Eu mai bine m-as intreba unde gasesc 320i cu 10.000 € ? Bine, poate gasesti vreunul cu +200.000 km fata de cei afisati pe bord si o cumperi, dar pe urma o sa te caiesti. In 10.000 € ai sanse mai multe sa iei un 316i intretinut, decat ceva mai puternic si vai de mama lui. Apropo, sper ca stii zicala "
Nu-ti cumpara masina pentru care ai bani, ci cumpara-ti-o pe cea pe care ti-o poti permite". Un BMW e pretentios pt Romania, plecand de la suspensii rigide, consum si mecanici. Nu vrei sa stii cat e ora de manopera la Bavaria sau la Filaret sau cat te costa schimbul de placute de frana pe fata (si in anumite cazuri - gen directie, frane, motor nu iti permiti sa bagi turcisme) - trebuie sa bagi piese originale. Benzina la 316i te costa pe putin 8 mil/luna daca mergi zi de zi... imagineaza-ti cat te va costa la 320i. Daca iti iei 320d, scapi de dracu' dar dai de ma-sa: majoritatea dieselurilor de la noi, pe langa faptul ca sunt alergate mai mult decat benzinarele, au o problema majora - turbina. Tinand cont ca e masina SH, nu poti sa stii cand si daca a fost schimbata vreodata, cand e urmatorul termen pentru a "cadea"... iar daca [,] cade, te usureaza de 2000€ instant. Banii pe care ii economisesti la motorina ii dai cu varf si indesat pe turbina

. Si oricum, BMW pe motorina... crede-ma ca nu are nici un farmec. Daca tii la consum, ia-ti un Golf TeDeI

sau Matiz.
Nu iti zic sa iti iei Merc, doar ti-am prezentat opinia mea ca posesor de BMW.
PS: Foarte tare afirmatia cu diferenta de 100cc si acelasi consum la motoare de 4 si 6 cilindri. 316i si 318i impart acelasi motor (!), deci aceeasi cilindree (1895 cc), diferenta intre ele constituind-o doar numarul diferit de valve/cilindru. La 320i nici nu ma obosesc sa raspund...