Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
15-07-07, 00:02
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
Re: Solenza, Matiz sau Cielo???
pentru inceput .. daca te duci singur sa o iei , sigur iei tzeapa .. mergi cu un mecanic bun .. sau cu un tinichigiu ... bun .. nu astia care vopsesc biciclete ... apoi ....
al 2-lea lucru la care sa te uitzi e km .. daca are km putini si e cazuta uite-te dupa semne de uzura .. pedalele .. volanul .. schimbatorul ... vezi daca are carte de service .. mergi si intereseaza-te daca au facut schimburiile de ulei etc la timp .. sa nu fie mashina de firma sau taxi k sigur o iei in mana ... eu unu intre tot ce ai enumerat tu mai sus as alege solenza .. am solenza mashina personala .. am si la munca .. sunt extraordinare ... pentru o dacie ... in matiz sigurantza 0 ... la cielo frane 0 ...
fiecare are " + "si " - " ... trebuie sa te gandeshti si ptr ce o iei daca o iei ptr tine eu te-ash sfatui o solenza .. cielo consuma mult .. daca ii pui gaz se duce draq .. matizu e o cutie de chibrituri ... solenza e o alternativa ieftina si merita din punct de vedere al consumului .. depinde de versiune .. ai si un aer etc ... rezista la mers sportiv ... depinde ...
|
15-07-07, 15:18
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by mike20
Se merita rapsodia asta nici eu nu am aer ca nu a incaput ..e naspa vara..dar asta e acum. Am servo si e f bine . Verific`o la un service vezi cum sta cu "bubele" si 4500 nu e mult..e ok!
|
Am fosta azi si am vazut masina, 70.000 km, 2004, culoare perla intadevar, insa sub culoarea perla statea mandru un galben TAXI  . Bandourile de pe usi erau lipite cu Super Glue, voseaua putin sarita (prost aplicata) in unele locuri, deci BYE BYE, cautam altceva. M-ai facut curios cu Motorina, am gasit din 2004 cu 135 mil, fara servo, m-ar incanta, mai ales ca motorina e slava domnului...  . Cat te costa impozitul pe an??? Am auzit ca vibreaza tare la viteze mari, asa e? Zimi de ce as alege motorina in locul benzinei, poate cine stie...
|
|
|
15-07-07, 15:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Psycho
pentru inceput .. daca te duci singur sa o iei , sigur iei tzeapa .. mergi cu un mecanic bun .. sau cu un tinichigiu ... bun .. nu astia care vopsesc biciclete ... apoi ....
al 2-lea lucru la care sa te uitzi e km .. daca are km putini si e cazuta uite-te dupa semne de uzura .. pedalele .. volanul .. schimbatorul ... vezi daca are carte de service .. mergi si intereseaza-te daca au facut schimburiile de ulei etc la timp .. sa nu fie mashina de firma sau taxi k sigur o iei in mana ... eu unu intre tot ce ai enumerat tu mai sus as alege solenza .. am solenza mashina personala .. am si la munca .. sunt extraordinare ... pentru o dacie ... in matiz sigurantza 0 ... la cielo frane 0 ...
fiecare are " + "si " - " ... trebuie sa te gandeshti si ptr ce o iei daca o iei ptr tine eu te-ash sfatui o solenza .. cielo consuma mult .. daca ii pui gaz se duce draq .. matizu e o cutie de chibrituri ... solenza e o alternativa ieftina si merita din punct de vedere al consumului .. depinde de versiune .. ai si un aer etc ... rezista la mers sportiv ... depinde ...
|
Stai linistit ca nu ma duc singur sa o iau, sau daca ma duc singur direct la mecanicul meu ma opresc...  , si deocamdata nu ma grabesc prea tare, am o 1300 care se incapataneaza sa reziste  , cand n-o mai merge deloc atunci cautam mai repede, acu sa vedem poate pica ceva bun de undeva...
|
|
|
15-07-07, 15:26
|
|
 Stage 5
|
dezavantajele la motorina sunt urmatoarele....tremura din toate incheieturile....zgomotul e ca la papuc diesel (tractor) ...nu are turbina....deci e un diesel aspirat...fara posibilitati prea mari de tuning...shi trage shi prost.....costurile la intretzinere sunt putzin mai mari ca la benzina.....dar e si un avantaj ...consuma mai putzin. totushi eu zic sa ramai la benzina
|
|
|
15-07-07, 16:47
|
|
Seat Driver
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
Quote:
Originally Posted by leonard
dezavantajele la motorina sunt urmatoarele....tremura din toate incheieturile....zgomotul e ca la papuc diesel (tractor) ...nu are turbina....deci e un diesel aspirat...fara posibilitati prea mari de tuning...shi trage shi prost.....costurile la intretzinere sunt putzin mai mari ca la benzina.....dar e si un avantaj ...consuma mai putzin. totushi eu zic sa ramai la benzina
|
Ai vorbit ca sa nu taci. Te invit sa te urci la mine in solenza sa vezi zgomotul si pe urma sa te urci si in papuc  . E adevarat ca este zgomotoasa..si skoda este f zgomotoasa si ford si dieselurile in general..p mine nu ma deranjeaza. Nu trage ca benzina e normal..dar iti spun eu ca se duce la 150-160 foarte usor si nu face urat deloc..pe urma urca mult mai greu.Dar cand vezi ca faci cate 600km in ext cu 30 l motorina iti cam vine sa uiti d zgomot , eu in afara merg cam cu 120-130 si consum mai mare de 5-5,5 nu am avut. In oras..se mai adauga 1-2l in functie de mers si trafic. Bogyciu cauta una cu servo ca o sa cam tragi de volan e motorul mai greu  .
Si vezi poate gasesti una cu ramforsare cum am eu si nu o sa trepideze motorul ca la primele modele care din cauza trepidatiilor, motorul s-a desprins de pe sasiu. Taxele nu sunt asa mari 1,5mil impozit si 4mil asigurarea din cate imi aduc aminte..nu mai stiu valoarea exacta si casco 10mil. Spor la cautat
15-07-07, 17:02
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Decit Diesel Solenza Mai Bine Cauta Benzina Pt Ca Este Mult Mai Peractica Din Toate Punctele De Vedere
|
|
|
15-07-07, 20:24
|
|
 Stage 5
|
Haideti sa fim realisti, la noi in TL circula motorina la "baieti" cu 2 lei litrul, plus ca mai am si un frate care lucreaza cu utilaje si as putea lua motorina de la el, si aici ma refer la motorina de la Petrom, cea de vapor o gasesti si la 1leu da e riscanta faza(poti ramane in drum cu vre-un injector infundat). Acu sa-mi zica cineva ca nu i-ar conveni sa se plimbe cu masina non stop si sa dea pe carburant jumatate de bani fata de cat da acum. Mare performanta nu cred ca am sa fac avand in vedere ca am permis de abia un an si un pic, nu sunt genul dupa ce imi iau permisul si a doua zi rup copaci si imi omor amicii(cunosc cazuri). Posibilitati de tuning ar fi, exterior cel putin, si daca lucrezi putin si la antifonare eu zic ca mai scapi si de zgomotul interior (Dacia actuala are pe podea, plafon, usi un fel de pasla cam de un cm grosime si va zic ca nu se aude motorul chiar asa tare fata de altele....). Acu mai vb, nu sunt singurul care decide, da am stat si m-am gandit putin si nu prea imi venea sa cred ca au fost Solenze cu planetare defecte inca de la 15.ooo km  , nu prea imi convine sa imi iau benzina si sa schimb planetarele anual...
|
|
|
15-07-07, 21:25
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
eu am 70 de mii de km si nu am schimbat nici o planetara .. si a mea a vazut multe la viatza ei ...
|
|
|
|
|