Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 31-05-06, 15:04   #31
fiatgroup

Stage 4

Default Re: Punto Vs Peugeot

NU prea imi arde de postat dar vreau sa va spun niste lucruri. In primul rand peugeot e marca premium in grupul PSA (adik fata de citroen) nu fata de Fiat. In al doilea rand HDI nu e folosit de Ford, e facut cu Ford. Daca e sa o dam in asta GM (cel mai mare si apreciat constructor) cumparat motoare Fiat, dotand chiar si cadillac-ul cu MultiJet, deci e clara aici superioritatea Fiat la motoare. Daca vbesti la ariculatii da se stie ca peugeot-ul si in general masinile frantuzesti sunt f rezistente in romania, in strainatate peugeot-ul nu impresioneaza pe nimeni nu am vazut macar un pasionat stiu doar ca e singura marca considerata buna din Franta. Nu are rost sa mai continuu comparatia intre hdi si 1.2 60 Cp ca nu am cum sa va demonstrez. Dar la aceleasi capacitati peugeotul e nimik in fata Fiat. Peugeot e superior Fiat, de unde frate, inafara de wrc in ce e bun PSA ?? plus ca punto nu a fost in wrc la aceeasi cat dar va intra cu grande sa dea o lectie, in masinile de serie ca performante si stabilitate fiat este peste peugeot si nu face masini submotorizate ca peugeot-ul: Peugeot 206 1.1 60 CP ia suta in 17 sec si seicento care chiar nu are un aspect sportiv si e doar o citadina ia suta in 14.5 sec si Punto cel mai slab 1.2 60 cp ia suta in 14.2 sec si e incomparabil la dinamica si stabilitate, 206 1.1 e cea mai chinuita masina pt ca trage dupa ea 940 Kg si acum hai sa o luam in dieseluri peugeot 206 (sau orice peugeot) 1.4 (1398 cmc) HDI are 70 si 90 CP si un 1.3 (1248 cmc) MultiJet de la Fiat are 70, 85, 90 CP si e cu 0.15 cmc mai mic, si sa nu mai vbim de nervozitate, un Doblo family (7locuri) cu 1.3 JTD (85 CP) i-a suta mai repede cu 1 sec decat un 206 HDi 90 CP si fi sigur ca Doblo e mai greu si mai varza la aerodinamica. Si iar uitate in strainatate unde nu sunt gropi sa vezi ca peugeotul se devalorizeaza mult mai repede ca Fiatul. Intradevar Hdi este peste TDI dar cu mult sub MultiJet.
fiatgroup is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 18:21   #32
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

sponsoru]-fiecare are un gram de subiectivism insa cum este grande punto cel mai vandut daca a fost lansat de curand ?
-de curind unde poate in Romania ,cum sa stabilit cä este vindut
-pe baza duratei (oarecum scurte) si a cererilor pentru GP,
eu unu o las baltä am putea vorbi noi mult si bine
si pinä la o adicä nu te poti c..a in gustul omului.
numai bine
AlexXx-4ti is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 21:33   #33
sponsoru

Stage 5

sponsoru's Avatar

doamne fiatgroup ...cum de nu am vazut toti ca Fiat este numarul 1 la automobile pe plan mondial..adica dieselurile sunt nr 1 ce sa mai..?! Faci niste comparatii absurde..Daca luam piata din Germania una dintre cele mai mari din Europa..Observam...surprinzator...ca ....fiat nu e asa bine vazut... ce o mai fi si aberatia aia de wrc .. mare lucru..polemica poate fi la infinit dar nu are sens .. continua sa crezi in Ficat.ciao

sponsoru is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 22:14   #34
neXus
Crazy Drivers Members

Stage 5

Member of:
[Crazy Drivers]

fiatgroup... cineva ti-a pus ochelari de cal. esti un tifosi adevarat. problema da este ca ti-ai pierdut abilitatea in a vedea partea buna altor lucruri. Daca Fiat era asa grozav cum spui tu, de ce are printre cele mai slabe vanzari din Europa? M? Nemtii si francezii de la Renault le-au spalat creierii ca sa le cumpere masinile lor si nu pe cele italiene, cu toate ca TOATA lumea stie ca ele sunt cele mai bune... nu mai are rost.
neXus is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 00:55   #35
fiatgroup

Stage 4

De ce vand mai bine ca fiat-ul, pt ca spre exemplu peugeot este o masina frumoasa si superconvenabila ca pret, exemplu 407, renault-ul s-a vandut bine pt ca au avut standarde de siguranta in trecut cu mult peste toti si trebuie sa recunosc ca la articulatii sunt mai tari, dar nu si la motor si spotivitate. Si mai e inca ceva italienii sunt mai nationalisti si mai comozi, in multe tari masinile apar la 2-4 luni de cand le-au lansat sau nu apar deloc fata de restu' mai ales neamtul care vine in 2 sapt de la lansare. Cunosc multi italieni care fac afaceri la noi si sunt f comozi. Uita-te la Bmw cat vinde la noi (200- 300 pe an), probabil ca nu are mult castig pt ca isi amenajeaza show-room-urile cu o gramada de bani sunt cele mai luxoase + salariati, reclame, cheltuieli si nu poti sa zici ca scoate la altceva ca mini nu se vinde nici atat dar lupta pt imagine peste tot si apar masinile la noi una-doua. Nici o natie nu o sa aiba mai multe masini nationale ca italienii, italianul nu e italian daca nu are o alfa, un fiat si una din marcile grupului foarte veche. Uita-te la altceva in cat timp dupa revolutie au venit nemtii la noi in tara cu masini, nici o luna itzi zic eu, sunt mai tari in afaceri. Uita-te la Ferrari care nu vinde masina oricui chiar daca are bani. Si aici gresesti intai mai du-te in germania si intereseaza-te fiat-ul si mai ales alfa sunt super apreciate in germania, nu o sa vezi in italia in viata ta intalniri cu masini nemtesti dar in germania sunt saptamanal intalniri cu masini italienesti, mii si mii nu mai au loc unde sa incapa, petreceri cu bere si fete purtand tricouri cu alfa si fiat. Intra pe net si i-a un peugeot si un fiat aceiasi ani si cam aceiasi km, compara cat e nou si cat e sh si o sa vezi ca peugeot-ul e cu mult mai devalorizat (ex: 406 din 2001 2.0 HDi - 106 CP (120 mii) 6500 Eur pe cand un micutz punto din 2001 1.2 16 V 80 CP cam la fel Km il gasesti cam la aceeasi bani sau min 6000 si e benzina si e si o masina mica )
Old 01-06-06, 13:59   #36
neXus
Crazy Drivers Members

Stage 5

Member of:
[Crazy Drivers]

Mda... pai la pretul asta eu as alege Peugeotul, fara indoiala. Cred ca ala cu Punto se da smecher tare de o vinde la supra-pret. In Germania, in afara de cei care se duc la intruniri, nu cred ca exista alti posesori de masini italiene. E si normal sa nu se duca cei cu masini germane, pt ca se gasesc la tot pasul acolo.
neXus is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 17:43   #37
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by neXus
Mda... pai la pretul asta eu as alege Peugeotul, fara indoiala. Cred ca ala cu Punto se da smecher tare de o vinde la supra-pret. In Germania, in afara de cei care se duc la intruniri, nu cred ca exista alti posesori de masini italiene. E si normal sa nu se duca cei cu masini germane, pt ca se gasesc la tot pasul acolo.
Ba itzi zic eu ca sunt si inca foarte multi, ca sa nu mai zic ca pt majoritatea nemtilor Alfa Romeo GTV sau GT e cea mai sportiva si frumoasa masina, sunt la mare cautare gtv-urile sau spider-urile. Problema nu e asta, e normal sa fie masini nemtesti multe pt ca ei au aproape 10 marci de masini pe care le fabrica, dar eu nu am auzit neamt sa se planga de o italianca decat la consum. Gandind normal ce-ti ofera cele doua masini, normal ca e de ales peugeotul dar multi iubitori ai motoarelor italiene ar alege punto si eu sunt unu' din ei. Oricum multi nemti isi iau o masina nemteasca de familie wagon de obicei si neaparat diesel si o sportiva italiana, ca sa nu mai zic ca unii fac o adevarata pasiune pt masini italiene, nimik de zis si in Italia sunt cativa pasionati dar doar de bmw.
Old 03-06-06, 10:39   #38
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[sponsoru]Daca luam piata din Germania una dintre cele mai mari din Europa..Observam...surprinzator...ca ....fiat nu e asa bine vazut.

FI-ATent
Ce aberatii sunt astea ai fost tu prin Germania sau Austria sä vezi cite fiaturi sunt pe stradä sä poti afirma cä nu este bine väzut,datoritä vinzärilor
la Grande Punto vor scoate si varianta cabrio noua serie Punto
iar in 2007 noul Stilo curind va iesi pe piatä si noul Sedici 4X4
mai spuneti si la astea ceva :

Click image for larger version

Name:	697-2.jpg
Views:	43
Size:	76.6 KB
ID:	109357Click image for larger version

Name:	697-3.jpg
Views:	33
Size:	66.4 KB
ID:	109358

Name:	697-5.jpg
Views:	40
Size:	101.3 KB
ID:	109359Click image for larger version

Name:	697-6.jpg
Views:	49
Size:	75.3 KB
ID:	109360

Name:	101.jpg
Views:	51
Size:	50.3 KB
ID:	109361Click image for larger version

Name:	puntocabneu.jpg
Views:	44
Size:	36.8 KB
ID:	109362

Name:	punto06.jpg
Views:	53
Size:	16.9 KB
ID:	109363Click image for larger version

Name:	stiloii6hm6vm8lg_small.jpg
Views:	52
Size:	28.5 KB
ID:	109365

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Name:  back.gif
Views: 306
Size:  25.5 KB

pentru a avea despre ce discuta avem nevoie de informatii noi

Name:  mixer-man.gif
Views: 301
Size:  27.0 KB
Old 03-06-06, 15:39   #39
sponsoru

Stage 5

sponsoru's Avatar

informatii noi..am stat aproape 1 an in germania.. cu facultatea bla bla...si vreo 3 luni prin traun..acolo langa linz ) si crede-ma ca ficat-urile sunt nesemnificative in comparatie cu de ex renault...pozele pe care mi le-ai aratat sunt misto.. pacat ca nu numai designul vinde o masina
Old 03-06-06, 19:09   #40
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[sponsoru] si crede-ma ca ficat-urile sunt nesemnificative in comparatie cu de ex renault...pozele pe care mi le-ai aratat sunt misto..
pacat ca nu numai designul vinde o masina [/quote]

- sunt sigur cä nu numai desing-ul va avea ceva de spus pentru fiat

salut legat de ce ai spus nu ai dreptate pentru cä nu stii cä renault isi pierde foarte repede valoarea,este o masinä bunä dar asta e ,tata a vrut sä-si schimbe renaultul cu un BMW si iau spus cä nu il poate schimba cu toate cä era ca nou din cauza devalorificärii,legat de fiat intradevär nu sunt asa de multe dar nici asa de putine in cit sä fie nesimnificative.
numai bine
Old 04-06-06, 14:12   #41
sponsoru

Stage 5

sponsoru's Avatar

si sa inteleg ca fiat-ul nu isi pierde valoarea??...am impresia ca in studiul facut de jd power indicele de devalorizare la un fiat este mult mai mare decat la un peugeot de ex...la renault nu ma bag ... grussgott
Old 05-06-06, 04:22   #42
johnjamesjohn

Stage 2

johnjamesjohn's Avatar

Quote:
Originally Posted by sponsoru
informatii noi..am stat aproape 1 an in germania.. cu facultatea bla bla...si vreo 3 luni prin traun..acolo langa linz ) si crede-ma ca ficat-urile sunt nesemnificative in comparatie cu de ex renault...pozele pe care mi le-ai aratat sunt misto.. pacat ca nu numai designul vinde o masina
am stat si eu vreo 2 ani prin anglia si intamplarea face ca am condus un punto din 94 ..la fel aveam si eu preconceptii deespre fiabilitatea fiatului n stuff ... dar dupa ce am condus-o vreo 15.000 de km si singurele gropi peste care am dat erau defapt "bumpere" pt limitat viteza am realizat ca este o masina kiar fiabila....nu stiu daca in romania as fi facut vreodata 15.000 fara sa o duc macar odata in service sau sa ma lase in drum...
pana la urma eu zic ca acolo este vazuta ca o oarecare masina ceva mai ieftina decat altele si nu prea i-si bate nimeni kpul ca peste vreo 5 ani trebuie sa skimbe niste amortizoare si un set de bucse care oricum nu valoreaza mai mult de 150-200 de lire cu tot cu montaj...toata lumea se uita la consum,puterea motorului,dotari standard sau pe pakete promotionale, aspect,si bine inteles pret,care la fiat e destul de bun....
johnjamesjohn is offline   Reply With Quote
Old 05-06-06, 20:06   #43
Sorin_whiskeykid

Stage 2

erm.... as vrea sa stiu si eu, peugeaot 206 2001 1.9 90CP 100.000km sau Fiat Punto 2003 1.9 JTS 90CP 60.000? sau grande punto nou cu 60CP

Eu in curand imi iau masina si una din astea 2 ar fi o optiune

eu personal tind spre fiat, ador punto cum arata.tind spre punto vechi k are mai multi caluti
Sorin_whiskeykid is offline   Reply With Quote
Old 06-06-06, 16:14   #44
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[quote=sponsoru]si sa inteleg ca fiat-ul nu isi pierde valoarea??...am impresia ca in studiul facut de jd power indicele de devalorizare la un fiat este mult mai mare decat la un peugeot de ex...la renault nu ma bag ...

Sefule nici eu nu mä bag la peugeot tu ai spus cä renault este semnificativ
la nr si eu ti-am räspuns de ce pentru cä se devalorizeazä ,ex: Renault Megan Clasic de 99 1,9 TDI 100 cp.la lista de preturi este aproape jumätate din pretul Fiatului Bravo JTD 1.9 105 cp din 99 si asta numai pentru 40000Km mai mult .ok numai bine
Old 06-06-06, 19:12   #45
gotti

Stage 3

gotti's Avatar

si uite cum te-a prostit fiatgrup ala
Iti dai seama ce "senzatii" poti sa ai intr-un punto de 1,2. Hai mai copii da-o naibi de treaba
gotti is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -