Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 15-07-05, 00:05   #1
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]
Default Conditii/Costuri pentru a aduce o masina de afara

As vrea sa stiu care sunt conditiile exacte pe care trebuie sa le indeplineasca o masina cand o aduci de afara (an de fabricatie, euroX etc...) si deasemeni care sunt costurile (taxe vamale, accize etc) pentru a o putea ainmatricula. Acestea din urma presupun ca se calculeaza in functie de anumite date ale masinii (probabil an de fabricatie, capacitate cilindrica etc), asadar exista o formula de calcul sau o sursa care mi-ar putea spune (macar cu aproximatie) costul vamii si al accizelor?

senza cuore saremmo solo macchine
ALXutz is offline   Reply With Quote
Old 15-07-05, 00:11   #2
bobo32

Stage 5

bobo32's Avatar

http://www.gpi.ro/inc/taxevama.php
bobo32 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-05, 00:45   #3
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

merci mult pt link, mina de aur
totusi nu inteleg o chestie, la un moment dat ai acolo tipul motorului euro 2 si euro 3, iar eu stiam ca nu poti inmatricula o masina cu euro 2... so ?! Cum stau de fapt lucrurile?
Si inca ceva, la ce conteaza valoarea de cumparare a masinii si cum se stabileste valoarea de catalog?
Merci
Old 15-07-05, 11:53   #4
bobo32

Stage 5

bobo32's Avatar

treaba cu euro 2 nici eu nu stiu exact cum sta...
la valoarea de catalog, cred ca este ceva formula de calcul, in functie de toate variabilele (motor, carburant, an, valoarea cumparare) prin care se calculeaza, ca pana nu introduci toate datele, nu-ti apare valoarea (adica nu ajunge sa bagi numa valoarea de cumparare ca sa-ti apara valoarea de catalog).
Old 15-07-05, 11:58   #5
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Da, am observat si eu in cele din urma cum sta treaba cu valoare de catalog, desi mi se pare absurd sa se ia in considerare pretul de achizitie (ca poate eu o iau de la un mosh pe moarte - doamne fereste - care o vinde pe nimic, si poate eu dau pe ea 3000 cand ea poate face 9000... in fine... asta deja nu e problema mea, sa fie ei sanatosi )
Ma intereseaza totusi si conditiile de inmatriculare.. An minim de fabricatie? Motor cu norme euro 2, 3, 4 ?
Old 15-07-05, 12:00   #6
bobo32

Stage 5

bobo32's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"ALXutz\"
Ma intereseaza totusi si conditiile de inmatriculare.. An minim de fabricatie? Motor cu norme euro 2, 3, 4 ?
ultima data eu stiu ca era minim Euro 3 si nu mai veche de 8 ani. sa ma corectati daca gresesc
Old 15-07-05, 12:08   #7
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Da, parca asa stiam si eu, dar as dori o informatie cat de cat sigura!
Old 15-07-05, 12:14   #8
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Ca sa fiu sincer nu prea m-a interesat pana acum problema, considerand ca trebuie sa ai cel putin 8-9000 de euro pregatiti ca sa aduci o masina dinafara (sa zicem vreo 6500 sa iei masina de acolo, 1500 vama, la care se adauga oricum si costul drumului...). Am fost foarte surprins sa constat ca aduci kiar si cu 5500 (pret final, cu tot cu taxe si drum) Megane Coupe din `99 sau cu 6500 Astra din 2000 full options...
Cum la toamna oricum aveam de gand sa imi iau masina iau din ce in ce mai mult in considerare si aceasta varianta, dar imi trebuie informatii cat mai exacte.
Multumesc mult
Old 15-07-05, 13:30   #9
Bytzu
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bytzu's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

omule, acolo e vorba de taxe vamale, nu de inmatriculare!!!

taxele vamale le platesti oricum, dc o inmatriculezi sau nu, e treaba ta, alti bani, alta distractie
Bytzu is offline   Reply With Quote
Old 15-07-05, 14:27   #10
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

stiu ca pe langa taxele vamale exista alte taxe aferente inmatricularii, ce nu inteleg eu este ce sens are sa platesti taxele vamale la o masina daca nu o inmatriculezi?! Adik aduci o masina cu Euro 2 (care eu stiam ca nu se poate inmatricula), te lasa sa ii platesti vama dar te opresc sa o inmatriculezi ?! ...
Anyway, as vrea sa stiu si eu conditiile exacte pe care trebuie sa le indeplineasca o masina pentru a fi inmatriculabila!
Old 15-07-05, 18:04   #11
lowrider

Stage 5

lowrider's Avatar

Lista euro 3
Attached Files
File Type: pdf liste_euro3_271.pdf (334.6 KB, 173 views)
lowrider is offline   Reply With Quote
Old 17-07-05, 03:50   #12
mache_rau

Stage 4

mache_rau's Avatar

dak vrei sa-ti aduci o masina de afara cauti inainte pe net...suni sa vezi dak mai e masina dupa care pleci,sa nu te duci cu gandul k o sa gasesti acolo k o ramai prost,preturi acolo la masini mai mari k in targ la noi...
la pretul masinii pe net adauga vama + 700-800 euro alte cheltuieli (drumul pana acolo+intors (benzina) ; inmatriculare&asigurarea masinii acolo ; cazare +masa acolo & alte kelt neprevazute)
so decat sa te duci acolo singur sa ti-o aduci si dak nu ai noroc sa o aduci mai scumpa k aici mai bine dai 500 de euro la baieti care aduc masini de afara si numai ai nici o grija
+din cate stiu eu majoritatea masinilor >99 au euro 3 ,oricum k sa poti sa inmatriculezi masina aici trebuie sa aibe euro3 si sa fie fabricata in comunitatea europeana k sa nu platesti la ea vama sa-ti sara capacele ... c y a
Old 09-08-05, 13:27   #13
-Alex-

Stage 1

Default EXACT CE TREBUIE SA STI

deci masina trebuie sa aiba euro3 , adica , motoru pe benzina sa fie peste anul 2000 si diesel sa fie peste 2001.TAXELE vamale sunt in functzie de motor , adica , la motor de 2000 platesti 1700euro , la motor de 1600 , 1400euro la asta mai adaugi 10euro pe care ii bagi in pasaport (MITA) sa te lase sa intri in tzara.Vama potzi sa o platesti la vama sau dupa ce ajungi acasa.Potzi sa circuli cu ea neinscrisa 3luni daca ai depasit 3 luni si nu ai platit nici o taxa nu mai ai voie sa circuli cu ea dar ai dreptul oricand sa platesti taxele si sa o inscri dupa care potzi sa circuli normal.TAXA de inscriere e cam 100euro, dupa car te descurci ca esti baiat mare , tre sa mai platesti taxele ca la orice masina(asigurari impozite etc.)
ASTEA sunt sigur bune pt ca eu aduc si sa itzi zic ca daca o iei din Germania, sa zic , iesi mai ieftin cam cu 2000euro la o masina de 7000euro. Ca un sfat , orienteaza-te dupa OPEL , FORD , CHRYSLER si AUDI. IN NICI UN CAZ DUPA VW SI RENAULT. Bafta! si vezi sa nu te nimeresti cu mafia in vama ca te fugaresc aia pana ramai fara benzina , sau ei>
-Alex- is offline   Reply With Quote
Old 09-08-05, 14:58   #14
the_mav

Stage 5

the_mav's Avatar

mdas.. in principiu alex are dreptate, cu urmatoarele mici amendamente:

1. nu sunt 10 Eur, ci intre 50-100 Eur/masina
2. pentru a plati vama la destinatie, trebuie solicitata o adeverinta de tranzit
3. atentie la certificatul EUR 1 si obligatoriu CMR-ul pt transport acoperit (daca ti-o aduce un transportator de afara - e nevoie de el la politie, daca se ajunge fara numere, pt a nu mai plati numere din tara de provenienta a masinii)
4. are dreptate alex la faza cu intalnirea cu samsarii in vama... e preferabil sa nu aibe loc aceasta intalnire :P
the_mav is offline   Reply With Quote
Old 10-08-05, 14:37   #15
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

De ce nu Renault sau VW??
Eu vreau sa imi aduc un Renault Megane Coupe...
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -