Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
24-03-09, 13:49
|
|
Stage 4
Member of: [2 Roti]
|
Re: Opel Corsa vs. Skoda Fabia vs. Ford Fiesta vs. ....
Quote:
Originally Posted by criss_cars
Sandero mai strangi 1000 de euro si iti iei sandero nou e parerea mea. Nu stiu de ce in Romania inca mai sunt retineri cand se aude de marca Dacia. Fratilor in Germania se cumpara Dacia ca painea calda si noi importam rablele lor.
|
nu se merita Sandero am facut scoala de soferi pe Sandero si nu e cine stie ce si nu era versiunea cea mai cheala ,cel mai mult ma enervat cursa lunga a ambreiajului si cred ca in 10000 de km nu sa uzat discul asa de repede
|
|
|
24-03-09, 14:46
|
|
Stage 3
Member of: [SKODA]
|
Sa fi sigur ca in 10k s-a uzat ambreiajul.. masinile de la scolile de soferi sunt obosite.
Ideea cu Logan&Sandero zic ca nici macar nu trebuie luata in calcul.
parerea mea:d
|
|
|
24-03-09, 19:34
|
|
Stage 2
|
Am gasit zilele astea un OPEL CORSA 2006 1.3 CDTI are ABS, EPS, AER CONDITIONAT, CD AUDIO, FARURI + GEAMURI ELECTRICE, OGLINZI INCALZITE, chestia este ca cere 5200 Euro poate lasa la pret. Am mai gasit tot un Corsa din 2003 mai ieftin cu 100 Euro decat de cel de sus, chestia este ca nu este inmatriculata masina. Eu as opta pentru prima masina. Bafta.
|
|
|
24-03-09, 19:36
|
|
Stage 2
Member of: [SEAT]
|
Dacia iese din discutie.
OK, alegerea finala. In cele din urma am reusit sa adun tot bugetul si ar fi cazul sa trag linia cu privire la optiuni. Am tot scotocit pe autovit, bestauto...alte situri de vanzari si am ajuns la urmatoarea concluzie - in 5.000 euro, masina cat mai noua, cat mai putin rulata, stare buna, 4 portiere pot gasi urmatoarele modele:
Opel Corsa 1.2i/1.3 CDTI 75-80 CP, toate dotarile, fabr. aprox. 2005
Ford Fiesta 1.4 TDCi, 75 CP, dotari idem corsa minus ESP, fabr. 2005-2006
VW Polo 1.2i/Skoda Fabia - 1.2i, 65 CP, fabr. 2004-2005 Polo, 2005-2006 Skoda
Nu ma refer aici la "ocazii" ci la masini care abunda pe piata si am de unde alege.
Cu privire la aceste masini ma intereseaza costul service-ului, pieselor, fiabilitatea, manevrabilitatea de catre un incepator (am carnet de cativa ani dar am condus doar ocazional).
Last edited by panteraroz; 24-03-09 at 19:47.
|
|
|
24-03-09, 20:30
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [FORD] [Echipa de sprijin]
|
Mentalitati specifice de romani. Oare v-ati pus vreunu intrebarea de ce cumpara nemtii ca incecatii Dacia si nu isi cumpara golf astra cors fiesta etc? Ce iti ofera in plus o Corsa din 2001 ca un sandero de bun simt 1.4 cu aer cond 2 aibaguri si abs e cu 1500 mai scump si are 0km are 4ani garantie.
In fine alegerea e a ta multa bafta la ce iti cumperi
|
|
|
24-03-09, 20:52
|
|
Stage 2
|
si atitudine specifica de roman care citeste printre randuri. In mesajul anterior am facut referire STRICT la SH-uri 2005-2006 si nu la masini care in curand isi aniverseaza deceniul.
Sandero Ambiance costa 7350 euro adica 2350 euro in plus fata de o Fiesta din 2005 de ex. (mai exact, Fiesta costa cat 2/3 din Sandero).
Cat despre goana nemtilor dupa Logan - "in 2008 primele trei piete pentru Dacia au fost Romania (peste 84.000 de unitati), Franta (peste 43.000 de unitati) si Germania (25.500 de unitati)". Hai sa vedem, Romania are vreo 22 mil locuitori si s-au vandut 84.000, Germania are de 4 ori mai mult si s-au vandut 25.500 in conditiile in care puterea de cumparare este net superioara. Ia cauta numarul de masini VW, Skoda, Opel vandute in Germania in 2008, pe cat pariu ca sunt >>> Logan? Anul asta, in Viena, am vazut fix 3 Logan-uri, iar nemtesti si asiatice fara numar.
http://internationaltrade.suite101.c...europe_in_2008
|
|
|
24-03-09, 21:09
|
|
Stage 4
Member of: [2 Roti]
|
da neamtul pe langa Sandero ca il ia ca masina de dus la munca mai are si un Audi ,bmw ,VW ,la el Dacia e a doua masina ,noinu ne putem permite luxul asta sa intretinem 2 masini
|
|
|
24-03-09, 21:35
|
|
Stage 5
|
Poti sa mai zici ceva nu mai poti asta e gandirea ta si eu o respect. Dar cum a mai spus cineva neamult foloseste Dacia ca masina de zi cu zi si nu comenteaza ii convine e o masina mai mult decat ok si prefera sa tina in garaj Audiul si BMWul pentru ca gandeste cu capul nu e ca romanul basinos. Iar in legatura cu studiul ala al tau e total aiurea si lipsit de logica. Asa e ca si cum ai compara cate VW se vand in Japonia. E logic ca piata de desfacere sa fie mult mai mare in tara in care se porduse.
In fine alegerea e a ta dar tine cont ca nu optezi pentru niste masini premium SH optezi pentru masini din clasa mica nu foarte bune sa zicem asa. In orice caz nu vreau sa crezi ca am ceva cu tine eu ti-am dat o idee daca nu vrei sa o iei in calcul treaba ta. Multa bafta si ai grija la alegere!
|
|
|
24-03-09, 22:43
|
|
Stage 2
|
Dar de ce nu vrei sa intelegi motivul pt care ideea ta nu este fezabila? Nu am decat 5000 euro. Da, optez pt masini mici deoarece asta imi trebuie, o masina de oras, care sa consume putin si sa ma transporte doar pe mine in 75% din timp. Nu am intentia sa o tin > 3 (max 4) ani. De la aceasta masinuta am oarecare pretentii de dotare pe care Dacia mi le ofera la gama Laureate (AC-ul de ex) > 8000 euro adica. Iar apropo de ce scriam, inseamna ca se vand SI Dacia in Germania dar pana la best-buy mai este, Corsa, Polo si Fabia vezi la tot pasul.
|
|
|
25-03-09, 00:36
|
|
Stage 5
|
Tine cont si de ce retea de distributie are Dacia in afara ca e la inceput reprezentantele in afara sunt de 3-4 ani. In fine sa nu fiu offtopic dintre cele doua mergi pe Corsa ca o gasesti mult mai ok in banii tai adik cu mai putini km si cu mai multe dotari.
Bafta daca aveai o rabla era si mai OK
|
|
|
25-03-09, 05:38
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by criss_cars
Tine cont si de ce retea de distributie are Dacia in afara ca e la inceput reprezentantele in afara sunt de 3-4 ani. In fine sa nu fiu offtopic dintre cele doua mergi pe Corsa ca o gasesti mult mai ok in banii tai adik cu mai putini km si cu mai multe dotari.
Bafta daca aveai o rabla era si mai OK
|
Si daca avea o rabla ce facea cu ea ?
|
|
|
25-03-09, 07:31
|
|
Stage 2
|
Se refera la faptul ca daca as avea un cadavru pe roti anii '70-'80 as putea obtine 1.000 euro discount la Dacia. Criss, nici asa nu merge! Logan-ul de 5990 euro care ajunge la 5.000 cu programul Rabla are drept unica dotare ABS-ul. Daca te uiti pe situl Dacia, un model cu dotari de bun-simt ajunge la 8.000 euro. Hai sa ne limitam la modelele specificate de mine si sa uitam de Dacia momentan.
|
|
|
31-03-09, 18:51
|
|
Stage 4
Member of: [PEUGEOT] [2 Roti]
|
Nu iti recomand Polo sau Fabia cu motor de 1.2, scuza-mi expresia dar sunt de tot cacatul, dabia tage motorasul ala in 3 cilindrii.Iti recomand Corsa fiind cea mai buna pt tine, intretinere ieftina, piese ieftine e o masina destul de buna si la bani putini.
|
|
|
31-03-09, 19:29
|
|
Stage 2
|
mersic de sugestie, variantele 1.2 cu 64/65 CP au fost excluse din start din lista, e plina piata de ele (am gasit destule, din 2006 chiar).
Au ramas in vizor doar Fabia/Polo/Ibiza/Corsa motorizari cu 75-80 CP si acea Fabia 1.4 mai rara cu 101 CP (am testat una si era super fasneata masinuta).
Last edited by panteraroz; 31-03-09 at 19:35.
|
|
|
02-04-09, 12:38
|
|
Stage 2
|
Revin cu cateva intrebari apropo de respectiva Fabia gasita (fabr 2002, motor 1.4 benzina, 101 CP, 75.000 km, ABS, airbag lateral, airbag pasager, airbag şofer, alarmă, ASR, bancheta rabatabilă, carte service, CD player, climă manuală (AC), computer de bord, geamuri electrice, închidere centralizată, oglinzi electrice, oglinzi încălzite, posibilitate dezactivare airbag, proiectoare ceaţă, scaune reglabile, servo direcţie, volan reglabil). Pret final 5.000 eur
Am citit pe cateva forumuri ca modelele de inceput au avut oarecare probleme, se stie ceva si despre aceasta varianta din 2002? Care este consumul ei normal in oras?
Ce ar trebui sa verific in mod special? (am facut un test drive si pare ok, voi merge sa o punem si pe computer) Imi puteti face niste recomandari? Sau sa va exprimati parerea cu privire la acest model. Exista vreo modalitate de a afla daca respectivul kilometraj este real?
O mentiune, omul a spus ca a adus masina la 64.000 din Italia in 2008 si i-a schimbat distributia cand a inmatriculat-o, este normala schimbarea distributiei la asa un kilometraj mic? Sau a facut-o pt ca era masluit nr de km?
|
|
|
|
|