Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 04-02-09, 12:27   #1
laur_nsl

Stage 4

laur_nsl's Avatar

Default ce masina sa imi cumpar?

am cam 3000-3500 de euro si vreau sa imi iau o masina d preferat cu tractiune spate, m-as gandi la un urs mai bun asa sau o pisicuta, nu stiu. si poate imi spuneti si ceva despre motoare, care e mai bun etc. vreau ceva pe benzina. multumesc anticipat
laur_nsl is offline   Reply With Quote
Old 04-02-09, 20:00   #2
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]
Default Re: ce masina sa imi cumpar?

Quote:
Originally Posted by laur_nsl View Post
am cam 3000-3500 de euro si vreau sa imi iau o masina d preferat cu tractiune spate, m-as gandi la un urs mai bun asa sau o pisicuta, nu stiu. si poate imi spuneti si ceva despre motoare, care e mai bun etc. vreau ceva pe benzina. multumesc anticipat
Batranul ursache e o masina care necesita investii mari adica dak ai bani sa bagi in ea mergi pe urs fara discutii. Gandeste-te ca masina aia are in jur de 20 de ani lejer si cateva sute de mii de km daca vrei masina asta necesita bani destui. Acum daca ma uit la cati bani ai tu poti gasii o pisica super ok dar neinmatriculata k pisica la 3000 inmatriculata e greu de gasit nici cele cu sute de mii de km nu sunt 3000. Daca mergi pe pisica iti recomand 318IS de 140cp benzina eu zic k e ideala masina. Motorul de 1.8 nu implica taxe foarte mari consumul este destul de ridica da nu ca la un 325i.
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 04-02-09, 21:18   #3
CyberCSX
Banned

Stage 5

Uffff........, mai lasati-va de ursi si de mīte de la gunoiu nemtesc si apucati-va de masini serioase.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 22:57   #4
Hame

Stage 3

Hame's Avatar

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Uffff........, mai lasati-va de ursi si de mīte de la gunoiu nemtesc si apucati-va de masini serioase.
pasiune bai tata... n`ai ce`i face. cui ii place bmw-ul ii place oricare, urs, pisica, rechin, orice. iar "gunoiu nemtesc" nu e chiar gunoi.

si eu tot spre o pisica din afara te`as sfatui sa optezi. la 3000-3500 gasesti motor sub 2.0 fara prea multi km.

Prea multi dintre noi se sting datorita vitezei. DRIVE SLOW !
Hame is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 23:19   #5
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Sincer i-mi pare mult mai avantajos o pisica de prin 93, 94 chiar si decat un logan, dotari, optiuni mai multe de performanta nu mai vorbesc.
johhny is offline   Reply With Quote
Old 06-02-09, 13:35   #6
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

Scuza-ma ca ma bag, dar cineva spunea de gunoaiele nemtesti, ei nu-i chiar asa, numai ca alea bune sunt destul de scumpe, daca ai bani de aruncat, ia-ti un urs, dar numai daca ai(nu te gandi la 10-20 de mil, treci peste 2000 euro daca vrei sa faci o treaba buna.), eu personal iti recomand o masina italieneasca, sprintena si relativ noua. Dar asta daca vrei o masina in care sa nu bagi multi bani iti recomand alfa 145 cu ABS
airbag
airbag copilot
faruri de ceaţă
geamuri cu acţionare electr.
īnchidere centralizată
jenţi aluminiu
radio
Radio/CD
servodirecţie
sistem antifurt
trapa.

La 2500 euro, zic eu ca e o afacere buna, am uitat 120 000 km.

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=bo2q13ywdzco

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.

Last edited by Sindrom; 06-02-09 at 13:38.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 06-02-09, 20:32   #7
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
Scuza-ma ca ma bag, dar cineva spunea de gunoaiele nemtesti, ei nu-i chiar asa, numai ca alea bune sunt destul de scumpe, daca ai bani de aruncat, ia-ti un urs, dar numai daca ai(nu te gandi la 10-20 de mil, treci peste 2000 euro daca vrei sa faci o treaba buna.), eu personal iti recomand o masina italieneasca, sprintena si relativ noua. Dar asta daca vrei o masina in care sa nu bagi multi bani iti recomand alfa 145 cu ABS
airbag
airbag copilot
faruri de ceaţă
geamuri cu acţionare electr.
īnchidere centralizată
jenţi aluminiu
radio
Radio/CD
servodirecţie
sistem antifurt
trapa.

La 2500 euro, zic eu ca e o afacere buna, am uitat 120 000 km.

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=bo2q13ywdzco
145 are tractiune spate? K omu asta a zis ca vrea. Sincer iti sp k la fel de multi bani bagi si in alfa 145. Alfa sta destul de prost cu partea mecanica mai ales modelele mai vechi din cate stiu eu mai ales pe drumurile din Romania. Da nu inteleg de ce se deviaza asa mult de la subiect omul a zis ca vrea tractiune spate urs sau pisica sa vb de modelele astea sau ceva apropiat. Asa dc nu il sfatuiti sa isi ia Matiz e super masina e din 2004 cel putin are aer coinditionat consum mic ce daca nu indeplineste nici un criteriu din ce vrea omu da e masina buna.
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 06-02-09, 20:48   #8
dragos1989

Stage 5

dragos1989's Avatar

Member of:
[SEAT]

Sincer ti-as recomanda un Nissan 200SX S13...1.8 turbo 169 de cai...92-93...pana in 3500 gasesti unul in stare destul de buna din ce am vazut pe mobile.de .....Daca se considera aiurea postul meu rog sa il stergeti.Numai bine!
Old 08-02-09, 11:42   #9
laur_nsl

Stage 4

laur_nsl's Avatar

Quote:
Originally Posted by dragos1989 View Post
Sincer ti-as recomanda un Nissan 200SX S13...1.8 turbo 169 de cai...92-93...pana in 3500 gasesti unul in stare destul de buna din ce am vazut pe mobile.de .....Daca se considera aiurea postul meu rog sa il stergeti.Numai bine!
sa stii ca m-am uitat la cateva nissanuri 200sx si unele arata chiar bine, dar sunt fiabile? trebuie sa imi fac rezerve de bani in fiecare luna pentru piese? mai da-mi cateva detalii daca vrei te rog
laur_nsl is offline   Reply With Quote
Old 08-02-09, 19:25   #10
dragos1989

Stage 5

dragos1989's Avatar

Member of:
[SEAT]

Din pacate nu am experienta cu aceasta masina, insa uite mai jos linkuri de pe forum de la proprietarii acesteia, poti discuta mai pe larg pe topicurile lor sau prin PM si sa vezi ce parere ai...
https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti/72929-nissan-200sx-1-8t.html
https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti/21864-nissan-200sx-1991-a.html
https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti/79195-reshizzo-s13.html
https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti/76238-insane-200sx-1-8-turbo.html
https://forum.4tuning.ro/314-zona-tehnica-nissan-infiniti/34209-pliant-200sx-s13.html
https://forum.4tuning.ro/314-zona-tehnica-nissan-infiniti/89702-piese-nissan-200sx-s13.html --- Citez din userul 200sx: piese de schimb aduc magazinele de la noi, cel putin in Bucuresti n-am avut probleme (a ba da mie mi se pare pretul mare)

piese sh se mai gasesc din cand in cand da nu te lovesti de ele la tot pasul

e o masina rezistenta , care are 15-20 ani vechime deja si ca lacare inevitabil poate pica ambreiaj bucsaraie.... orice pica in general la o masian de varsta asta.

apoi daca nu s-a avut grija de ea pica turbina si cam in acealsi timp sau dupa linia

revenind la piese daca vrei noi sau chiar SH se pot aduce fara probleme si la preturi f decente chiar nu-mi fac probleme de piese.

o mare problema ar putea fi sa gasesti pe cineva care a mai lucrat o astfel de masina, sau care daca nu a mai lucrat sa fie cineva in care sa ai incredere sa il lasi sa bage mana in ea, fara suparare dar "mecanicii de dacie" o vor strica destul e repede. sau as putea spune ca daca vrei sa merga ca de fabrica si sa tragi ed ea nu merge sa "legi cu sarma" pe ici pe colo.

ah si sa nu uit, rugina la haion in spate sub aripiora de pe el au cam toate si uneori la usi sub oglinzi

dupa ce iei maisna cred ca si eu si tarnafes si cred ca mai e lume pe aicea te putem ajuta cu piese in caz de e nevoie.. Iti doresc mult succes! Oricum,consider ca ar fi o alegere mai buna decat e30..
dragos1989 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -