Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 07-03-11, 17:51   #1
Derek

Stage 2

Derek's Avatar

Question Puncte de penalizare

Salut, sper ca am postat bine aici... am cautat cat am putut o sectiune buna pentru problema mea.

Treaba sta in felul urmator... eu am vandut o masina cuiva si i-am lasat-o inmatriculata pe numele meu... Si azi (7 martie) primesc prin posta o notificare de la "Serviciul Impozite si Taxe Locale" in care zice "va prezentam situatia dvs, conform evidentelor fiscale din data de 25-02-2011." ...

dupa care un tabel scurt din 2 linii...

https://img218.imageshack.us/img218/7222/37060620.png
Amenzi Auto [obligatii de plata an 2011] aici nimic..[bonificatie] tot nimic.. [restante] 120.00 [majorari de intarziere] nimic... [total] 120.00
Mijloace de transport [obligatii de plata an 2011] 64.00 [bonificatie] 6.40 [restante] 64.00 [majorari de intarziere] 11.23 [total] 134.00
le-am scris in caz ca nu se intelege din poza.... camera vga

Nu stiu pentru ce este amenda... am vorbit cu el si cica nu stie nimic... mi-a zis ca are rovinieta deci asta nu e... o fii de la radar probabil... in fine...

Ma intereseaza 2 lucruri:

1. ma afecteaza cu ceva amenda asta... mi-se iau mie cumva puncte de pe permis deoarece masina este pe numele meu...?!?!?

2. in acel tabel la amenda la [obligatii de plata an 2011] nu este nimic.. apare decat la [restante] , asta inseamna ca amenda de radar sau ce o fii... a fost emisa candva anul trecut? in cazul asta nu trebuia sa apara ceva la [majorari de intarziere] ?
Derek is offline   Reply With Quote
Old 07-03-11, 18:58   #2
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: Puncte de penalizare

amenzile nu sunt credite la banca sa fie cu dobanda sau majorari...
daca o amenda e platita in 48 de ore de la emiterea ei platesti doar jumatate din valoarea ei,daca nu o platesti atunci,oricand ai plati-o are aceeasi valoare
de obicei daca e amenda radar ar fi trebuit sa vina prin posta un plic cu o invitatie sa trimiti (pe raza judetului unde a fost amplasat radarul ) datele persoanei care a fost la volan in acea zi nefasta(nume prenume adresa cnp serie si numar permis)...

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 07-03-11, 19:06   #3
Derek

Stage 2

Derek's Avatar

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
de obicei daca e amenda radar ar fi trebuit sa vina prin posta un plic cu o invitatie sa trimiti (pe raza judetului unde a fost amplasat radarul ) datele persoanei care a fost la volan in acea zi nefasta(nume prenume adresa cnp serie si numar permis)...
Si daca este vorba de altceva... folosirea incorecta a luminilor... vreo manevra gresita... etc , ce se intampla ? la fel... trebuie sa imi vina o invitatie daia ? Si de ce nu am primit asa ceva atunci.... sau sunt cazuri fara astfel de invitatie?
Old 08-03-11, 17:37   #4
Derek

Stage 2

Derek's Avatar

Mda... alta este defapt faza... e ceva de genul "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL" ...

Am fost azi la circa financiara sa le cer detalii despre amenda in cauza si imi arata o amenda (procesul verbal) mai veche de a mea (de acum 1 an si ceva...) de altfel si singura mea amenda pe care am luat-o vreodata...

Amenda era pt ca nu ma "incadrasem din timp in trafic pentru manevra dorita" mai pe intelesul tuturor... ca am fortat putin semaforul la culoarea galbena... o amenda de tot **** parerea mea... pt ca dupa cum stiti daca ai viteza cand semaforul trece pe culoarea galbena ai voie sa ii dai inainte... dar daca ai viteza mica si poti oprii la semafor, atunci trebuie sa o faci.... eu cam am avut si nu prea am avut viteza... in fine...

Pt aceasta infractiune primisem o amenda de 120 lei respectiv 60 lei in 48h... iar gaborul care mi-a facut pv mi-a zis ca pot platii amenda la orice CEC sau la taxe si impozite de unde apartin, dupa ce m-a lasat sa plec chiar la cativa metri de locul unde sa petrecut "marea infractiune", era un CEC... m-am dus.. am achitat amenda de 60lei in 48h... am primit chitanta... totul ok... (am pastrat in portofel acea chitanta cateva luni... dupa care am aruncat-o)

La circa financiara mi-au zis ca trebuie sa ma duc la CEC-ul unde am platit amenda si sa iau o dovada de la ei pe care sa o aduc pe urma la circa financiara ca sa ma stearga din evidenta lor.... m-am dus pana la CEC-ul unde platisem amenda... le zic ca vreau o dovada de la ei pt o amenda care am platit-o... si ei imi zic ca trebuie sa fac o cerere... imi da o foaie si un pix si imi zice sa trec numele, adresa... etc plus tot ce era pe amenda(procesul verbal) ... mi-a dat perversa de mi-a tiuit cand am auzit....si m-am tirat acasa neavand acele date...

Maine trebuie sa ma duc din nou la circa financiara... sa le cer o copie dupa PV... pe urma din nou la CEC unde sa fac o cerere pentru dovada platii (care m-au informat ca dureaza 10 zile magnifice pt procesarea cereri) si dupa 10 zile sa ma duc iar la CEC sa ridic dovada.. dupa care iar la circa financiara sa le arat dovada de la CEC si sa ma stearga din evidenta lor...

Chiar n-aveam ce face....e o placere totala sa stau pe drumuri si sa rezolv imbarligaturile statului...

LA CE "IUBITA" ROMANIE M-AU INDRUMAT GABORII CEI "DESTEPTI" SA PLATESC LA CEC AMENDA ??

Sper sa nu apara alte probleme dupa ce depun la circa financiara acea dovada de la cec... ma tot gandesc deoarece in notificare e vorba de 120 lei... dar eu platisem jumatate deoarece am fost in 48h... la ce birocratie avem nu m-as mira sa imi faca si figura asta...

Daca nu mi-se va inchide topicul intre timp o sa revin peste 2 sapt. sa va spun si finalul povestii... unul cu happy end sper eu...
Old 08-03-11, 19:40   #5
Derek

Stage 2

Derek's Avatar

Am gasit asta pe net: http://www.superschimb.ro/index.php?contor=433 (EXACT, EXACT SITUATIA MEA..."FOARTE TARE"... )
- Copyright 2024 4Tuning -