Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Achizitie auto S.U.A. (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/83497-achizitie-auto.html)

fuscobal 07-07-08 02:19

Achizitie auto S.U.A.

Intrucat recesiunea economica a atins cote alarmante in S.U.A., aud tot mai multa lume ca vrea sa cumpere autoturisme din SUA. Zilele astea m-am interesat concret de 2 masini :
- BMW X5 3.0Si (pret de baza 45.000$ comparativ cu 48.000E aici)
- Nissan GT-R (pret de baza 72.000$ comparativ cu naiba stie cat o fi aici la lansare)
Acum, unii spun ca cel mai rentabila ar fi cautarea unui delaer pe costa de est (transport mai facil) si negocierea includerii transportului in pretul masinii. Intrebarile mele ar fi asa :

1) Care sunt modalitatile de plata acceptate de cei de acolo ? (as prefera ceva avans si restul de bani depusi intr-un cont cu disponibilitate la ridicarea masinii)
2) Ce se intampla cu garantia ? Se transfera la noi ?
3) De la suma MSRP finala ce taxe se mai adauga la sosirea in tara ? (am inteles ca aici conteaza si locul in care a fost fabricata masina) !

Xel'Naga 16-07-08 10:27

Re: Achizitie auto S.U.A.

Quote:

Originally Posted by fuscobal (Post 1632386)
Intrucat recesiunea economica a atins cote alarmante in S.U.A., aud tot mai multa lume ca vrea sa cumpere autoturisme din SUA. Zilele astea m-am interesat concret de 2 masini :
- BMW X5 3.0Si (pret de baza 45.000$ comparativ cu 48.000E aici)
- Nissan GT-R (pret de baza 72.000$ comparativ cu naiba stie cat o fi aici la lansare)
Acum, unii spun ca cel mai rentabila ar fi cautarea unui delaer pe costa de est (transport mai facil) si negocierea includerii transportului in pretul masinii. Intrebarile mele ar fi asa :

1) Care sunt modalitatile de plata acceptate de cei de acolo ? (as prefera ceva avans si restul de bani depusi intr-un cont cu disponibilitate la ridicarea masinii)
2) Ce se intampla cu garantia ? Se transfera la noi ?
3) De la suma MSRP finala ce taxe se mai adauga la sosirea in tara ? (am inteles ca aici conteaza si locul in care a fost fabricata masina) !

Stiu ca se pune in balanta LOCUL IN CARE A FOST FABRICATA MASINA, CUMPARATA si partea de GARANTIE O AI ORICUM ATAT TIMP CAT O FACI la un dealer autorizat.
Masinile sunt ieftine si in USA ca si in DUBAI. Afacerea este BUNA .
Trebe sa te mai interesezi cat te duce si INMATRICULAREA la noi in tara.
Bafta multa in achizitie. :idea::arrow:

mobiles_de 17-07-08 09:21

si vama ? cel putin la masini sh am auzit de 30% din valoare. Ei banuiesc ca vor socoti valoarea masinii pe piata europeana nu americana ceea ce ar insemna ca te costa toata afacerea mult mai scump.

ionut_cluj 17-07-08 18:53

Quote:

Originally Posted by mobiles_de (Post 1649766)
si vama ? cel putin la masini sh am auzit de 30% din valoare. Ei banuiesc ca vor socoti valoarea masinii pe piata europeana nu americana ceea ce ar insemna ca te costa toata afacerea mult mai scump.

vama e 10% din valoarea de factura.
Problema intervine la norma de poluare. Daca masina provine din import direct din S.U.A. si este si fabricata acolo,daca nu este euro 4 nu ai nicio sansa sa o inmatriculezi la noi. Legea considera o masina neinmatriculata vreodata in UE drept aflata la prima inmatriculare din istoria ei, si, dupa cum stiti, masini aflate la prima inmatriculare in UE (in consecinta, noi) este obligatoriu sa aiba minim euro 4.

All times are GMT +2. The time now is 08:38.

- Copyright 2026 4Tuning