Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 04-02-12, 17:00   #1
dtbsz

Stock

dtbsz's Avatar

Exclamation instiintare - acest autovehicul este imobilizat cu dispozitivul de blocare

Salut.

Am vazut ca s-a mai duscutat putin tema asta dar doresc sa primesc un raspuns clar la intrebare.

Parchez, nu observ semnul, desi trec pe langa ea cand ma duc dupa tichetul de parcare. Las masina linistit pana la ora X.

Cand vin sa iau masina (inainte de ora X) vad ca am masina blocata si o scrisoare de iubire sub stergator.... "in valoarea de 150 lei".

Sun la numarul specificat pe instiintare. Vine "echipa" in 10 minute. Imi cere buletinul si 150 lei "va rog". Dupa care peste o zii imi spune cineva ca trebuia sa platesc doar jumate daca platesc in 48 ore. WTF?!

Dau un google si caut legea, regulamentul referitor la chestiile astea si ajung la:

"Art.23(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 150 lei la 500 lei, următoarele fapte dacă nu au fost săvārşite īn astfel de condiţii īncāt să fie considerate infracţiuni, astfel:"

"(2) Posesorii autoturismelor aflate īn una din situaţiile menţionate la alin.(1) al articolului anterior din prezentul Regulament, pentru care s-a īntocmit Nota de constatare şi īnştiinţare de plată a taxei pentru oprire/staţionare/parcare neregulamentară au obligaţia de a achita īn termen de 48 de ore de la constatare, taxa stabilită prin hotīrārea consiliului local.
(3) Īn cazul neachitării īn termen de 48 de ore de la constatare a taxei pentru oprire/staţionare/parcare neregulamentară stabilită prin hotărārea consiliului local, după obţinerea datelor de identificare se va īntocmi procesul-verbal de constatare a contravenţiei, care va fi comunicat contravenientului prin mijloacele stabilite prin lege."

"Art.26 Contravenientul poate achita īn termen de 48 de ore, de la data comunicării procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, jumătate din minimul amenzii contravenţionale prevăzute īn prezentul regulament."

Am primit "fituica" la 11:38 si eu am sunat la politie pt. deblocare la 13:40 (aveam tichetul de parcare platit pana la 13:44 ) ... Asta inseamna ca trebuia sa platesc doar 75 de lei? ...sau inseamna ca virgula daca nu plateam in 48 ore si primeam proces verbal si plateam taxa care ar fii aparut pe proces in 48 ore puteam doar jumate?

Ce parere / experienta aveti?

Daca trebuia sa platesc doar jumate, domnul politist nu trebuia sa-mi spuna ca boule, fiinca ai sunat asa repede platesti doat 50% din amenda? Hmmmm?

Nu am observat semnul, primesc amenda, ok, my fault. Dar faptul ca nu-mi zice politaiu' ca, daca platesc in 48 ore platesc doar 50% din 150 lei. That's not nice. Ma pot duce sa fac scandal si sa cer cei 50% inapoi?

Mersi frumos anticipat!
dtbsz is offline   Reply With Quote
Old 04-02-12, 18:12   #2
topser
Fiat Driver

Stage 5

topser's Avatar

Member of:
[Fiat]
[DACIA]
[DAEWOO]
Default Re: instiintare - acest autovehicul este imobilizat cu dispozitivul de blocare

deblocarea rotii , se plateste separat , fata de amenda ptr parcare in loc nepermis.
topser is offline   Reply With Quote
Old 04-02-12, 18:25   #3
dtbsz

Stock

dtbsz's Avatar

Default Re: instiintare - acest autovehicul este imobilizat cu dispozitivul de blocare

Quote:
Originally Posted by topser View Post
deblocarea rotii , se plateste separat , fata de amenda ptr parcare in loc nepermis.
= nu aveam dreptul / optiunea de a plati doar 50%?
Old 06-02-12, 13:06   #4
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

NU,fiindca nu era amenda contraventionala data de politie,ci taxa de deblocare,cau un bilet de autobuz la suprapret daca vrei,eu zic ca ai scapat bine,fiindca puteai sa iei si 75 de lei in 48 de ore(sau mai mult,daca te certai cu militianul,sau blocai vreo cale de acces etc..) ...
Ca fapt divers am inteles ca daca dai numerele jos de la masina,nu ti-o mai ridica nimeni pot doar sa o blocheze,sau chiar nici atat fiindca nu au cum sa faca nota de constatare ,in ea trebuie trecut numarul de inmatriculare...

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 06-02-12, 14:28   #5
dtbsz

Stock

dtbsz's Avatar

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
NU,fiindca nu era amenda contraventionala data de politie,ci taxa de deblocare,cau un bilet de autobuz la suprapret daca vrei,eu zic ca ai scapat bine,fiindca puteai sa iei si 75 de lei in 48 de ore(sau mai mult,daca te certai cu militianul,sau blocai vreo cale de acces etc..) ...
Ca fapt divers am inteles ca daca dai numerele jos de la masina,nu ti-o mai ridica nimeni pot doar sa o blocheze,sau chiar nici atat fiindca nu au cum sa faca nota de constatare ,in ea trebuie trecut numarul de inmatriculare...
Mersi!
- Copyright 2024 4Tuning -