Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
30-11-08, 18:04
|
|
![](/images/ranks/6.gif) Stage 5
|
Re: Opel Vectra sau Hyundai Santa FE ... plzz HELP
Ce chestie... motorul ala de 131 cdti a fost pus pe Rover, dar pe Opel nu...
|
|
|
30-11-08, 21:56
|
|
Stock
|
fratilor...ms pt pareri..pt sfaturi..
Dar am si eu o intrebare....poate pare mai aiurea....
care e buna pana la urma....la piese...se strica repede...costa mai mult..avand in vedere k nu forjez masina....o folosesc normal...cum foloseste oricine masina...de obicei rutina zilnica...
Va rog daca puteti sa-mi spuneti DEZAVANTAJE sau AVANAJE....
Multumesc tuturor..
Last edited by adysson; 30-11-08 at 22:08.
|
|
|
01-12-08, 00:23
|
|
Member of: [PEUGEOT]
|
Eu am Vectra b cu aceiasi motorizare 2.0 dti 100 cp si pot sa iti spun din punctul meu de vedere cateva pareri
Motorul este zgomotos, mai ales dimineata, de asemenea mi se pare cam puturos dar cu un chip se rezolva, turbo-ul intra la 2700 rpm, e un motor mai de turatie, piesele sunt ieftine, probleme la motor nu am avut....decat o pompa de injectie care costa 1000 de euro....deci motorul e fiabil, doar sa nu iti cada pompa de injectie....Doamne Fereste....si punctul forte consumul, are un consum foarte scazut, merg zile intregi si uit cand am pus ultima data motorina, consuma cam 5-6-7 depinde cum o calci si unde mergi cu ea (autostrada, oras). In locul tau nu as da bani pe o vectra c cu motorul asta decat as merge mai mult prin oras si as vrea un consum scazut, in aceiasi bani poti sa iti cumperi 406 2.0 hdi 110 care e ¨avion¨ (vorba vine) pe langa vectra....
Numai bine.
|
|
|
01-12-08, 00:37
|
|
Stock
|
Ms mult ~ EWN ~ pt sfat.....
|
|
|
01-12-08, 08:07
|
|
|
De cati bani dispui pentru masina ?
|
|
|
01-12-08, 12:41
|
|
Stock
|
pai faza e k le-am gasit pe amandoua la aceelasi pretz...diferenta de 300 de euro...si de asta intrebam...nu as vrea sa investesc mai multi bani intr-o masina....cu timpul isi pierde valoarea ![Laughing](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_lol.gif)
Si nu m-as orienta spre alte marci...peugeot,renault,audi sau altele...
|
|
|
01-12-08, 13:12
|
|
Member of: [Moderators]
|
Quote:
Originally Posted by adysson
pai faza e k le-am gasit pe amandoua la aceelasi pretz...diferenta de 300 de euro...si de asta intrebam...nu as vrea sa investesc mai multi bani intr-o masina....cu timpul isi pierde valoarea ![Laughing](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_lol.gif)
Si nu m-as orienta spre alte marci...peugeot,renault,audi sau altele...
|
Detin un Opel Vectra C 2.0DTI din 2004 ( momentan are ~119.000km ) , iar tot ce a trebuit sa inlocuiesc au fost consumabilele ( filtre , anvelope , set discuri frane etc).
Consumul in oras e aproximativ 8% , iar in afara poti obtine chiar si un consum de 6% , depinde de stilul de condus evident.Preturile la piese sunt okay zic eu. ( revizie schimbare ulei + filtre - 600 RON )
Despre Santa FE nu pot zice nimic , nu detin si nici n-am condus.Succes in alegerea masinii potrivite ! Numai bine !
Last edited by Oxide; 01-12-08 at 13:15.
|
|
|
01-12-08, 19:38
|
|
|
Fugi cat poti de cdti , un injector e 27 mil la reprezentanta si cam 18 aftermarket, sa nu mai zic de pompa de inalta presiune. Fiabilitate mare Opel? ![Laughing](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_lol.gif) am auzit-o si pe asta ....la fel credeam si eu pana sa-mi iau teapa.
Cel mai bine intra pe forumurile dedicate celor 2 masini si vezi acolo probleme cat si costuri .
|
01-12-08, 22:48
|
|
Opel Driver
Member of: [Opel] [4Rally]
|
n-ai de ce sa ramai intrigat ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) ) sunt oameni si oameni, aia e problema la un forum. uite eu nu am nici o problema cu astra, dar altul are 100 de probleme. asta e la orice marca auto, si la mercedes si la bmw. poti sa n-ai probleme sau poti sa ai multe, depinde de noroc si pana la urma si de cum te comporti cu ea.
sunt multi care conduc o masina ca pe un cartof, forjeaza si dau aiurea in ea si e normal sa se duca, sau doar au impresia ca o conduc frumos cand poate omoara la ambreiaj si la cutie si apoi zic ca ei au condus-o frumos dar e masina proasta.
deci nu te orienta dupa faptul ca unul iti zice ca e proasta si altul ca e buna. tu incearca sa afli doar preturi si servicii.
am condus si sata fe (uitasem sa zic) si se conduce foarte placut, numai ca, fiind suv, iti da "senzatii tari" in curbe. dar e o masian in care poti sa ai incrdere. cam zgomotoasa la viteze mari, dar asta e
|
|
|
02-12-08, 00:58
|
|
Stock
|
da....ai dreptate referitor la prima parte
Apropo poate ai auzit...sau stii...consumul la santa fe ....la motorul de 2.0 diesel,nu stii depaseste 10l in oras ![Very Happy](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_biggrin.gif) ??
|
|
|
02-12-08, 19:58
|
|
Opel Driver
|
nu stiu sa depaseasca 10, dar se apropie. daca o conduci lejer sigur nu depaseste 10
|
|
|
03-12-08, 20:14
|
|
Opel Driver
|
dar te mai intreb inca o data: le-ai condus?
sa stii ca o masina poate sa iti placa mai mult decat alta, dar in momentul in care le conduci, totul se poate schimba. abia atunci iti dai seama in care te simti cel mai bine, si asta conteaza cel mai mult.
|
|
|
|
|