Quote:
Originally Posted by TURBOSS
bmw bune sunt pana in 2002 si dupa 2006, asta daca tot te gandesti la bmw.
|
Duma zilei!
Daca te refereai la o anumita serie si un anume motor poate puteai sa zici ca intre anii cutare au fost urmatoarele hibe.
Daca te referi ca e46 face-lift e problemaica, tot pe langa esti.
On: daca banutii sunt stransi in timp, adica sunt venitul tau pe mai mult de un an - un an jumate, nu ti-as recomanda o marca premium. Asta nu inseamna ca ai nevoie de sume f mari pentru a intretine aceste masini dar se poate intampla sa ceara mai mult odata si atunci stai cu ea in parcare.
Eu de ex,am un 320d 2004 si in ~2ani si ~ 33kkm am bagat
- filtru epurator ~200ron, mergea doar curatat dar prefer sa fiu absolut sigur
- placute de frana - 150euro , chiar cand am cumparat-o, platite de fostul propietar
- unul din termostate ~80ron,
- bucsi mari brate 250ron,
- un brat fata ~500ron,
-dop vas de expansiune ~80ron,
- 4 cauciucuri iarna medii - 1400ron
- destul de mult in manopera pentru geometrii, echilibrat roti, schimbat rotii.
~2000ron in reviziile uzuale pentru ca am vrut sa imi tin masina in stare buna - revizii la 10k cu ulei full sintetic si filtre bune.
~2 tone de motorina, pt ca merg destul de mult afara din localitate, daca mergeam mai mult in oras se ducea catre 3tone
- o oglinda furata - originala ~100euro, eu am luat taiwan cu incalzire pe care pot sa o fure din nou daca doresc pentru ca e 80ron la magazin
Eu unul sunt foarte multumit, a mancat foarte putin fata de cat putea sa manance, de ex o turbina ~1000euro noua sau reconditionare cu 1000ron, injectoare ~15mil bucata sau 3.5mil/buc doar duza, kit ambreiaj ~2000ron, etc, etc.
Considera cheltuielile mele ca un minim minimorum, (totusi nu a fost o masina problematica) mai aduga 100euro/an rca si ~300euro/an impozit (atat se pare ca va fi la anu) si atunci iti dai seama daca iti permiti si daca esti dispus la cheltuielile astea.
Cam asa stau lucrurile cu oricare masina premium...
Eu unul cand am avut doar 6k si am vrut sa-mi iau masina , nici prin cap nu mi-a trecut bmw, desi sunt mare fan, am luat un accent si am fost multumit de el, din lista ta eu as lua astra dar nu fix de toti banii iar daca tii neaparat sa iei ceva premium, atunci ar fi 320i, pentru ca 316i si 318i consuma tot cam atat iar la 325i impozitul este deja mare, nu stiu cat va fi la anu`, dar in cazul asta ti-as recomanda sa citesti tot ce e legat de modelul asta pe forumurile marcii (sunt cel putin 3 in Ro.)
VAG nu imi plac pentru ca au un tren de rulare scump, din multe componente si personal ma identific mai mult cu seria 3 decat cu A4 dar asta nu inseamna ca sunt masini proaste.