtesttesttesttest

Last edited by vali_cta; 30-12-08 at 22:36.
vali_cta is offline   Reply With Quote
Old 28-12-08, 12:23   #9
pitbull_tss

Stock

poi...sa incep cu inceputul...nu ma keama alex si nu te-am facut io sa pierzi zile intregi facand poze la "plastice". ma numesc tony, imi pare bine...acu k am facut cunostinta, sa-ti spun cateva kestii...crede-ma nu e asa interesant k sunt duin pitesti...e un orash mic si plictisitor...nu trebuie sa-mi vorbesti cu superioritate gen "pt cvultura mea" pt ca am deskis topicul asta tocmai pt a vedea daca este posibila aceasta kestie...vreau trabant pt k arata destul de inofensiv...transmisia poate sa vina si de pe alta masina, nu neaparat trabant...motorul banuiesc k se poate desparti de transmisia hayabusei...daca fac ca tine si imi iau hayanusa cu 8k si smart cu 7k inseamna k mai am 0k pt manopera...io nu ma pricep la mecanica....sunt constient k la 15k imi iau toyota supra stage 1 turbo...dar nu vreau...masinutza pe care vreau sa o fac nu o voi conduce zilnic...pt uz zilnic am alta masina...oricum...franele se pot upgrada....multumesc pt informatiile din msg de mai sus...daca poti sa revii cu un mesaj in care sa-mi spui cum ar trebuyi procedat cu motorul de hayabusa si cum as putea sa realizez acest lucru, tiash fi recunoscator...stima
Old 28-12-08, 12:32   #10
Prince_Igor

Stage 3

Poti lua in considerare Fiat 126.Sunt pe net niste filmulete cu 126 care alearga slalom (cei drept cu motor de suzuki).
https://www.youtube.com/watch?v=QJVbFouRsDE

Dar cu aia 15000euro cum s-a zis mai sus ori iti iai o masina ori sa aduni un grup de pasionati ca tine cu cunostinte in domeniu (mecanica,constructie,materiale,design) si sa-ti construiesti un concept propriu.

Last edited by Prince_Igor; 28-12-08 at 12:35.
Prince_Igor is offline   Reply With Quote
Old 28-12-08, 13:03   #11
CyberCSX
Banned

Stage 5

Da de ce Smart sau Fiat cu motor de "Haya" ?
Ia domle un LASTUN din ala de pe undeva, pune-i motor de "Haya" si-ti pica mai ieftin, si........... e mai autohton.
Old 28-12-08, 15:10   #12
shantzu

Stage 5

shantzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[4Rally]

Numai pasionati vad ca ti-au raspuns aici.... cate un motor pe fiecare roata , masina de baza lastun si ce a mai fost...
In primul daca nu cunosti pe cineva care are cunostinte foarte mari de mecanica (in primul rand la motorul de hayabusa si la masina de baza) nu are rost sa te apuci.
La masina de baza trebuie macar sa gasesti cateva piese tuning de cumparat.Nu cred ca o sa stai acum sa cauti masini dupa care s-ar putea potrivi piesele sau mai rau sa le faci de la zero.
Mai bine cauti o masina cu un motor cu performante bune si cu restul de bani care iti ramane sa inbunatatesti performantele.Nu e acelasi lucru dar gandeste ca nu or sa iti iasa toate chiar din prima si daca se strica ceva ,astepti iar pana faci piesa respectiva.
shantzu is offline   Reply With Quote
Old 28-12-08, 15:16   #13
pitbull_tss

Stock

Quote:
Originally Posted by shantzu View Post
Numai pasionati vad ca ti-au raspuns aici.... cate un motor pe fiecare roata , masina de baza lastun si ce a mai fost...
In primul daca nu cunosti pe cineva care are cunostinte foarte mari de mecanica (in primul rand la motorul de hayabusa si la masina de baza) nu are rost sa te apuci.
La masina de baza trebuie macar sa gasesti cateva piese tuning de cumparat.Nu cred ca o sa stai acum sa cauti masini dupa care s-ar putea potrivi piesele sau mai rau sa le faci de la zero.
Mai bine cauti o masina cu un motor cu performante bune si cu restul de bani care iti ramane sa inbunatatesti performantele.Nu e acelasi lucru dar gandeste ca nu or sa iti iasa toate chiar din prima si daca se strica ceva ,astepti iar pana faci piesa respectiva.
ai dreptate dar am deja o masina cu performante decente...audi a4 quattro motor de 4.2

voiam ceva care se arate funky dar sa umileasca un bmw, passat etc...cred k o sami iau o hayabusa dea gata ) imi iau si A-ul si am rezolvat )
Old 28-12-08, 16:38   #14
CyberCSX
Banned

Stage 5

@ vali_cta

Ce spui tu cu ROLLCAGE si alte frīne este NORMAL si ar trebui sa stie fiecare care are de gīnd asa ceva fara a mai fi mentionat.
Uite AICI cum un SMART cu motor de HAYA bate un FERRARI.
Deci e clar si logic ca aici nu mai poate fi folosit nimic de la originalul masinii, indiferent ca e Smart / Lastun / Trabant

Un Motor de HAYA pe TRABANT sau LASTUN e ca si cīnd ai pune un motor DIN ASTA pe Dacia 1300

Last edited by CyberCSX; 28-12-08 at 16:41.
Old 01-01-09, 20:00   #15
Fr33man

Stock

Parerea mea de masina pt asa ceva ar fi un suzuki cappucino ( daca gasesti asa ceva la noi) motor montat in fata si tractiune pe spate, perfect pt ce vrei u
Fr33man is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -