| Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
24-01-09, 21:55
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
octavia 2 vs vectra c facelift
peste 2 saptamani voi pleca in germania, pt a achizitiona o masina. cum bugetul e limitat undeva la 13.000 euro, iar eu doresc o limuzina, diesel, m am orientat catre octavia 2 1.9 tdi si vectra c dupa 2006, 1.9 cdti 120 cp, ambele sub 100.000 km.
initial am dorit un passat, dar preturile sunt ceva mai mari.
acu vine problema. as fi mai incantat de o vectra, dar am tot auzit persoane care sa se planga de masina. bratele am inteles ca ar fi o problema mare.
sunt student, si nu vreau sa cumpar o masina in care sa fiu nevoit sa bag bani, mai ales la cum sunt drumurile in bucuresti.
este vectra o masina fiabila?
astept opinii despre ambele modele, referitoare la intretinere, comfort, consum, stabilitate, etc
Last edited by phaeton; 24-01-09 at 22:00.
|
|
|
24-01-09, 22:10
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Re: octavia 2 vs vectra c facelift
vectra 1.9cdti mai bine de 150cp. sunt motoare extrem de fiabile.
acum depinde si de ce vrei tu mai exact. cum esti un student, nu ai nevoie de masina mare, iar vectra e destul de mare (mai mare ca o2)
treaba cu limuzina e un pic aiurea, adica limuzina nu e pentru cineva de 18-19 ani. pentru tine mai bine un hatchback.
ca si comfort, vectra este superior, argumentul major fiind spatiul. ca si stabilitate as miza pe octavia 2, pentru ca vectra c este destul de contestat la capitolul asta (sa nu iti inchipui totusi ca subvireaza aiurea cum exagereaza unii). intretinerea oricum e scumpa la ambele, eventual putin mai scumpa la octavia, fiind vag. la consum, ambele se descurca la fel de bine, 1.9tdi si 1.9cdti fiind renumite pentru asta.
ideea e ca motorul de 1.9cdti are valente sportive (in limitele in care poate fi un diesel sportiv). chiar aseara, cu un gtc 1.9cdti 150cp am "ars" o octavia 2 2.0tdi (0-160km/h si 160-210km/h, in al doilea caz fara buton sport apasat).
cred ca pentru tine ar fi mai buna o octavia 2, pentru ca e mai tinereasca. vectra c facelift e ceva mai monotona.
oricum, zic sa cauti, si sa o iei pe cea care se prezinta cel mai bine la capitolul rulaj, tehnic si aspect
|
|
|
24-01-09, 22:16
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
vreau neaparat limuzina, ma simt mult mai bine intr o masina mare, decat intr un hatchback. stiu ca ar fi mai practica o masina mica, si mai mai potrivita pt varsta mea. dar fara nici un semn de intrebare, masina urmatoare va fi limuzina.
bineinteles ca as fi preferat motoare mai mari, cel putin un 2.0 tdi sau cdti u de 150 de cai. dar astea imi cam depasesc bugetul.
repet, imi place mai mult vectra ca si design exterior, motor, etc, dar sunt speriat de fiabilitatea acestui model.
cred ca octavia 2 are un plus la capitolul design interior, este putin mai modern decat la vectra, care este cam monoton.
|
|
|
25-01-09, 18:30
|
|
 Stage 5
|
octavia 2 e hatch, nu limuzina.
din punctul meu de vedere amandoua sunt niste cazane, dar daca ar fi ultimele 2 masini de pe planeta mi-as lua vectra. Numai si numai din cauza motorizarii diesel superioare tractorasului vag.

Official Porsche hater.
|
|
|
25-01-09, 22:19
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ionut_cluj
octavia 2 e hatch, nu limuzina.
din punctul meu de vedere amandoua sunt niste cazane, dar daca ar fi ultimele 2 masini de pe planeta mi-as lua vectra. Numai si numai din cauza motorizarii diesel superioare tractorasului vag.
|
am zis, daca ar fi sa aleg dupa design si motor, as alege vectra.
cdti u e peste tdi. dar cum ramane cu fiabilitatea masinii per ansamblu
|
|
|
25-01-09, 22:30
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
mai bine te limitezi la un mondeo din 2005 2000 tdci pana in 10 mii euro si cu siguranta nu te vei plange de piese scumpe
|
|
|
25-01-09, 22:31
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GABBY_
mai bine te limitezi la un mondeo din 2005 2000 tdci pana in 10 mii euro si cu siguranta nu te vei plange de piese scumpe
|
nici nu intra in ecuatia problemei. nu mi place din absolut nici un punct de vedere
|
|
|
29-01-09, 17:52
|
|
 Stage 4
Member of: [PEUGEOT] [2 Roti]
|
Frate lasa masinile astea,toata lumea stie ca sunt pro Peugeot,dar un 407 este chiar foarte bun,nu-i asa ionut_cluj?Un motoras de 2.0HDI 136 cp!
|
|
|
29-01-09, 22:18
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [FORD] [Echipa de sprijin]
|
Si eu recomand un 407 2.0HDI e peste cele 2 la toate capitolele. Bine e peste ele si la costuri de intretinere da e alta vorba asta. Oricum eu daca as avea banii tai 13.000 si as vrea o limuzina diesel ar renunta la anul 2005 si m-as reprofila la un 2003-2004 Honda Accord. Cel mai bun motor diesel e pe Honda.
|
|
|
30-01-09, 11:03
|
|
 Stage 5
|
da, poti lua 407. Eu am avut unul luat de nou, si azi mi-e dor de el si-mi pare rau ca l-am dat.
Deasemenea, iti mai pot oferi un Saab 9-5 in 10.500, gata inmatriculat
|
|
|
01-02-09, 16:55
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
topicul e despre octavia si vectra. nu mi plac masinile frantuzesti, nu mi inspira deloc incredere. deci nu ma intereseaza cat de bune si de perfecte sunt.
|
|
|
01-02-09, 23:04
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [FORD] [Echipa de sprijin]
|
Atunci dak nu te intereseaza ia Vectra C mult mai proasta calitativ atat la interior cat si la partea tehnica decat 407, cu un diesel care urla ca tractoru lu bunicamio, un interior din plastic de cea mai proasta calitate si un bord care sincer nu atrage cu nimic. Sau mai ai si varianta ceha daca nu iti place frantuzeasca un VW mai prostut asa lipsit de personalitate motor de vw 1.9 de 105cp e vai de mama lui mai bine 1,6benzina pe masina aia la fel de zgomotos.
Bafta la alegere
|
|
|
01-02-09, 23:22
|
|
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
Motorul acela de pe octavia 2 e are un sound de invidiat. Imi aminteste de copilarie cand venea bunicu cu tractoru de la treierat. Masina sub 70 000 km si troncane motorul ala mai rau ca la un transporter de 400 000 km. Puterea e suficienta daca ai 70 de ani si tinzi spre infinit.
|
02-02-09, 08:52
|
|
 Stage 4
Member of: [PEUGEOT] [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by Herbas
Motorul acela de pe octavia 2 e are un sound de invidiat. Imi aminteste de copilarie cand venea bunicu cu tractoru de la treierat. Masina sub 70 000 km si troncane motorul ala mai rau ca la un transporter de 400 000 km. Puterea e suficienta daca ai 70 de ani si tinzi spre infinit.
|
Tare post!Nu iti inspira incredere masinile frantuzesti?Incearca si tu un 407 du-te la un delaer Peugoet sa faci un test drive cu 2.0 HDI 136 cp motorasu alal care nici nu zici ca e pe motorina si nu scoate fum cat un TDI!
|
|
|
03-02-09, 08:23
|
|
 Stage 5
|
desigur eu nu pot decat sa te sfatuiesc la un 407 sau chiar un volvo s40 in banii tai care sunt mult peste cele doua masini puse de tine.
|
|
|
|
|