Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 27-09-06, 14:08   #1
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]
Default Leasing second hand

Majoritatea societatilor de leasing au sistemul perioada de creditare + vechimea masinii = maxim 6 ani . Ideea e ca am vazut si calibra cu nr de leasing . Are cineva idee care societate (societati) de leasing accepta si masini cu o vechime mai mare de 6 ani ?

RENAULT Clio RS 197

SMART ROADSTER

AUDI A3 SPORTBACK
Lucian is offline   Reply With Quote
Old 27-09-06, 14:10   #2
nadir

Stage 3

Default Re: Leasing second hand

stiu si societati care accepta leasing fara sa ai venituri declarate

daca iti platesti rata nu ii intereseaza de unde ai bani !!!!!
nadir is offline   Reply With Quote
Old 27-09-06, 14:16   #3
B|shOp-VR6

Stage 5

B|shOp-VR6's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Anonymous Motorsport ]

Da cateva exemple pls.
B|shOp-VR6 is offline   Reply With Quote
Old 27-09-06, 14:31   #4
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Quote:
Originally Posted by nadir View Post
stiu si societati care accepta leasing fara sa ai venituri declarate

daca iti platesti rata nu ii intereseaza de unde ai bani !!!!!
Nu declararea veniturilor era problema ... dar daca vreau sa iau o masina din 98-99 nu pot .
Old 27-09-06, 17:50   #5
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

Unele firme de Leasing fac finantare PROPRIE (adica banii firmei nu banii bancii- finantare in regim propriu) -contract-

aceste firme pot accepta (sau nu ) masini mai vechi de un numar de ani (in general dictat de BANCA FINANTATOARE )
La fel aceste firme pot finanta masina pt client fara dovada unei adeverintze de venit

mai pe sleau spus : la mica intelegere cu conducerea firmei .. obtii finantarea pt aproape orice masina ! in conditiile unui contract impus de ei! si semnat de ambele parti

EX : nu platesti 1 luna .. intra penalizarile .. nu platesti 2 luni te someaza
nu platesti 3 luni .. vine executorul judecatoresc si BYE BYE masina !
firma ramane cu masina care o revinde si cu banii TAI pe care i-ai achitat pana in momentul respectiv!

firmele MARI , care lucreaza exclusiv cu banci nu o sa iti accepte DOSARUL
incercati la ALTE FIRME CU POTENTIAL

Mare atentie la contract , la VALOAREA REZIDUALA si la clauzele pe care VA OBLIGATI sa le indepliniti PRIN SEMNATURA

succes

Fresh Touring Origination
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 27-09-06, 20:03   #6
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by CJ-01-WOB View Post
Unele firme de Leasing fac finantare PROPRIE (adica banii firmei nu banii bancii- finantare in regim propriu) -contract-

aceste firme pot accepta (sau nu ) masini mai vechi de un numar de ani (in general dictat de BANCA FINANTATOARE )
La fel aceste firme pot finanta masina pt client fara dovada unei adeverintze de venit

mai pe sleau spus : la mica intelegere cu conducerea firmei .. obtii finantarea pt aproape orice masina ! in conditiile unui contract impus de ei! si semnat de ambele parti

EX : nu platesti 1 luna .. intra penalizarile .. nu platesti 2 luni te someaza
nu platesti 3 luni .. vine executorul judecatoresc si BYE BYE masina !
firma ramane cu masina care o revinde si cu banii TAI pe care i-ai achitat pana in momentul respectiv!

firmele MARI , care lucreaza exclusiv cu banci nu o sa iti accepte DOSARUL
incercati la ALTE FIRME CU POTENTIAL

Mare atentie la contract , la VALOAREA REZIDUALA si la clauzele pe care VA OBLIGATI sa le indepliniti PRIN SEMNATURA

succes
explica-mi si mie te rog care-i faza cu "valoarea reziduala" plz
fuzzy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-06, 11:14   #7
19tdi

Stage 5

19tdi's Avatar

Member of:
[Fiat]

valoarea reziduala este o suma de bani pe care o platesti la sfarsitul leasing-ului....(ca o ultima rata nu mai ca e mai mare)de obicei majoritatea firmelor baga valoarea reziduala pt a mai scade rata
Old 28-09-06, 11:50   #8
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by 19tdi View Post
valoarea reziduala este o suma de bani pe care o platesti la sfarsitul leasing-ului....(ca o ultima rata nu mai ca e mai mare)de obicei majoritatea firmelor baga valoarea reziduala pt a mai scade rata
si e vreun procent mai exact?!?? ca chiar ma intereseaza chestia asta... se scade din suma totala presupun, nu? sau sa mai incerc pe google poate gasesc

oricum ms mult de tot )
Old 28-09-06, 12:03   #9
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Si totusi ... nu stie nimeni macar o societate de leasing unde sa nu conteze anul masinii ?
Old 29-09-06, 02:58   #10
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by fuzzy View Post
si e vreun procent mai exact?!?? ca chiar ma intereseaza chestia asta... se scade din suma totala presupun, nu? sau sa mai incerc pe google poate gasesc

oricum ms mult de tot )
Am intales ca minim 20%. Mai demult era 10% dar vad ca nu prea mai exista (nu stiu cauzele , poate ma lamureste cineva) asa ceva pt ca, defapt,valoarea reziduala reprezinta valoare asupra caruia se platesc taxele aferente masini ca si accize , taxe vamale (despre TVA nu stiu , care mi se pare ca se plateste la valoarea integrala).

Lucian, in mod normal, firma de leasing nu ar avea voie sa achizitioneze masini non-euro3 sau mai vechi de 6 ani. Oricum daca aceasta solutie ar fi realizabila cred ca multi ar fi profitat de ea. Probabil calibra pe care ai vazuto tu a fost cumpara din Romania si dupa aceea facut leasing pe ea.

Sper ca nu am gresit nimic. Toate cele bune.
Old 29-09-06, 08:49   #11
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Pai din Romania vreau sa cumpar si eu masina ... dar in leasing !
Old 29-09-06, 11:48   #12
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Si eu am vazut la un momentdat un ursulet cu nr de leasing... dar tind sa cred ca sunt cazuri izolate, adica persoane cu ceva relatii la firme de leasing.

Firmele de leasing evita probabil finantarea unor masini mai vechi, deoarece ele devin proprietari ale acelor masini si probabil se gandesc ca la sfarsitul leasingului in cazul in care nu doresti sa o cumperi, ei raman cu masina si sunt sanse mici sa mai scoata ceva la o revanzare. Sau daca le platesti o rata si dup'aia renunti la leasing... ei raman cu masina pe cap.

Dar de ce nu incerci un credit? Ca probabil iesi per total la aceeasi bani in cazul unei masini luate de aici din tara, avand in vedere ca nu mai intra in calcul taxe vamale sau accize, pe care le mai fentai un pic cu leasingu'.

Quote:
Originally Posted by 19tdi View Post
Nu-i tocmai corect ce ai zis...
Ratele la leasing, sunt ca o chirie, masina fiind proprietatea firmei de leasing. La sfarsitul perioadei de leasing, ai trei variante fie le dai masina inapoi si inceteaza contractul, fie continui leasingul in aceiasi termeni cu o alta masina, fie platesti acea valoare reziduala pentru ca masina sa fie trecuta pe numele tau. Deci valuarea reziduala este pretul masinii la finalul leasingului.
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 29-09-06, 13:46   #13
tfsi

Stage 5

tfsi's Avatar

rosonic are dreptate...ai putea incerca un credit pt "orice" ca oricum aud reclama toata ziua (credit pentru nevoi personale)...creditele astea au si ele o valoare limitata dar cred ca din moment ce vrei sa cumperi o mashina mai veche nu va avea o valoare f mare.
tfsi is offline   Reply With Quote
Old 29-09-06, 19:23   #14
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Exemplu clar:Audi A3 din 2004 deci sh,15k€ valoarea masinii TVA inclus, avans 7500€ 50%+300€ taxa de management+ 210€ cheltuieli de achizitie= 8k€. 36 de rate a ~150€ fiecare si valoare reziduala ~600€ care se va da in 3 rate.Ieri am semnat contractu` deci stiu.La Finans Leasing cu o gajika foarte simpatica (doar imi lua banii).

The best exhaust for a turbo is the least exhaust.
bluey is offline   Reply With Quote
Old 30-09-06, 15:01   #15
baghy83

Stage 5

romanii rezidenti in strainatate pot avea masini inmatriculate in Romania.Sunt numere provizorii care trebuiesc reinoite.Nu mai stiu exact la cat timp dar sunt exact ca cele de leasing la aspect.Vezi masina veche si cu nr respective si zici ca e in leasing.Foarte probabil e a cuiva din strainatate.Unii fac chestia asta pentru a plati mai putina asigurare.
baghy83 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -