Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 13-02-09, 18:43   #1
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Octavia 2 sau propuneri maxim 15000eur

am ajuns si eu in sfarsit sa deschid un topic aici
treaba sta in felul urmator:
azi i s-a pus maicamii sa ia o masina. am fost cu ea pe la reprezentante. initial i se pusese pata pe o octavia. am fost, am vazut:
octavia tour - 12000eur 1.6mpi aer conditionat manual, cd+mp3 separat, geamuri electrice etc. oricum este model vechi deci l-am cam eliminat
octavia trend (2) - 14300eur 1.6mpi 102cp, clima 2 zone, geamuri electrice parca doar fata, calc de bord, cotiera etc. dotari destule, adica strictul necesar
focus sedan - nu ne-a placut oferta si sincer nici masina, am eliminat-o din prima
vw jetta - 15500eur tot 1.6, dotari ca la octavia 2. - am zis ca parca totusi nu merita aproape 16000eur
opel astra h sedan - 1.6 ecotec - 115cp, clima, geamuri electrice, comenzi volan, calculator bord, oglinzi pliabil electric+heliomate, geamuri atermice, senzor ploaie + lumina, cd mp3, cotiera, torpedou refrigerat, in fine, oricum mai multe dotari ca restul. acum pretul e foarte atractiv. masina a fost comandata, dar intre timp nu s-a acordat leasing-ul celui care vroia s-o cumpere. asa ca astia au "ramas cu ea pe cap". este redusa de la 17000eur la 12500eur. pretul e excelent... a ramas ca ne gandim si daca ramanem la astra sedan maine mergem sa dam un mic acconto ca s-o rezervam pana facem leasingul.

voi ce parere aveti? sa se merite totusi octi2? mie unul nu-mi place, dar ii place lu maicamea, si cum o ia pt ea ei trebuie sa-i placa, nu mie.
la octavia 2 problema ar fi motorul, care este parerea mea putin cam slab. 102cp + masina mare + 3 oameni + bagaje (in caz de calatorii) nu stiu ce treaba face
sunt excluse din start: variante diesel, variante SH

Last edited by 22VIN; 17-02-09 at 14:52.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 18:55   #2
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

Default Re: Astra H Sedan vs Octavia 2

sa incerce un 1.9 diesel la octavia , dar bineinteles, urca pretul..
Dodo_998 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 19:05   #3
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Jetta sau octavia doar diesel fara discuti.. Eu in ordinea asta as fi ales.
johhny is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 19:08   #4
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Vorbim de Octavia 2 cu facelift sau de modelul vechi? Sincer din tot ce mi-ai enumerat tu nu ma atrage nici una. Ma atrage Octavia daca e modelul nou cu facelift altfel nu.
Am vazut ca te uitai la o JETTA de 16000 mai bine te uiti la o mazda 3 sedan la 16000.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	octavia5mare.jpg
Views:	354
Size:	94.6 KB
ID:	792859   Click image for larger version

Name:	skoda-octavia-facelift-13.jpg
Views:	354
Size:	122.7 KB
ID:	792860  
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 19:25   #5
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

eu as merge pe astra
Tzepozzz is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 19:28   #6
gabbyyy
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[AUDI]

Dintre cele enumerate mai sus, eu doar Jetta consider ca are ceva in plus. Si cand spun ceva nu inseamna neaparat dotari...
Dar tinand cont de conjuctura in care poti sa iti Opel-ul, eu nu as ezita, bineinteles daca masina e noua, cu pana in 10-15 km la bord, nu cu 4000-5000 km.

Octavia 1 nici nu merita pomenita in acest versus, e departe tareee. Nici O2 si nici 02 facelift nu prea au nimic de spus. Pot sa-i puna ei faruri mari cat toata partea frontala si jumate din aripi, ca tot o umbra a Golfului va ramane.
Fordul nu-i masina de cumparat de noua. Se devalorizeaza foarte repede. Ar fi de luat in calcul in cazul SH, pentru ca gasesti masini din 2008 cu 30-40% sub pretul de achizitie de noua.

Opelul mi se pare o masina cinstita, cu design ok, chiar daca nu mai e mult pana apare "I"-ul. Pretul e atractiv, si eu ti-as recomanda sa incerci sa mai storci ceva, macar optionale AM daca nu se poate din pret. Vad ca in momentul de fata tot un Opel ai, deci presupun ca te-a multumit din moment ce marca se regaseste pe lista de achizitii.

Motorul nu cred ca poate fi un punct decisiv, cel putin nu in cazul de fata. Fie ca e VAG de 102CP sau Ecotec de 115, tot un 1.6 aspirat va ramane iar diferente prea mari nu vei simti. Dar tinand cont ca masina e pentru mama ta, eu zic ca e ok. Un motor mai puternic nu strica niciodata, dar bugetul dicteaza

Eu sincer, as fi preferat Jetta, daca preturile ar fi fost cele de catalog pentru fiecare masina. Dar in conditiile date, Opelul e alegerea buna dupa parerea mea.

Last edited by gabbyyy; 13-02-09 at 19:32.
gabbyyy is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 20:23   #7
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Chiar nu stiu ce are Jetta in plus fata de Octavia. Mie unu mi se pare peste Jetta noua Octavia cu facelift. Motoarele sunt aceleasi deci nu e nici o diferenta interiorul arata mult mai bine la octavia sincer nu ii vad rostul Jettei aici.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	jetta_interior.jpg
Views:	517
Size:	34.2 KB
ID:	792943   Click image for larger version

Name:	octavia-facelift-2008-volant.jpg
Views:	531
Size:	168.7 KB
ID:	792944  
Old 13-02-09, 20:41   #8
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

multumesc pt opinii
este vorba de octavia 2 fara facelift.
opelul a cazut. era nou-nouta, nerulata, dar totusi fiind facuta pt europa de est nu prea inspira mare incredere. iar designul spatelui nu e tocmai... delicat...
se pare ca prima pe lista ramane octavia. dar nu e nimic batut in cuie. am hotarat sa mai urmarim piata putin. masina trebuia luata in leasing, dar totusi sistemele sunt neavantajoase. cu tot cu casco, leasing pe 7 ani, pretul unei octavia 2 ajungea la sfarsit la 24000eur - MULT. se va face credit la banca.
cat despre acea jetta practic nu e tocmai diferita de octavia. primisem o propunere de la vw sa luam masina folosita de nu stiu ce director la acea reprezentanta (masina firmei). era vorba despre un jetta 20k km 1.6, 12000eur. dar nu surade ideea pentru ca este sh si pentru ca fiind masina de firma are toate sansele sa fie alergata aiurea.

asadar, topicul ramane deschis pentru sugestii. repet: nu vreau diesel si nici SH
Old 13-02-09, 20:48   #9
gabbyyy
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[AUDI]

Octavia la banii alocati nu va arata ca cea din poza. Oricum, dupa cum a precizat, nici nu e vorba de facelift, care oricum nu aducea mari schimbari decat farurile alea exagerate.
Nu am zis neaparat ca Jetta are ceva in plus, pur si simplu eu o prefer, subiectiv vorbind. Oricum, nici sub Octavia nu se pune problema sa fie... ca sa fim corecti.

Adica cum Astra facuta pentru Europa de Est? Bine, o fi facuta pentru piata estica, diferentele sau nu fata de piata vestica sunt un mit mult discutat. Nimeni nu poate spune ca e mai buna sau mai proasta.
Si oricum, daca gandesti asa, si vrei neaparat masina noua, si despre Octavia si despre orice altceva se poate spune ca tot pentru est e facuta... eu chiar nu vad nicio relevanta aici, cu atat mai mult cu cat ai garantie, masina fiind noua.

Quote:
cat despre acea jetta practic nu e tocmai diferita de octavia.
Oricat de practici am vrea sa fim, cand alegem o masina mai intervine si subiectivismul.
gabbyyy is offline   Reply With Quote
Old 13-02-09, 21:00   #10
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by gabbyyy View Post
Adica cum Astra facuta pentru Europa de Est? Bine, o fi facuta pentru piata estica, diferentele sau nu fata de piata vestica sunt un mit mult discutat. Nimeni nu poate spune ca e mai buna sau mai proasta.
Si oricum, daca gandesti asa, si vrei neaparat masina noua, si despre Octavia si despre orice altceva se poate spune ca tot pentru est e facuta... eu chiar nu vad nicio relevanta aici, cu atat mai mult cu cat ai garantie, masina fiind noua.
astra sedan nu se gaseste pe piata vestica. este facuta in turcia, special pt partea asta a europei. de aceea sunt disponibile doar 4 motorizari: 1.6, 1.8, 1.3cdti, 1.7cdti. cat despre garantie, nu este un criteriu pt mine. sunt patit cu service opel si oricum e de preferat sa nu ai nevoie sa apelezi la garantie
Old 13-02-09, 21:15   #11
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

cred ca maine ar trebui sa dam o fuga pana la dealer-ul mazda. totusi mie imi place mazda 3 mult. am crezut ca nu se mai comercializeaza avand in vedere noul model dar vad ca nu s-a introdus. iar preturile pleaca de la 13500cu tva si observ si reduceri de 1400eur. mai ales ca acum "pe vreme de criza" e mai usor sa negociezi. si cel de la skoda a zis intr-un final ca pretul nu e batut in cuie
Old 14-02-09, 10:40   #12
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

astra sedan e facuta in Polonia la fel ca si astra classic.
jetta e facuta in Mexic.
Tzepozzz is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 13:18   #13
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

da, ai dreptate. am interpretat gresit o informatie cum ca piata principala de desfacere apt astra sedan este turcia.
Old 14-02-09, 18:22   #14
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by gabbyyy View Post
Octavia la banii alocati nu va arata ca cea din poza. Oricum, dupa cum a precizat, nici nu e vorba de facelift, care oricum nu aducea mari schimbari decat farurile alea exagerate.
Nu am zis neaparat ca Jetta are ceva in plus, pur si simplu eu o prefer, subiectiv vorbind. Oricum, nici sub Octavia nu se pune problema sa fie... ca sa fim corecti.

Oricat de practici am vrea sa fim, cand alegem o masina mai intervine si subiectivismul.
Judeci subiectiv cand e vorba de aceasi suma de bani dar diferenta e de aproape 1500 de euro si e nejustificata la nivelul actual euro diferenta e de peste 60 de milioane si pentru nimic asa ca daca tu judeci subiectiv si nu te uiti si la bani degeaba nu ai facut nici o afacere. Asa si eu subiectiv mi-as lua un Z3 dar daca ma gandesc ca nu am ce face cu el ca e in 2 usi doua locuri fara portbagaj parca ma indrept catre un e36 care e si mai ieftin.(e doar un exemplu nu e offtopic)

Mazda 3 e o varianta dupa cum ti-am spus. La fel o varianta e si Megane Sedan o masina foarte buna foarte spatioasa si foarte buna la pret si dotari.
Old 14-02-09, 18:55   #15
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

megane sedan imi place si mie. dar nu-i place maicamii... si in 14-15000eur configuram un megane ca la carte. dar deh...
bine, sincer sa fiu si eu prefer skoda. acum ca am studiat-o indeaproape incepe sa-mi placa. totusi e o masina pusa la punct. iar nivelul trend cu care va fi echipata masina (daca va fi achizitionata) e alcatuit din lucruri necesare, nu "fite". singura "fita" este clima in 2 zone, careia nu-i vad rostul, dar am inteles ca este 100-200euro in plus, deci aproape nimic. iar dealerul a zis intr-un final ca pretul nu e "batut in cuie". deci daca reusim s-o scoatem cu 1000euro mai ieftina e perfect.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -