Si eu am vazut la un momentdat un ursulet cu nr de leasing... dar tind sa cred ca sunt cazuri izolate, adica persoane cu ceva relatii la firme de leasing.
Firmele de leasing evita probabil finantarea unor masini mai vechi, deoarece ele devin proprietari ale acelor masini si probabil se gandesc ca la sfarsitul leasingului in cazul in care nu doresti sa o cumperi, ei raman cu masina si sunt sanse mici sa mai scoata ceva la o revanzare. Sau daca le platesti o rata si dup'aia renunti la leasing... ei raman cu masina pe cap.
Dar de ce nu incerci un credit? Ca probabil iesi per total la aceeasi bani in cazul unei masini luate de aici din tara, avand in vedere ca nu mai intra in calcul taxe vamale sau accize, pe care le mai fentai un pic cu leasingu'.
Quote:
Originally Posted by 19tdi
valoarea reziduala este o suma de bani pe care o platesti la sfarsitul leasing-ului....(ca o ultima rata nu mai ca e mai mare)de obicei majoritatea firmelor baga valoarea reziduala pt a mai scade rata
|
Nu-i tocmai corect ce ai zis...
Ratele la leasing, sunt ca o chirie, masina fiind proprietatea firmei de leasing. La sfarsitul perioadei de leasing, ai trei variante fie le dai masina inapoi si inceteaza contractul, fie continui leasingul in aceiasi termeni cu o alta masina, fie platesti acea valoare reziduala pentru ca masina sa fie trecuta pe numele tau. Deci valuarea reziduala este pretul masinii la finalul leasingului.