Re: Masina din emiratele arabe unite
Scuze pentru raspuns la acest thread vechi, dar poate mai intereseaza pe cineva:
- nu exista asa ceva ca 98% din masinile din UAE nu au catalizator. nu mai produce nimeni in ziua de azi masini atat de custom pentru o piata atat de mica. eu am un BMW 530i si are toate catalizatoarele plus alea 4 sonde lambda.
- masina o poti aduce fara sa platesti taxe vamale si TVA daca: 1. ai fost rezident in UAE cel putin 12 luni si poti sa dovedesti asta cu viza din pasaport, cel mai bine cu acte de la firma unde ai lucrat. 2. daca masina a fost pe numele tau in UAE cel putin 6 luni inainte sa o aduci in tara. 3. declari pe propria raspundere ca 1 an de la data aducerii in tara nu ai voie sa o vinzi.
- se cere certificat CE de la reprezentanta masinii din UAE, cu care se merge la RAR pentru stabilirea normei de poluare. Cel mai bine e sa aduci o masina facuta in Europa (nemtesti, franceze), pentru ca japonezele si coreenele mai au fabrici si-n Asia, aproape de UAE care nu au certificate CE chiar daca au catalizatoare.
Costurile totale sunt: transportul pe vapor si asigurarea, formalitatile vamale si de transport, partea de la RAR cu testul dinamic daca e nevoie si autenticitatea, taxa de timbru platita si certificat de la ANAF cum ca ai fost rezident in alta tara non EU si ai venit cu boarfele acasa, deci fara TVA de plata.
Toata treaba costa undeva la 3000$ plus minus
|