Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 27-10-11, 22:09   #1
SmoKeyBv

Stage 4

SmoKeyBv's Avatar

Default Scoatere numere rosi si inmatriculare. problema !

Am cumparat acum 2 luni o masina, un golf 2 neinmatriculat adus din germania. Azi am mers sa fac un contract de vanzare - cumparare intre mine si ultimul propietar din romania sa merg sa scot numere rosii (ultimul rand de numere) si sa-i fac rar-ul dar functionara a observat ca e o problema ca masina a avut 2 randuri de numere scoase pe persoane diferite in romania unu in sibiu si unu in rasnov si a zis ca imi trebuie fiscal de la ultimul proietar adica cel din rasnov .

Am toate actele, brief-ul mic, brief-ul mare am contractul de vanzare cumparare intre ultimul propietar din germania si primul din romania, am cele 2 autorizatii de circulare in romania.

Intrebarile mele sunt:

1. Pot sa fac un contract de vanzare cumparare intre mine si primul proietar de pe cartea din germania chit ca pe carte e o stampila si semnatura si data ca in sibiu sa scos un rand de numere rosii ? (pe cartea din germania sunt 2 proietari)

2. Dupa ce sa eliberat primul rand de numere provizorii masina intra in baza de date a fiscului si se percepe impozit anual ? (asa zicea functionara)

3. Ce solutii exista sa pot scoate al 3 set de numere rosii si sa-i fac rar-ul ?

Astept solutii cat se poate de urgent, multumesc !

Last edited by SmoKeyBv; 27-10-11 at 22:17.
SmoKeyBv is offline   Reply With Quote
Old 27-10-11, 23:43   #2
Santon

Stage 5

Santon's Avatar

Member of:
[Toyota]
[AUDI]
Default Re: Scoatere numere rosi si inmatriculare. problema !

Quote:
Originally Posted by SmoKeyBv View Post
Am cumparat acum 2 luni o masina, un golf 2 neinmatriculat adus din germania. Azi am mers sa fac un contract de vanzare - cumparare intre mine si ultimul propietar din romania sa merg sa scot numere rosii (ultimul rand de numere) si sa-i fac rar-ul dar functionara a observat ca e o problema ca masina a avut 2 randuri de numere scoase pe persoane diferite in romania unu in sibiu si unu in rasnov si a zis ca imi trebuie fiscal de la ultimul proietar adica cel din rasnov .

Am toate actele, brief-ul mic, brief-ul mare am contractul de vanzare cumparare intre ultimul propietar din germania si primul din romania, am cele 2 autorizatii de circulare in romania.

Intrebarile mele sunt:

1. Pot sa fac un contract de vanzare cumparare intre mine si primul proietar de pe cartea din germania chit ca pe carte e o stampila si semnatura si data ca in sibiu sa scos un rand de numere rosii ? (pe cartea din germania sunt 2 proietari)

2. Dupa ce sa eliberat primul rand de numere provizorii masina intra in baza de date a fiscului si se percepe impozit anual ? (asa zicea functionara)

3. Ce solutii exista sa pot scoate al 3 set de numere rosii si sa-i fac rar-ul ?

Astept solutii cat se poate de urgent, multumesc !
Salut, sunt la curent cu situatia ta.
Am avut o motocicleta luata din Italia la care am scos 2 numere rosii si am vandut-o. Baiatul de mi-a cumparat-o a vrut sa scoata si el ultimul numar rosu si nu a putut cu actele ei + contractul de v-c intre mine si el.
I-a trebuit certificat fiscal de la mine. ESTE FOARTE STUPID !!!
A trebuit s-o iau pe rol la financiar si apoi s-o radiez. Partea proasta e ca dupa ce o iei pe rol al fisc (pe loc) nu poti sa scoti radierea tot in aceeasi zi. Trebuie sa revii in 2 zile. (ca cica dureaza inregistrarea initiala cel putin 24 de ore de la data depunerii cererii de luare pe rol)

Cea mai simpla si singura solutie pe care o ai este sa-i ceri ultimului proprietar care i-a scos numere rosii sa ia masina pe rol la fisc si sa-ti dea radierea (dureaza cel putin 2 zile) + ca trebuie sa-i dai actele masinii necesare ca sa o poata lua pe rol.

Alta solutie nu ai din pacate.
Traim in Romania si asta ne mananca tot timpul si nervii.

Succes !!!
"Soichiro Honda was turned down by Toyota Motor Corporation for a engineering job. He was jobless for a while and started making his own scooters at home. Encouraged by his neighbours, he later setup his own company – Honda Motor Corporation. "
Santon is offline   Reply With Quote
Old 28-10-11, 14:09   #3
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

ce-i drept n-am mai luat de 6 luni nr rosii , dar, s-sa schimbat legislatia si nu stiu?
la nre rosii iti trebuie actele de provenienta a masinii in original si copii, copii dupa contractele de vanzare cumparare, asigurare pe perioada nr-lor rosii, 40 ron si cererea.
de cand se cere fiscal pentru numerele rosii? fiscalul era necesar pentru inmatriculare , si iti trebuia fiscal de la primul proprietar si pana la ultimul !
ceea ce vrei tu sa faci cu contractul de pe neamt direct pe tine la nre rosii nu merge , ca ei bat seria de sasiu sa vada cate seturi de nre rosii a amai avut si apar persoanele care le-a scos . la inmatriculare merge , la nre rosii nu
Old 28-10-11, 16:09   #4
SmoKeyBv

Stage 4

SmoKeyBv's Avatar

Oricum ma duc luni la politie cu toate actele care le am si sa vad ce imi spune. Daca va trebui ca fostul proietar sa o radieze va fi cam greu.. ca e plecat din tara.

Deci sa inteleg daca vreau sa o inmatriculez nu mai am treaba.. pot sa fac un contract de vanzare cumparare intre ultimul propietar din germania si mine ? chiar daca pe acte e o stampila ca sau scos numere in sibiu ?

Si uite ce am gasit pe site-ul Instituiei Prefectului Judetul Brasov:

nu scrie nimic de fiscal..

AUTORIZATII PROVIZORII DE CIRCULATIE

1.DOCUMENTE NECESARE OBTINERII AUTORIZATIEI DE CIRCULATIE PROVIZORIE

a) cererea solicitantului de atribuire a numarului provizoriu (vezi pagina FORMULARE)

b) taxa de autorizare provizorie (servicii fiscale primarie);

c) taxa APPS reprezentand contravaloarea autorizatiei de circulatie provizorie (CEC) ;

d) taxa reprezentand contravaloarea placutelor cu nr. provizoriu - se achita la ghiseu ;

e) act de identitate al solicitantului original si copie

o pentru persoanele juridice: certificat de inregistrare a societatii (CUI), imputernicire, act de identitate imputernicit – original si copie ;

f) originale si copii ale documentelor care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului

g) documentele de inmatriculare din strainatate , originale si copii

h) dovada asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, in termenul de valabilitate al acesteia.

Termenul de valabilitate a autorizarii provizorii este conditionat si de perioada de valabilitate a asigurarii.

Autorizatia de circulatie provizorie este valabila numai pe teritoriul Romaniei, pe o perioada de cel mult 30 zile si se elibereaza strict pentru efectuarea formalitatilor premergatoare inmatricularii .

Autorizatiei de circulatie provizorie nu i se prelungeste termenul de valabilitate.

Autovehiculele care participa la concursurile automobilistice pe teritoriul Romaniei pot fi autorizate provizoriu pentru circulatie pe o perioada de cel mult 30 zile si numai pe traseele mentionate in autorizatie.

2.SITUATII IN CARE SE POATE SOLICITA ACORDAREA DE NUMERE PROVIZORII

- vehicule de provenienta straina, uzate, care se afla inainte de prima inmatriculare in Romania

- vehicule dobandite prin cumparare in sistem leasing (la final de leasing)

3.RECOMANDARI :

a) Pregatirea din timp a tuturor documentele necesare, pentru o servire cat mai operativa;

b) Prezentarea documentelor se face de catre detinator personal (sau cu procura speciala);

c) Folosirea integrala a programului de ghiseu si evitarea pe cat posibil a orelor de varf 12:30 – 14:00;

d) Se atribuie numar provizoriu numai vehiculelor care vor fi supuse inmatricularii in Romania .
Old 29-10-11, 18:22   #5
Santon

Stage 5

Santon's Avatar

Member of:
[Toyota]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by SmoKeyBv View Post
Oricum ma duc luni la politie cu toate actele care le am si sa vad ce imi spune. Daca va trebui ca fostul proietar sa o radieze va fi cam greu.. ca e plecat din tara.

Deci sa inteleg daca vreau sa o inmatriculez nu mai am treaba.. pot sa fac un contract de vanzare cumparare intre ultimul propietar din germania si mine ? chiar daca pe acte e o stampila ca sau scos numere in sibiu ?

Si uite ce am gasit pe site-ul Instituiei Prefectului Judetul Brasov:

nu scrie nimic de fiscal..

AUTORIZATII PROVIZORII DE CIRCULATIE

1.DOCUMENTE NECESARE OBTINERII AUTORIZATIEI DE CIRCULATIE PROVIZORIE

a) cererea solicitantului de atribuire a numarului provizoriu (vezi pagina FORMULARE)

b) taxa de autorizare provizorie (servicii fiscale primarie);

c) taxa APPS reprezentand contravaloarea autorizatiei de circulatie provizorie (CEC) ;

d) taxa reprezentand contravaloarea placutelor cu nr. provizoriu - se achita la ghiseu ;

e) act de identitate al solicitantului original si copie

o pentru persoanele juridice: certificat de inregistrare a societatii (CUI), imputernicire, act de identitate imputernicit – original si copie ;

f) originale si copii ale documentelor care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului

g) documentele de inmatriculare din strainatate , originale si copii

h) dovada asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, in termenul de valabilitate al acesteia.

Termenul de valabilitate a autorizarii provizorii este conditionat si de perioada de valabilitate a asigurarii.

Autorizatia de circulatie provizorie este valabila numai pe teritoriul Romaniei, pe o perioada de cel mult 30 zile si se elibereaza strict pentru efectuarea formalitatilor premergatoare inmatricularii .

Autorizatiei de circulatie provizorie nu i se prelungeste termenul de valabilitate.

Autovehiculele care participa la concursurile automobilistice pe teritoriul Romaniei pot fi autorizate provizoriu pentru circulatie pe o perioada de cel mult 30 zile si numai pe traseele mentionate in autorizatie.

2.SITUATII IN CARE SE POATE SOLICITA ACORDAREA DE NUMERE PROVIZORII

- vehicule de provenienta straina, uzate, care se afla inainte de prima inmatriculare in Romania

- vehicule dobandite prin cumparare in sistem leasing (la final de leasing)

3.RECOMANDARI :

a) Pregatirea din timp a tuturor documentele necesare, pentru o servire cat mai operativa;

b) Prezentarea documentelor se face de catre detinator personal (sau cu procura speciala);

c) Folosirea integrala a programului de ghiseu si evitarea pe cat posibil a orelor de varf 12:30 – 14:00;

d) Se atribuie numar provizoriu numai vehiculelor care vor fi supuse inmatricularii in Romania .
Deci,

Iti trebuie contractul de vanzare-cumparare dintre neamt si cel care ti-a vandut masina + contract vanzare-cumparare dintre romanu care i-a scos numere rosii si tine care ai cumparat-o de la el. + radierea lui de la financiar.
Altfel nu ai cum sa mai scoti numere rosii.

Mai simplu o inmatriculezi direct.

Si da... asta e legislatia. Nu stiu daca si cand s-a modificat. insa eu cand am vandut motocicleta asta mi-a cerut viitorul proprietar ca nu putea sa scoata numere rosii fara radierea mea de la financiar.

P.S: moto/auto e aceeasi chestie. nu difera metodologia.
Santon is offline   Reply With Quote
Old 29-06-12, 01:53   #6
SmoKeyBv

Stage 4

SmoKeyBv's Avatar

Ceva noutati au mai schimbat astia ceva ? sau same shit ? sau o solutie sa nu ne mai trebuiasca fiscal ?
Old 29-06-12, 08:01   #7
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

Salut,
Am pe cineva in aceeasi situatie ca tine, este al treilea proprietar roman si nimeni nu mai poate da de primul dintre ei, care nu s-a inscris la fisc cu ea. Fiecare din cei 2 proprietari anteriori a luat cate un set de numere rosii, in orase diferite. Fiscal nu mai are cum sa obtina actualul proprietar. Singura solutie a ramas sa inscrie masina pe Bulgaria pe 6 luni, iar apoi sa o declare direct la fisc in termen de 30 zile de la data dobandirii de la cetateanul bulgar care figureaza in acte.
Nici la inmatricularea permanenta nu poti face nimic fara fiscal.

In al doilea rand, din moment ce alte persoane s-au declarat deja la fisc, inseamna ca au depus contractele de vanzare prin care masina a ajuns de la unul la altul, deci nu poti face un contract care sa le "sara" pe celelalte doua, altfel risti sa ai un dosar penal.

Daca chiar nu reusesti sa obtii fiscalul, singura solutie (in opinia mea) e sa inscrii masina la bulgari si apoi sa o inscrii in tara.
Old 29-06-12, 08:07   #8
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

sa plateasca impozitul din momentul in care a intrat masina in tara ca doar asta ii doare pe ei mai mult !! la iasi se poate si asa !!
GAby645 is offline   Reply With Quote
Old 29-06-12, 15:33   #9
SmoKeyBv

Stage 4

SmoKeyBv's Avatar

aiureala mare da na asta e... eu de la un fost propietar pot sa fac rost de fiscal dar mai ramane sa fac rost de la altu care e din medias si nu dau de el. Iti dai seama dau 300e sa o inmatriculez pe bulgaria dupaia inca 300e rar-ul la noi + spaga si alte prostii.. vreau sa fac totul legal chit ca as putea face sa o inmatriculez si ilegal ca e un golf 2 nu un golf 4 si ne mai intrebam de ce romanii tot face ilegalitati ca ne forteaza statul asta tampit.
Old 02-07-12, 10:37   #10
midnightk

Stage 4

Acum vin si eu cu o problema: masina achizitionata de la Arad, numere rosii scoase direct pe numele meu (la Arad era posibil, nu stiu daca mai functioneaza). Mie mai imi trebuie fiscal de la cel care mi-a vandut-o, in conditiile in care doar eu apar ca proprietar si numerele rosii au fost direct pe numele meu?
midnightk is offline   Reply With Quote
Old 02-07-12, 15:12   #11
Laptiucu

Stage 5

Nu. Iti trebuia fiscal doar daca scotea numere rosii cel din Arad. In cazul de fata tu fiind cel care le-a scos nu e nevoie.
Laptiucu is offline   Reply With Quote
Old 18-02-13, 20:06   #12
ciprian3007

Stock

Buna,am cumparat o masina adusa din germania...baiatul care a aduso a scos 2 randuri de nr rosi pe timisoara,eu am cumparat masina de la el si am scos un rand de nr rosi pe alba...stie cineva daca as mai putea scoate alte nr rosii?Ma poate lamuri cineva va rog!
ciprian3007 is offline   Reply With Quote
Old 22-02-13, 23:59   #13
Ciumpy94

Stage 2

Quote:
Originally Posted by ciprian3007 View Post
Buna,am cumparat o masina adusa din germania...baiatul care a aduso a scos 2 randuri de nr rosi pe timisoara,eu am cumparat masina de la el si am scos un rand de nr rosi pe alba...stie cineva daca as mai putea scoate alte nr rosii?Ma poate lamuri cineva va rog!
Nu mai poti.
Ciumpy94 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-13, 16:17   #14
Kamikaze_wtf

Stage 4

Kamikaze_wtf's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Buna ziua !

Am urmatoarea problema . Am o motocicleta am scos un singur rand de numere rosii si vreau acum sa o inmatriculez direct pe numele mamei mele . Mai trebuie sa scot fiscal? Se poate si fara acesta?
Kamikaze_wtf is offline   Reply With Quote
Old 12-07-13, 15:00   #15
aliknr1

Stock

Default Problema cu inmatricularea!

Salut! Am si eu o problema asemanatoare! Am cumparat un Opel Corsa inmatriculat pe Germania de la vanzator roman...Am primit act vanzare-cumparare intre neamtz si roman,brief mare,brief mic si chitantele ca a scos cele 3 numere rosii...nu am stiut ca imi trebuie si certificat fiscal de la el pentru a o inmatricula...Acum problema e ca l-am sunat sa o ia pe rol si sa imi dea fiscalul insa nu poate pentru ca are datorii...daca fac un contract de vanzare-cumparare de Germania intre mine si neamtz pentru a o inmatricula direct cu numere negre...apare la politie ca a scos el numerele rosii si k de fapt eu nu sunt primul proprietar pe Romania? As putea sa o bag pe Bulgaria si pe urma sa o inmatriculez in Romania insa 300e inmatricularea pe Bulgaria...inca 300e rarul...ma cam duce ceva...
aliknr1 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -