Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 10-08-06, 12:57   #1
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

Arrow pareri despre SKODA OCTAVIA 1.8T 150CP

cei care cunosc acest motor sau au pe masina motoru asta ros sa imi ziceti si mie cat de fiabile sunt ,performante , sau ce bube au!!!!
20cm is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 14:31   #2
AliNOS

Stage 4

Default Re: pareri despre SKODA OCTAVIA 1.8T 150CP

daca sunt exploatate corect sunt foarte fiabile.. ca bube as putea spune clapeta de acceleratie si bobina de inductie.. un motor foarte tare dupa parerea mea si exista pe net de vanzare si un kit de 350cp ungrade pt motorul asta care costa 5000Euro.
AliNOS is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 15:45   #3
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by AliNOS
daca sunt exploatate corect sunt foarte fiabile.. ca bube as putea spune clapeta de acceleratie si bobina de inductie.. un motor foarte tare dupa parerea mea si exista pe net de vanzare si un kit de 350cp ungrade pt motorul asta care costa 5000Euro.
poate nu am inteles bine... 350 cai dintr-un motor de 1,8??? poate ma insel si va rog corectati-ma dar.....e posibil?
stiu ca octavia e o masina destul de performanta (in sensul pentru banii care ii dai pe ea) dar sa scoti 350 de cai??
Old 10-08-06, 16:09   #4
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>
in primul rand octavia nu are motoare, skoda are motoare de la vw si e alta poveste.
apoi octavia 1.8 T nu e chiar motor , are 20v , si va spun un singur lucru la care sa va ganditi: daca ai doar atat de mult loc sa pui doua axe cu came , si tu o pui si pe a treia , cum faci loc? ei bine iata raspunsul inginerilor germani: (tot respectul pentru masinile germane, dar acest motor are o viata tare scurta ....) tai un pic din celelate axe , dar schimbi si materialul , adica pui un material mai durabil, ei bine , nu !!! garantat , am vazut desfacute , nu unul ci cinci motoare de acest fel !!! axe cu came bulite , in urma forjelor la peste 50000 km ... unele mai norocoase apucasera 80000km . deci daca ai doar atat spatiu cum faci sa inghesui acolo rtei axe cu came? de ce oare mercedes pune doar trei supape pe cilindru? huh? nu am nimic cu skoda, doar ca nu prea imi place aceasta marca, cere mult pentru cat ofera! la banii de skoda 1.8 T mai pui un pic si-ti iei un OPEL VECTRA GTS 3.2 v6 211 cp! sau o laguna II V6 3.0 210 cp... sau ... exista multe sau-ri ...

CAM TRIST NU????
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>
Old 11-08-06, 08:08   #5
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

@fuzzy. baga cautare pe net. hint: USA

motoare bune, depind ce rvei de la ele. totusi prezenta lor pe toata gama VAG (golf, leon, octavia, passat, a4, etc) le recomanda zic eu mai bine decat zeci de pagini de aici. unde mai pui ca au fost si pe modele de varf ale gamei, vezi Octavia I RS, GOLF IV GTI, Leon.. etc.

It will never have enough power until I can spin the wheels at the end of the straightaway in high gear
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 11-08-06, 11:25   #6
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

Bogdan wrc pune si tu niste LINKURI utile
Old 11-08-06, 11:50   #7
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

nu am stat sa caut. dar vezi si pe vwvortex.com. si mai sunt. revin cand mai caut. dar stiu sigur ca exista.
Old 11-08-06, 11:55   #8
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

http://www.atpturbo.com/root/releases/release041205.htm

poftim.
Old 12-08-06, 19:36   #9
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>
in primul rand octavia nu are motoare, skoda are motoare de la vw si e alta poveste.
apoi octavia 1.8 T nu e chiar motor , are 20v , si va spun un singur lucru la care sa va ganditi: daca ai doar atat de mult loc sa pui doua axe cu came , si tu o pui si pe a treia , cum faci loc? ei bine iata raspunsul inginerilor germani: (tot respectul pentru masinile germane, dar acest motor are o viata tare scurta ....) tai un pic din celelate axe , dar schimbi si materialul , adica pui un material mai durabil, ei bine , nu !!! garantat , am vazut desfacute , nu unul ci cinci motoare de acest fel !!! axe cu came bulite , in urma forjelor la peste 50000 km ... unele mai norocoase apucasera 80000km . deci daca ai doar atat spatiu cum faci sa inghesui acolo rtei axe cu came? de ce oare mercedes pune doar trei supape pe cilindru? huh? nu am nimic cu skoda, doar ca nu prea imi place aceasta marca, cere mult pentru cat ofera! la banii de skoda 1.8 T mai pui un pic si-ti iei un OPEL VECTRA GTS 3.2 v6 211 cp! sau o laguna II V6 3.0 210 cp... sau ... exista multe sau-ri ...

CAM TRIST NU????
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Vreau ca cineva care a avut motoru asta sa infirme sau sa confirme cele spuse mai sus...
Old 07-09-06, 00:29   #10
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

mda las ca ma descurc singurel
Old 07-09-06, 01:05   #11
Nautilus

Stage 5

Quote:
Originally Posted by 20cm View Post
Vreau ca cineva care a avut motoru asta sa infirme sau sa confirme cele spuse mai sus...
Vreau si eu ca cineva care stie cum arata o distributie cu arbori cu came in cap sa-mi arate un motor cu trei axe cu came/rand de cilindri si sa spuna cum se poate construi asta!

Pentru edificarea publicului:

Motor 1.8T montat pe Audi A4

Dupa cate vad, are exact 2 axe cu came, ceea ce stiam deja.

Concluziile despre cunostintele acelui "cineva" le trageti singuri.

~Nautilus

Last edited by Nautilus; 07-09-06 at 01:08.
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 07-09-06, 01:23   #12
Nautilus

Stage 5

Continui cu off-topicul, tot pentru edificarea publicului si pentru a potoli eventualele comentarii despre arhitecturi exotice de motoare: ai putea face un motor cu 3 axe cu came folosind 2 axe cu came laterale (T-Head) si un ax cu came in chiulasa, in sistem inlet-over-exhaust(supapele de admisie deasupra, cele de evacuare laterale), dar ar iesi ceva atat de complicat si incomod incat nici constructorii de locomotive Diesel sau de motoare navale Diesel-in-2-timpi n-ar incerca

Fratilor, 1.8T, care are aceeasi constructie la baza in toate versiunile, are 5 supape pe cilindru, 2 axe cu came in chiulasa, axul cu came de pe partea evacuarii fiind actionat de vilbrochen prin curea si actionandu-l la randul sau pe cel de pe admisie printr-un lant in chiulasa... orice alte descrieri sunt fantezii. Mai cautati pe net macar inainte de a posta

~Nautilus
Old 07-09-06, 01:26   #13
Nautilus

Stage 5

On topic: Motorul de 1.8T/150 CP este foarte rezistent, sunt proprietari chiar aici pe forum cu masini cu peste 100 000 km si merg inca bine, unii au chiar 200 000 km. Singurul sau dezavantaj in fata "fratelui mai mare" 1.8T/180 e turbina K03 standard, care nu permite cresteri mari de putere prin remapare

~Nautilus
Old 07-09-06, 10:56   #14
20cm

Stage 2

20cm's Avatar

Esti tu sigur ca nu poate fi crescut cel de 150hp?
Eu am auzit de la oameni care lucreaza in domeniu ca poate fi dus in 190hp chiar si mai mult da pe riscu tau
Old 07-09-06, 15:09   #15
Nautilus

Stage 5

N-am zis ca nu poate, dar cresterea de putere nu va fi foarte mare, datorita turbinei K03

~Nautilus
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -