Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 30-01-09, 19:32   #31
lrazvani

Stage 4

lrazvani's Avatar

Default Re: vw touareg 2002-2004 ?

Criss....daca ai x-drive sau quattro sau nustiu ce , nu inseamna ca mai ai 4 roti aditionale sau senile la masina...orice ai face tot 4 roti trag..fizic... la subaru toate rotile trag simetric fara multa filozofie si totusi e laudata tractiunea...quattro la fel(60% 40%) alltime...comparatia cu dacia papuc 4x4 care ai facuto tu e drastica pt. ca sti ca nu se compara ..si sa sti ca am fost cu papuc 4x4 si a facut treaba buna tractiunea pe niste coclauri (atata timp cat eu tineam de o sarma sa nu cada de pe 4x4 pe 2x4 a fost ok )nu am avut nevoie de de atatea sisteme...pe mine m-ar satisface enorm sa merg cu suv-ul pe unde am fost cu papucul...nu imi trebe mai mult . Despre Santa Fe nu am auzit lucruri bune si de hyundai in general ...am un prieten ce lucreaza la mercedes ..se ocupa de devize...acolo se repara si hyundai....si mi-a zis ca la hyundai is mai scumpe piesele ca la mercedes si fiabilitatea nu e grozava ...pai un parbriz de santa fe e mult mai scump ca un parbriz de ML ( tot mai multe lucruri ma fac sa ma departez de asiatici ) . Eu zic ca x3 e mai ieftin de intretinut ca touaregul...o fi touaregul de vw...da e masina premium la VW( nu mai e chiar masina poporului) si nu poti sa il compari cu golf sau passat la intretinere ...oricum nu prea is informat din punctul asta de vedere da o sa ma interesez ...oricum daca este cineva care stie un link cu preturile la piese pt. touareg si x3..rog sa il puna ...

Last edited by lrazvani; 30-01-09 at 19:36.
lrazvani is offline   Reply With Quote
Old 30-01-09, 19:49   #32
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by lrazvani View Post
Criss....daca ai x-drive sau quattro sau nustiu ce , nu inseamna ca mai ai 4 roti aditionale sau senile la masina...orice ai face tot 4 roti trag..fizic... la subaru toate rotile trag simetric fara multa filozofie si totusi e laudata tractiunea...quattro la fel(60% 40%) alltime...comparatia cu dacia papuc 4x4 care ai facuto tu e drastica pt. ca sti ca nu se compara ..si sa sti ca am fost cu papuc 4x4 si a facut treaba buna tractiunea pe niste coclauri (atata timp cat eu tineam de o sarma sa nu cada de pe 4x4 pe 2x4 a fost ok )nu am avut nevoie de de atatea sisteme...pe mine m-ar satisface enorm sa merg cu suv-ul pe unde am fost cu papucul...nu imi trebe mai mult . Despre Santa Fe nu am auzit lucruri bune si de hyundai in general ...am un prieten ce lucreaza la mercedes ..se ocupa de devize...acolo se repara si hyundai....si mi-a zis ca la hyundai is mai scumpe piesele ca la mercedes si fiabilitatea nu e grozava ...pai un parbriz de santa fe e mult mai scump ca un parbriz de ML ( tot mai multe lucruri ma fac sa ma departez de asiatici ) . Eu zic ca x3 e mai ieftin de intretinut ca touaregul...o fi touaregul de vw...da e masina premium la VW( nu mai e chiar masina poporului) si nu poti sa il compari cu golf sau passat la intretinere ...oricum nu prea is informat din punctul asta de vedere da o sa ma interesez ...oricum daca este cineva care stie un link cu preturile la piese pt. touareg si x3..rog sa il puna ...
Sistemul de tractiune e degeaba daca in momentaul in care masina atinge solul doar cu 2-3 roti, cele ce sunt in aer trag degeaba in loc sa transmita puterea rotilor ce ating pamantul. La asta se refera sistemul de tractiune eu la asta ma refer si e foarte important. Cat despre Hyundai crede-ma k te mine cu piesele scumpe si mai ales la ideea cu parbrizul mai scump ca la ML asta e pe fata dar o sa iti fac rost si de o lista de preturi sa te convingi. Despre fiabilitate nu as zice k se strica la fiecare 5minute atat timp cat noua are garantie 7 ani nu 2 ca VW. Iar BMW crede-ma k au niste preturi la reprezentanta de nu iti mai trebuie BMW. Un prieten a schimbat uleiul si a dat 1mil/l nu mai vb de manopera si alte lucruri. Niste bucsi la cutia de viteze plus manopera 5mil deci crede-ma k e scump in draci serviceul BMW.

P.S. Ai zis ceva cu care te-ai facut singur de ras cu afirmatia ca ai tot mai multe motive sa te indepartezi de asatici. Asta nu trebuia sa zici macar dak ziceai de coreeni da de asiatici de ce bijuterii fac asiaticii nu cred k vrei sa te indepartezi. Bafta la alegere au am spus cam tot ce aveam de spus.
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 30-01-09, 19:52   #33
GABBY_

Stage 5

GABBY_'s Avatar

Member of:
[Opel]

r5 de la touareg e super puturos , gandeste-te daca vrei si ceva reprize de acceleratie sau depasiri mai curajoase
GABBY_ is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 12:58   #34
lrazvani

Stage 4

lrazvani's Avatar

Eu mai stiu pe cineva cu hyundai accent ce a fost jecmanit la service ... cat despre asiatici ...ma refeream ca is destul de scumpe piesele ca vin din import(non-ue) si taxele is mari (care nu is scumpe ... is fabricate in europa da ce vine din japonia te ustura la buzunar ) si problema e ca nu prea multe piese pt. japoneze se fac la noi .... eu am patito cu nissanul primera ...primul incident si asigurarea a decis ca ii dauna totala ...reparatia costand 370.000.000 lei vechi pt. un impact la care nu s-a spart nici macar radiatoru s-au farurile ... la o masina de 17.000 euro (un unchi de a meu cu un a6 2003 a lovit masina si mai rau ..si reparatia a costat 180 mil ) . Nu mai imi trebe japoneza...si nu mai imi trebe masina noua cu garantie sa fiu tot timpu legat de reprezentanta .
Old 02-02-09, 14:37   #35
Laptiucu

Stage 5

hai sa-ti zic parerea mea:

pentru mai mult offroad:
Nissan Pathfinder (mai frumos ca Tucsonul si bun in offroad); Hyundai Tucson (mai spartan dar pretul il recomanda),

pentru mai mult oras:
Toyota Rav4 d4-d;

pentru oras si offroad:
Audi Allroad 3.0 TDI, Touareg R5 3.0 TDI (e ok si motorul de 2.5 dar nu-l recomand ca nu satisface cerintele tale legate de depasiri).

Eu as lua ori Pathfinder ori Allroad (personal);
Scot din calcul ML-ul si X5-ul pentru ca la piese platesti 1/3 din pret firma.
Si ca idee vezi ca piesele de Touareg sunt destul de super scumpe
Zic toate astea ca am fost si eu in situatia aceasta si pana la urma am ajuns la un compromis pe care o sa-l fac: imi iau masina de oras (probabil ca A4 nou) si un Suzuki Vitara (4/5 usi) pentru offroad.
Laptiucu is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 15:16   #36
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by Laptiucu View Post
hai sa-ti zic parerea mea:

pentru mai mult offroad:
Nissan Pathfinder (mai frumos ca Tucsonul si bun in offroad); Hyundai Tucson (mai spartan dar pretul il recomanda),

pentru mai mult oras:
Toyota Rav4 d4-d;

pentru oras si offroad:
Audi Allroad 3.0 TDI, Touareg R5 3.0 TDI (e ok si motorul de 2.5 dar nu-l recomand ca nu satisface cerintele tale legate de depasiri).

Eu as lua ori Pathfinder ori Allroad (personal);
Scot din calcul ML-ul si X5-ul pentru ca la piese platesti 1/3 din pret firma.
Si ca idee vezi ca piesele de Touareg sunt destul de super scumpe
Zic toate astea ca am fost si eu in situatia aceasta si pana la urma am ajuns la un compromis pe care o sa-l fac: imi iau masina de oras (probabil ca A4 nou) si un Suzuki Vitara (4/5 usi) pentru offroad.
depinde de ce reprezentanta ai in zona, cred ca Laptiucu stie bine ce inseamna D&C in Oradea

p.s. o oglinda noua (carcasa + sticla) la Tiriac Auto pentru ML320 a fost 7 mil. E mult / putin ?
Old 02-02-09, 17:48   #37
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by Bogdan_mb View Post
depinde de ce reprezentanta ai in zona, cred ca Laptiucu stie bine ce inseamna D&C in Oradea

p.s. o oglinda noua (carcasa + sticla) la Tiriac Auto pentru ML320 a fost 7 mil. E mult / putin ?
Acum sincer daca stai sa te gandesti k vb despre o masina de vreo 2-3 miliarde lejer nu mi se pare mult 7mil oglinda. Tinand cont k la un Focus oglinda bine cu totul e in jur de 6mil da masina costa nici un sfert din ML.
Old 03-02-09, 09:12   #38
Laptiucu

Stage 5

criss_cars ideea de baza e ca dai dublu triplu pe o masina fata de alta si te astepti sa te tina de banii aia nu sa se strice la fel ca cea ieftina intelegi ideea? adica nu platesti cu 2/3 mai mult pe o masina fata de alta doar pentru sigla din fata si spate ... te astepti si la calitatea aceea care sa-ti garanteze ca masina tine cu 1/2 sau de ce nu 2/3 mai bine ca una ieftina. dar in ultimii ani platim 10% calitate 90% firma. (mentionez ca nu ma refer la treaba cu oglinda ce la masini in general ... si defectele lor).

Bogdan stiu ce inseamna D&C Oradea intr-adevar de aceea ma si feresc de ei dar faptul ca piesele sunt scumpe la Touareg o zice toata lumea
Laptiucu is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 11:08   #39
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Da aici ai dreptate nu am zis nu k am si eu un prieten cu un X5 manual care are un joc la schimbator a fost la bavaria a dat 5mil nu s-a intamplat nici o schimbare(mentionez k nu s-a schimbat mai nimic decat niste bucsi). Eu la Focus nu am nici jumate din jocul pe care il are el. El m-a intrebat doar de pret dak mi se pare mult si daca punem in balanta costul reparatiei si costul masinii nu e asa mult.
Old 03-02-09, 12:56   #40
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Probleme la masinile premium nu apar in primi ani de functionare. Spre exemplu, daca luam suv-uri (sa fim in tema) ML , X5, Touareg costurile totale de intretinere, in primi 3 ani de functionare, sunt aproximativ egale. Mai sunt cazuri de cutii/motoare defecte etc. dar astea nu le suport clientul deoarece sunt acoperite de garantie (+ garntie extinsa). Problema la masinile premium, apare in cazul masinilor sh, care au ceva ani vechime astfel sunt predispuse la unele defecte (au trecut vremurile lui cobra) iar aici trebuie avut grija care se strica mai repede, la care costa piesele mai mult. De aceea de multe ori, o masina premium veche te poate duce la cheltuieli foarte mari.
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 16:57   #41
lrazvani

Stage 4

lrazvani's Avatar

Pe X3 l-ati uitat ? ..Se lauda nemtii ca e cea mai fiabila masina a lor (sau a fost)...
Old 06-02-09, 11:20   #42
myselfcosmin

Stock

Quote:
Originally Posted by lrazvani View Post
Pe X3 l-ati uitat ? ..Se lauda nemtii ca e cea mai fiabila masina a lor (sau a fost)...
Da X3 este o masina bunicica, chestia este ca mie mi se pare cam scumpa deoarece la pret se apropie de X5 care este mai mare si mai bun decat un X3
myselfcosmin is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 21:48   #43
cosminelus

Stage 2

Quote:
Originally Posted by myselfcosmin View Post
Da X3 este o masina bunicica, chestia este ca mie mi se pare cam scumpa deoarece la pret se apropie de X5 care este mai mare si mai bun decat un X3
Da ai dreptate un X3 este apropiat ca pret ca un X5
cosminelus is offline   Reply With Quote
Old 21-02-09, 08:24   #44
costi407

La chestiunea cu tractiunea pe 4 roti recomand urmatorul link:https://www.youtube.com/watch?v=t09Ex...eature=related
costi407 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -