Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 08-02-08, 12:10   #16
Marson
4Tuning International Member

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]
Default Re: Ceva sfaturi achizitie auto germania ?plz

Quote:
Originally Posted by de_kid View Post
Intentionez sa-mi cumpar o masina din germania insa nu prea stiu de unde sa incep....masina este un seat leon cupra 4 tdi - 150 cp 4x4 din 2002.ca si pret nu mi se pare prea scumpa (12500)la cat de bine arata masina....si are in jur de 110.000 km (sper).M-am gandit sa ma duc in germania sa o cumpar dar nu prea stiu procedura de vanzare-cumparare etc nici macar in romania....daca stiti cam cum se procedeaza va rog sa-mi comunicati si mie (cum e cu actele,radieri,tva-uri deductibile etc)multumesc
Servus... daca vrei sa stii procedura, preturile oficiale de aici... te pot ajuta
Marson is offline   Reply With Quote
Old 08-02-08, 12:49   #17
A_L_I_N

Stage 5

A_L_I_N's Avatar

Deci la masinile "Händler oder Export" daca vreau sa o aduc in Romania trebuie sa platesc TVA DA SAU NU???? Deoarece eu nu am inteles nimic din discutia voastra
A_L_I_N is offline   Reply With Quote
Old 08-02-08, 12:58   #18
Marson

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

"handler oder export" se refera la cu totul altceva, nu are nici o legatura cu TVA-ul.
Tu, ca si persoana fizica in Romania, cumperi masina cu pretul BRUTTO, inclusiv TVA, fara exceptii. (TVA-ul este inclus in pret)
Old 08-02-08, 16:01   #19
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

si ca o completare: Romania e tara comunitara, deci nu se considera export. In consecinta, masina poate fi cumparata de pers. fizice doar daca e exportata in afara UE. In UE nu poate fi cumparata decat de handleri.

Marson: sunt dealeri care dau si la netto preis pt pers. fizice, asta s-a schimbat de la 1.01.07, a aparut posibilitatea de a plati TVA in Romania.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 08-02-08, 18:15   #20
Marson

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
si ca o completare: Romania e tara comunitara, deci nu se considera export. In consecinta, masina poate fi cumparata de pers. fizice doar daca e exportata in afara UE. In UE nu poate fi cumparata decat de handleri.

Marson: sunt dealeri care dau si la netto preis pt pers. fizice, asta s-a schimbat de la 1.01.07, a aparut posibilitatea de a plati TVA in Romania.
...este un risc asumat de catre dealer... in mod normal nu se practica
Old 16-02-08, 14:39   #21
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post

sunt dealeri care dau si la netto preis pt pers. fizice, asta s-a schimbat de la 1.01.07, a aparut posibilitatea de a plati TVA in Romania.
Mda...Tu esti singurul care crezi asta Ionut , mai sus citesti ce ti-a scris Marson pe un ton colegial iar eu iti repet pe tonul cunoscut* : ceea ce citesti tu pe net toata ziua(fiindca probabil altceva nu ai ce face) nu se potriveste cu realitatea ***sorry***

Old 16-02-08, 15:51   #22
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

bine tata. Lasa-ma in amarul meu atunci.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 17-02-08, 22:54   #23
adriano9

Stage 5

adriano9's Avatar

intervin si eu,vreau sa achizitionez un bmw cu nr de germania,are la el brif mare brif mic ceva contract de comodat,daca se poate face asigurarea in ro,daca puteti sa ma lamuriti ca nush ce acte as avea nevoie sa pot circula linistit cu ea prin ro
adriano9 is offline   Reply With Quote
Old 23-02-08, 12:33   #24
Marson

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by adriano9 View Post
intervin si eu,vreau sa achizitionez un bmw cu nr de germania,are la el brif mare brif mic ceva contract de comodat,daca se poate face asigurarea in ro,daca puteti sa ma lamuriti ca nush ce acte as avea nevoie sa pot circula linistit cu ea prin ro
Exista un thread separat care explica in mod detaliat ce inseamna de fapt mit-ul "masina cu numere de Germania".
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -