Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 03-08-11, 23:44   #1
bobbytheone

Stock

Default nu am facut rar-ul!!! ajutor!!!

Sal! Am cumparat o masina, cu vreo 2 luni in urma.am tinut o pana acum la mecanic, am vrut sa o pun la punct am schimbat multe piese la ea, avea multa rugina, in fine.in cateva zile e gata. am toate actele:carte de identitate, asigurare valabila si itp valabil pana in 2013. vreau sa mai circul vreo luna doua pana ii fac rar ul,ca nu am bani,i am schimbat si motorul (acelasi tip) si imi trebuie o gramada de bani. acum va intreb, daca ma opreste politia si citeste pe spatele certificatului, ´´instrainat catre´´ , cum a scris nenea, ce poate sa imi faca? imi ia talonul, numerele, imi iau vreo amenda? cum recuperez talonul si eventual numerele? mentionez ca masina am cumparat o din pitesti si eu sunt in buzau acum . cele 30 zile in care trebuia sa o trec pe numele meu au expirat acum vreo luna .vreau sa stiu, va rog frumos,cineva care a patit o sau cineva care stie sigur, nu raspunsuri aiurea,ca teorii aud peste tot.Multumesc anticipat!
bobbytheone is offline   Reply With Quote
Old 04-08-11, 23:19   #2
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: nu am facut rar-ul!!! ajutor!!!

Cam in aceeasi situatie sunt si eu,si din auzite garcea nu-ti prea face nimic,dar cand o sa o inscrii trebuie sa platesti la taxe si impozite o amenda,eu am auzit ca e 30 de lei(deci nu e o avere) dar nu sunt 100% sigur;

Preventiv eu umblu cu copie dupa talon la mine pana fac actele.Si asa in cel mai rau caz iau/iei o amenda de neprezentare acte(asta daca politistul nu e intelegator)

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 05-08-11, 06:25   #3
bobbytheone

Stock

[QUOTE=julaikos;4507951]Cam in aceeasi situatie sunt si eu,si din auzite garcea nu-ti prea face nimic,dar cand o sa o inscrii trebuie sa platesti la taxe si impozite o amenda,eu am auzit ca e 30 de lei(deci nu e o avere) dar nu sunt 100% sigur;

Preventiv eu umblu cu copie dupa talon la mine pana fac actele.Si asa in cel mai rau caz iau/iei o amenda de neprezentare acte(asta daca politistul nu e intelegator)

da plm asa ar fi bine...faza e ca la mine mai dureaza vreo luna 2...o sa mi fac si eu copie dupa talon, doar pe partile alea 2 :d ms mult pt idee astept in continuare pe cineva care a patit o , cred ca esti si tu interesat oricum pe mine nu m a oprit niciodata de cand am luat o !
Old 05-08-11, 11:17   #4
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Ma nici pe mine nu m-a oprot dar preventiv umblu asa...
Old 09-08-11, 09:35   #5
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

amenda este de 360 de lei nu de 30 de lei pentru neprezentare acte,
daca pe spatele certificatului scrie instrainat catre ..... si data , dupa alea 30 de zile politistul are dreptul sa iti ia certificatul de inmatriculare pentru neperfectuarea actelor de vanzare cumparare !!
in legatura cu schimbatul motorului , te-ai cam pripit , mai intai trebuia sa o treci pe numele tau dupa care sa ii schimbi motorul, cai numai proprietarul poate sa faca modificari in civ , daca ai fisa de inmatriculare cu stampila ca e scoasa de la vanzator din financiar si trecuta la cumparator in financiar ( adica tu ) poate ai noroc la rar sa treci motorul in acte fara proprietarul de pe acte , lucru care iti este necesar ca iti trebuie certificat de autentificare pentru a transcrie masina pe numele tau !!
Old 09-08-11, 10:59   #6
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Eu am spus ca amenda la financiar este de 30 de ron,la politist habar nu am cat este pentru neprezentare acte

Last edited by julaikos; 09-08-11 at 11:02.
Old 10-08-11, 08:51   #7
bobbytheone

Stock

stiu cum merg treburile am cartea aia cu stampila plus certificatul de radiere dar ma costa mult sa ii fac toate actele acum si nu am, eu intrebam altceva.ms pt raspuns- 360 ron pt neprezentare acte oricum faza e ca nu pot in momentul de fata decat sa umblu cu copie dupa certificat, decat sa mi l ia mai bine imi da amenda
Old 10-08-11, 09:48   #8
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Vezi ca la tine e situatia putin diferita,la mine certificatul fiscal nu exista,ca n-a fost scos de vechiul proprietar,exista doar contract de vanzare cumparare,si asta nu e inregistrat nicaieri deocamdata;
Daca astia au terminat cu baza aia de date comuna,atunci la o simpla verificare apare in baza de date ca e scoasa de la financiar si "cutarescu" care e trecut acolo pe fisa de inmatriculare trebuia sa o treaca pe numele lui in cele 30 de zile...
Dar cum romanii doar se lauda,baza comuna de date e un vis inca
Old 10-08-11, 20:34   #9
bobbytheone

Stock

nu..ew de asta nu ma tem..nu exista baza comuna..pt moment n are nici o legatura fiscalul cu politia poate in viitorul apropiat,dar pt moment nu se poate verifica asa usor ei verifica certificatul dupa serie si daca e itp si asig valabila
- Copyright 2026 4Tuning -