Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 07-07-08, 02:19   #1
fuscobal

Stage 5

Default Achizitie auto S.U.A.

Intrucat recesiunea economica a atins cote alarmante in S.U.A., aud tot mai multa lume ca vrea sa cumpere autoturisme din SUA. Zilele astea m-am interesat concret de 2 masini :
- BMW X5 3.0Si (pret de baza 45.000$ comparativ cu 48.000E aici)
- Nissan GT-R (pret de baza 72.000$ comparativ cu naiba stie cat o fi aici la lansare)
Acum, unii spun ca cel mai rentabila ar fi cautarea unui delaer pe costa de est (transport mai facil) si negocierea includerii transportului in pretul masinii. Intrebarile mele ar fi asa :

1) Care sunt modalitatile de plata acceptate de cei de acolo ? (as prefera ceva avans si restul de bani depusi intr-un cont cu disponibilitate la ridicarea masinii)
2) Ce se intampla cu garantia ? Se transfera la noi ?
3) De la suma MSRP finala ce taxe se mai adauga la sosirea in tara ? (am inteles ca aici conteaza si locul in care a fost fabricata masina) !
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 16-07-08, 10:27   #2
Xel'Naga

Presedinte STREET ZONE

Stage 5

Xel'Naga's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SEAT]
[Street Zone]
[Toyota]
[4Rally]
Arrow Re: Achizitie auto S.U.A.

Quote:
Originally Posted by fuscobal View Post
Intrucat recesiunea economica a atins cote alarmante in S.U.A., aud tot mai multa lume ca vrea sa cumpere autoturisme din SUA. Zilele astea m-am interesat concret de 2 masini :
- BMW X5 3.0Si (pret de baza 45.000$ comparativ cu 48.000E aici)
- Nissan GT-R (pret de baza 72.000$ comparativ cu naiba stie cat o fi aici la lansare)
Acum, unii spun ca cel mai rentabila ar fi cautarea unui delaer pe costa de est (transport mai facil) si negocierea includerii transportului in pretul masinii. Intrebarile mele ar fi asa :

1) Care sunt modalitatile de plata acceptate de cei de acolo ? (as prefera ceva avans si restul de bani depusi intr-un cont cu disponibilitate la ridicarea masinii)
2) Ce se intampla cu garantia ? Se transfera la noi ?
3) De la suma MSRP finala ce taxe se mai adauga la sosirea in tara ? (am inteles ca aici conteaza si locul in care a fost fabricata masina) !

Stiu ca se pune in balanta LOCUL IN CARE A FOST FABRICATA MASINA, CUMPARATA si partea de GARANTIE O AI ORICUM ATAT TIMP CAT O FACI la un dealer autorizat.
Masinile sunt ieftine si in USA ca si in DUBAI. Afacerea este BUNA .
Trebe sa te mai interesezi cat te duce si INMATRICULAREA la noi in tara.
Bafta multa in achizitie.

VW BORA NUVOLARI by Xel'Naga
SEAT LEON CUPRA by Xel'Naga

contact mail: [email protected]
contact web: www.facebook.com/CosminGabrielPhotography
Xel'Naga is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 09:21   #3
mobiles_de

Stage 5

Default Re: Achizitie auto S.U.A.

si vama ? cel putin la masini sh am auzit de 30% din valoare. Ei banuiesc ca vor socoti valoarea masinii pe piata europeana nu americana ceea ce ar insemna ca te costa toata afacerea mult mai scump.
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 18:53   #4
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Default Re: Achizitie auto S.U.A.

Quote:
Originally Posted by mobiles_de View Post
si vama ? cel putin la masini sh am auzit de 30% din valoare. Ei banuiesc ca vor socoti valoarea masinii pe piata europeana nu americana ceea ce ar insemna ca te costa toata afacerea mult mai scump.
vama e 10% din valoarea de factura.
Problema intervine la norma de poluare. Daca masina provine din import direct din S.U.A. si este si fabricata acolo,daca nu este euro 4 nu ai nicio sansa sa o inmatriculezi la noi. Legea considera o masina neinmatriculata vreodata in UE drept aflata la prima inmatriculare din istoria ei, si, dupa cum stiti, masini aflate la prima inmatriculare in UE (in consecinta, noi) este obligatoriu sa aiba minim euro 4.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -