Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 10-07-07, 23:37   #1
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Exclamation Solenza, Matiz sau Cielo???

Salutare, as dori sa imi iau si eu in perioada urmatoare masina da nu m-am hotarat inca ce. As dispune de maxim 45oo euroi si m-am gandit la o Solenza, Matiz sau Cielo. Stiti cam ce as gasi la banii astia(km, an fabricatie, dotari)??? Cam ce ar trebui sa stiu cand ma duc sa ma uit la modelele astea, cine are ceva din astea 3 cu ce a avut probleme pana acum? Macar dativa cu parerea, daca stiti ceva de prin auzite, una alta, sa stiu si eu la ce sa ma uit cand vreau sa o cumpar. Binenteles ca am sa duc la tester prima data masina cand voi gasi ceva, ma uit sa nu aiba portiuni de alta nuanta fata de restul caroseriei, partea electrica sa mearga toata etc... Mai stiu si eu cate ceva da sa-mi spuneti si voi la ce sa ma uit... Astept pareri de la voi!!!
Bogyciu is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 00:35   #2
leonard

Stage 5

leonard's Avatar

Default Re: Solenza, Matiz sau Cielo???

eu zic solentza...la banii astia itzi iei una buna....in primul rand e mai noua ca cielo...shi nu consuma asha de mult....fuge la fel de bn ca un cielo de 1.5 . matizul nici nu il bag la socoteala....e prea mica...stabilitate nashpa ..bord de tot ***u ....nici macar turometru n-are....shi deabea se taraie..mai ales cand e incarcata.....plus ca e urata shi la exterior (imi cer scuze fatza de posesorii de matiz....dar asta e strict parerea mea )
leonard is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 01:01   #3
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

am avut cielo si ma dezamagit total din toate punctele de vedere apoi am vinduto am cumparat solenza si nu am avut absolut nici o problema cu ea
a mers fenomenal de mult cit am tinuto si nam avut nici cea mai mica problema
chiar daca este dacie alege solenza fara indoiala
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 03:58   #4
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

Solenza clar desi cred ca in banii astia poti sa cauti si clio...
Cosmin255 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 05:54   #5
B-87-CTE
Dacia Driver

Stage 5

B-87-CTE's Avatar

Member of:
[DACIA]

dc aveai 5000-5500 ziceam cielo,dar asa solenza dar sa nu ai asteptari mari de la ea, e o dacie :te simti ca intr-o dacie,pedaliru varza,cuplu mic comparativ cu cielo 16v,directia destul de inselatoare la viteze mai mari,simti din plin ca este foarte usora.
cielo e ceva mai legat ,mult ma confortabil desi nu e prea spatios,cuplu bunicel,e am avut unul in 16 v si manca solenza uni prieten cu fulgi cu tot :P,ce sa zic....
desi o masina conceputa prin ani '80 mie unu nu mia lasat un gust amar, nu a consumat in draci cum il lauda unii de pe forum (doch 16V,2003ras 9 extern max 7 dc nu depasesti 120...)

ps:nu te lua dupa cei care zic ca cielo made in coreea e fiabil ,baliverne.......
solenza e mult mai usor de mesterit dc apar bube,cielo e destul de complex....
B-87-CTE is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 06:02   #6
B-87-CTE
Dacia Driver

Stage 5

B-87-CTE's Avatar

Member of:
[DACIA]

a si matizu o prostie de masina ,are tata una de la munca ,can ploua simti ca ai un acoperis textil,cuplu varza ,c0nsuma cat o solenzain oras(peste8.. ,trage numai dc o urci in ture serios, te simti ca intr-un gandac ,sunpensia din pct meu de vedere prost gandita (troncane ca toti draci la niste "gropite" pe care cu cielo nici nu le simteam.....masina perfecta din care zilnic o sa le urezi numai de bine edililor din orasul in care locuiesti...),nu are decat avantajul gabaritului.....dc o iei sh o sa vezi ca desi e mica e atinsa peste tot, nu am vazut unul care sa nu aiba usa haionului infundata.......
Old 11-07-07, 11:17   #7
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by B-87-CTE View Post
a si matizu o prostie de masina ,are tata una de la munca ,can ploua simti ca ai un acoperis textil,cuplu varza ,c0nsuma cat o solenzain oras(peste8.. ,trage numai dc o urci in ture serios, te simti ca intr-un gandac ,sunpensia din pct meu de vedere prost gandita (troncane ca toti draci la niste "gropite" pe care cu cielo nici nu le simteam.....masina perfecta din care zilnic o sa le urezi numai de bine edililor din orasul in care locuiesti...),nu are decat avantajul gabaritului.....dc o iei sh o sa vezi ca desi e mica e atinsa peste tot, nu am vazut unul care sa nu aiba usa haionului infundata.......
Daca voi nu stiti sa mergeti cu o masina e alta problema , intr-adevar multe matizuri au fost taxi si majoritatea au fost lovite insa nu trebuie sa generalizezi .
Ca posesor al unei astfel de prosii de masina , nu pot sa spun decat ca sunt foarte multumit de ea (piese ieftine consum bun , sincer nu ma intereseaza cumplu muplu , ca nu e o masina puternica si se adreseaza unui alt segment de piata din cate stiu eu )
Si inca ceva raportul calitate pret la matiz e excelent , adica dai foarte putin dar ai o masina noua destul de buna....am 130.000 cu el de cand avem masina si nu pot sa ma plang .... probabil ca daca aveam 60.000-70.000 luam un CLS nu mai luam prostia asta , dar asa....
Old 11-07-07, 11:32   #8
peter

Stage 5

peter's Avatar

Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[Hyundai]
[VW]
[SKODA]

o Soletza Scala e buna...e noua...trage binisor...
peter is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 11:42   #9
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Question Re: Solenza, Matiz sau Cielo???

Solenza ar fi si prima mea alegere, sincer trec de la Dacie 1300 pe care am invatat mecanica fara sa vreau si vreau o masina fara grija ca daca plec undeva nu stiu daca ma mai intorc cu ea si nici prea curand nu cred ca am sa trec la altceva... De curand si-a luat un var o Solenza Rapsodie cu servo, geamuri electrice fata, inchidere, proiectoare si 37.000 km la 4.900 euro, voi ce credeti a platit un pret corect sau cam mult??? Eu unul nu stiu ce sa cred, am mai sunat pe cineva care avea ceva asemanator (fara geamuri electrice si cu 70.000 km) si cerea cam tot atat... Cine stie sa-mi spuna un pret corect la o Solenza 2003-2004 full fara AC si fara jante aliaj.
Old 11-07-07, 12:23   #10
mike20
Seat Driver

Stage 5

mike20's Avatar

Member of:
[SEAT]

dak cumperi solenza cumpara modele din 2004 din a 2-a jumatate a anului...au cateva ranforsari in plus..varianta scala(cea mai echipata) e in jur de 5000-5200 cam pe la 50-60mii km....clima o gasesti cam cu 300-400E mai putin...
fara aer sunt confort(nu toate)
Old 11-07-07, 12:27   #11
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

depinde la ce iti trebuie....daca faci drumuri lungi scala .....avand in vedere ca nu esti in bucuresti nu cred ca e asa de infernal traficu incat sa iti trebuiasca un matiz....si un cielo....nu prea as merge asa....parca nu merita!

pt nenea cu matizu exact cum a spus si obrazNICK....daca nu stii sa mergi cu ea...e problema ta....da ia si tu in seama raportul calitate pret.... nu zic ca n-are probleme ei da
1 masinile de servici sunt cele mai cazute masini si cele mai forjate
2 ia vezi o masina mica din 2005 la ce pret e si compar-o si mai vb

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 13:31   #12
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Cool Re: Solenza, Matiz sau Cielo???

Quote:
Originally Posted by mike20 View Post
dak cumperi solenza cumpara modele din 2004 din a 2-a jumatate a anului...au cateva ranforsari in plus..varianta scala(cea mai echipata) e in jur de 5000-5200 cam pe la 50-60mii km....clima o gasesti cam cu 300-400E mai putin...
fara aer sunt confort(nu toate)
Nu prea as vrea Clima, vreau ceva Bun la un pret corect, si nu am inca mofturi de AC, am o Dacie 1300 acu si nu mor (prea tare) de cald in ea, ma descurc eu si fara... Comfort sunt cele fara Servo si sincer macar atata lucru as dori de la o masina. Stie cineva cum au fost nivelurile de echipare la Solenza??? Eu stiu ca au fost Comfort, Rapsodie, Avantaje, Clima, Scala. Stie cineva exact care era echiparea de serie pe nivel si ce optionale erau la fiecare in parte??? Ma gandesc ca poate a re cineva o brosura de cand a aparut Solenza....
Old 11-07-07, 14:25   #13
B-87-CTE
Dacia Driver

Stage 5

B-87-CTE's Avatar

Member of:
[DACIA]

mai e si europa!!!!,cea mai cheala!!!!!
Old 11-07-07, 20:21   #14
mike20
Seat Driver

Stage 5

mike20's Avatar

Member of:
[SEAT]

uite un tabel valabil dupa jumatatea lui 2004 ,k sa`ti faci exact idee de dotari
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	slz9xf.jpg
Views:	199
Size:	803.6 KB
ID:	302199  
mike20 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 21:16   #15
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Merci mult, foarte utila brosurica, dar nu vad nimic de Rapsodie, Avantaje??? Nu s-au mai fabricat dupa jumatatea lui 2oo4, de ce nu apar??? Oricum, merci mult, cine are Solenza sa imi dea un semn, sa-mi zica de ce sa o aleg sau de ce n-as alege-o, usor usor cred ca m-am convins ce masina imi iau...
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -