Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 04-05-06, 22:04   #1
viezure

Stage 2

Default Opel Omega B sau Cielo?

Ambele sh.

OPEL OMEGA BERLINA 2,0 I pe benzina, din 1995, 140.000 km, full options plus inca niste chestii , la 4700 euro. Primul proprietar.
Intrebarile mele: Merita (arata bine si exterior si interior, niste mici zgarieturi pe la usa)? Cam cat consuma in medie, la un condus normal? Se gasesc piese? Costa scump intretinerea?

Cielo full options, 1997, coreean, 130.000 km, 4000 euro.

Care din ele? Ajutati-ma sa va dea Dumnezeu sanatate
viezure is offline   Reply With Quote
Old 04-05-06, 22:14   #2
viezure

Stage 2

Default Re: Opel Omega B sau Cielo?

Cum dau edit aici?
Printre optiuni mai intra si un Cielo nou de la magazin, dar gol golut, cam 7,500 euro. Se merita nou dar fara nimic pe el, sau un sh full?
Stiu, multe intrebari, da' na..
Old 04-05-06, 22:26   #3
Catalyn
Renault Driver

Stage 5

Catalyn's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Nissan]
[RENAULT]
Post Re: Opel Omega B sau Cielo?

Quote:
Originally Posted by viezure
Ambele sh.

OPEL OMEGA BERLINA 2,0 I pe benzina, din 1995, 140.000 km, full options plus inca niste chestii , la 4700 euro. Primul proprietar.
Intrebarile mele: Merita (arata bine si exterior si interior, niste mici zgarieturi pe la usa)? Cam cat consuma in medie, la un condus normal? Se gasesc piese? Costa scump intretinerea?

Cielo full options, 1997, coreean, 130.000 km, 4000 euro.

Care din ele? Ajutati-ma sa va dea Dumnezeu sanatate
d.p.d.v piese Cielo e baza dar atentie la 4000 de euroi e cam scump cam 3500-3600 euro e pretul negociaza si tu
Catalyn is offline   Reply With Quote
Old 04-05-06, 22:28   #4
Jady

Stage 5

Jady's Avatar

Member of:
[Opel]

Din cate stiu eu, Cielo are aproape aceeasi motorizare cu Kadett-ul (sau ma rog, motoare patentate Opel) insa Omega s-ar putea sa consume o idee mai mult decat Cielo. Piese ceva mai ieftine la Cielo cred, dar la Omega mai ai si avantajul dezmembrarilor in anumite situatii. Am prieten cu Opel, si mi-a recomandat si mie, din cauza ca nu sunt chiar asa scumpe piesele (zice el, eu inca nu mi-am cumparat masina sa iti confirm). Totusi, Cielo full, inseamna si aer conditionat, si crede-ma ca e foarte bun, mai ales daca vom avea veri din ce in ce mai calde (sau depinde de unde esti, ca in Bucuresti e FOARTE mult praf). Cat despre a doua varianta... O fi noua, dar cheala...nu ma prea atrage ideea. In final, tu stii mai bine ce vrei, insa eu (asta e doar parerea mea personala) nu as da atatia bani pe o cheala. Prefer SH.
Bafta, si orice ai alege, s-o stapanesti sanatos.
Old 04-05-06, 23:07   #5
viezure

Stage 2

D'aia va si intreb, ca vreau pareri personale.
Si opelu si cielou sunt full. Deci pana acum voi ati merge pe cielou sh (catalyn, negocieri nu merg, sub 4000 nu o lasa punct).

edit: presupunand ca iau cielo chel, cu timpul mai pot sa-i pun pana il fac full option?

Last edited by viezure; 04-05-06 at 23:09.
Old 04-05-06, 23:11   #6
grave1606

Stage 2

Modelul 2.0 16V 136 hp consuma mixt undeva in 9.6l/100 si probabil 11 in oras, modelul de 116hp s-ar putea sa consume un pic mai mult decat cel de 136 in oras pt ca masina ii mare. Piesele, in mod sigur sunt mai scumpe decat la Cielo, dar de gasit sigur gasesti. Eu cel putin as alege Omega SH in loc de Cielo SH, (poate si pentru ca eu am tot Opel). Dar sa stii ca are o foarte mare influenta si felul in care a ingrijit proprietarul anterior masina, pt ca mai bine alegi masina in stare mai buna decat sa alegi firma mai buna si cu probleme.
Oricum decizia tie iti ramane, dar sa te uiti si la starea tehinca a masinii nu doar la cum e de ingrijita interior/exterior.
grave1606 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-06, 00:48   #7
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

am fost si eu interesat de omega b. toti mecanicii mi-au spus sa ma feresc de masinile astea ca nu sunt deloc fiabile.
un consum realist pentru bucuresti la motorul ala de 2000 pe caroseria aia GREA e pe undeva pe la 14.

parerea mea, nici una dintre alegeri nu e buna mai bine vezi ca gasesti vectra b din primii ani de fabricatie intre 5000-5500 de euro. sunt mai fiabile, piesele sunt oricum mai ieftine si sunt mai economice.
teddy is offline   Reply With Quote
Old 05-05-06, 02:54   #8
viezure

Stage 2

Ce intelegi prin fiabile?
Si la un cielo chel pot sa-i pun geamuri electrice? Si un cielo full option ce are in plus, care sa conteze, fata de unul chel?

edit: cielo pana in ce an s-au facut in coreea? si e adevarat ca-s ceva mai bune decat astea facute la noi?

Last edited by viezure; 05-05-06 at 02:57.
Old 05-05-06, 03:01   #9
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

o sa vorbesc maine cu mecanicul sa-mi insire lista pe care mi-a insirat-o cand i-am zis eu ca vreau omega b pe mine m-a descurajat pentru ca 10 minute nu i-a tacut gura
Old 05-05-06, 03:05   #10
viezure

Stage 2

De opel vectra ce zici?

edit..: sh, de prin anii '95.
Old 05-05-06, 16:29   #11
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

asta ti-am recomandat mai sus
ia-ti de prin anii '96, adica varianta "b", mult mai putin invechita moral si la diferenta de pret relativ mica de un "a" din ultimii ani de fabricatie. calitatea interiorului e deja mult peste cielo sau vectra a si cam la fel cu omega.
Old 05-05-06, 16:52   #12
viezure

Stage 2

De unde imi dau seama daca e varianta a sau b? Dupa anul de fabricatie sau ce?
Old 05-05-06, 17:02   #13
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

asta e vectra a
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	opel-01.jpg
Views:	128
Size:	352.8 KB
ID:	97855  
Old 05-05-06, 17:05   #14
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

iar asta vectra b (in 1996 a aparut modelul)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Opel%20Vectra.jpg
Views:	100
Size:	80.4 KB
ID:	97856  
Old 05-05-06, 22:06   #15
Catalyn
Renault Driver

Stage 5

Catalyn's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Nissan]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by teddy
o sa vorbesc maine cu mecanicul sa-mi insire lista pe care mi-a insirat-o cand i-am zis eu ca vreau omega b pe mine m-a descurajat pentru ca 10 minute nu i-a tacut gura
sincer si omul ala nu a vorbit degeaba cand ti-a insirat lista...nu sunt fan Daewoo dar iti garantez ca la intretinere Cielo e muuuuult mai avantajos si si ca tinuta de drum e ok ...strict comparativ cu cealalta masina care este mai grea, are tractiunea spate si ceva hibe care cam ustura la buzunar plus

- Copyright 2025 4Tuning -