Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-09, 19:11   #76
Bogdan_mb

Stage 5
 
Bogdan_mb's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,267
Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Scuze de offtopic dar chiar nu m-am putut abtine, Ideea e ca mai bine de jumatea din topicurile de pe forum se bazeaza pe certuri fara rost, de genul vw vs opel , frantuzesti vs nemtesti , italiene vs japonese etc. Sa nu ma intalegeti gresit, comparatia si analiza in sine nu strica, ba chiar tot timpul ajuta sa cercetezi piata la maxim, problema e ca se discuta la un nivel foarte general sau complet intr-o alta directie. Sincer cu ce avantajeaza pe un client de GTI ca s-au vandut nu stiu cate milioane de golf-uri, s-au ca lancia delta a fost o legenda pe vremuri ? (chiar nu am nimic cu cele doua modele, dimpotriva imi plac) Parerea mea, cand dai un sfat, ar trebuii sa fie cat mai concret si la subiect, sa vizeze doar modelul in sine, nu toata gama de motorizari/modele.

Si acum referitor la topicul in sine, cum au sugerat si altii, neaparat un test-drive cu ele, sau macar 2/3 dintre ele care iti plac mai mult, fiind in Bucuresti nu cred ca asta ar fi o problema dificila. Daca te gandesti la un Hot-hatch automat, atunci nu vad o solutie mai buna decat Dsg-ul de la VW. Eu personal as astepta inca o luna, doua sa vad cand apare gti-ul nou, daca va respecta ca si restul variantelor de golf 6 normele euro 5 inseamna ca vei scapa de o taxa de inmatriulare 2000 euro. Oricum, incearca si ceva manual, recunosc, e nasol sa tot schimbi in ambuteiaje, dar pe de alta parte, nu cred ca nu ti-ar placea sa o poti tura liber pana in 6-7000 de ture

Ca si un alt sfat, financiar sa zic asa, ti-as sugera sa mergi sa o cumperi de noua din Germania, daca ramai la scirocco, in perioada asta m-ai ales cu criza economica, cu siguranta nu stau prost cu stocurile, astfel mai mult ca sigur se poate negocia pretul final si daca eventual gasesti o solutie sa o inmatriculezi pe firma, poti sa scapi si de la plata tva-ului.
__________________
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 10-01-09, 23:29   #77
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5
 
criss_cars's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 892
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Da si eu zic sa astepti Gti-ul nou sau mai poti astepta si noul Megane sport. Bine nu va arata el chiar asa dar oricum prevesteste o "bestie".
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	910546l-576x432-h-2ae72ddf.jpg
Views:	273
Size:	45.5 KB
ID:	750455  
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 19:47   #78
The Scorpion King

Stage 2
 
The Scorpion King's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Default Re: Masina noua 25.000e!

Buna,
cauti neaparat masina noua sau si mana a a doua? Da-mi o descriere cu ce optiuni vrei, cai putere, ce clasa de masina vrei( sport , coupe, salon) si mai ales daca vrei sa o cumperi din strainatate ca de exemplu din Dubai
The Scorpion King is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 20:09   #79
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member


Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7,764
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
s-au vandut atatea milioane de golfuri din urmatoarele motive:
1. "e vw frate, misca muntii din loc"
2. desi, ca orice masina, are bubele ei, unele mai mari altele mai mici, se pare ca in cazul golfului aceste bube nu sunt criticate deloc. pentru unii numai simplu fapt ca scrie "golf" pe ea reprezinta indestructibilitate. desigur, sunt de 'jde mii de ori mai criticate concurentele ei si mai vorbite, mai ales prin vorba aia romaneasca: "domnee, am eu un prieten care stie un prieten care are un prieten care lucreaza la service si care a zis ca x sunt masini slabe domne... plin service-u de ele domne...". astea-s povesti pescaresti romanesti imputite care din pacate atarna destul de greu
3. lumea vrea tdi. toooot poporul romanesc vrea tdi si nu e capabil sa isi conceapa ca nu tdi-urile sunt mai bune. nu ca n-ar fi, ele sunt foarte bune, dar nu CELE mai bune. numai ca romanul nu isi concepe cum un motor diesel fiat (montat pe multe marci inclusiv peugeot si opel) ar putea fi mai bun. de fiecare data cand vad passat sau golf benzina (mai ales turbo) pe strada ma gandesc ca miracole se pot intampla. din pacate, miracolele astea se intampla rar.

deci nu trebuie sa te gandesti ca preferi vw in locul unei alfe sau cine stie ce marci, sunt foarte multe care se prezinta de x ori mai bine. cel mai bun exemplu mi se pare: honda accord si mazda 6 impotriva passatului. passatul parerea mea e ca nici n-ar trebui sa existe in aceasta comparatie.
deci te rog, ia in considerare si restul marcilor, pentru ca in ziua de azi foarte multe masini sunt extrem de fiabile si te pot uimi. nu trebuie sa fie vw sau bmw sau mercedes ca sa fie bune
amphe..imi pare rau ca ti-o zic , dar postul asta care il citez eu acu e de-a dreptul hilar, si serios iti zic, ESTI OFTICAT !

sa o luam cu inceputul. Omu nu isi ia VW ca muta muntii din loc! daca era asa, nu mai vedeam pe Iri cu Bentley & CO. cu alte minunatii din astea! vedeam tata numai VW ca "sunt cele mai tari". Sa iti explic asa frumos, omul in primul rand isi ia o masina DUPA POSIBILITATI, daca majoritatea romanului considera ca prin a cumpara un Golf TDI este o afacere buna , poate chiar e! Nu zic ca nu sunt si alte masini bune de pe piata insa din pacate nu sunt atat de mult apreciate deoarece romanul si-a facut o mica fixatie dupa '89 !

Spre exemplu eu m-am dus cu gandul in germania sa imi iau un mk4 1.9 TDI deoarece avusesem astra si am vandut-o din pacate! Si avand in vedere pretul + taxa de inmatriculare , masina era enorm de scumpa. Si gasesc un Mondeo pe care se cerea 12.000 si era din 2004, incantat fiind , chem proprietarul sa imi porneasca hardughia si ce descopar, fum negru + zgomot f urat al motorului! masina era full options insa nu m-am riscat si m-am dus mai incolo. Am ajuns la AUTOHUS.DE unde ( cei care stiu ) sunt mii si mii de masini si ai de unde alege! Iti zic sincer cu mana pe inima, DOUA ORE m-am uitat prin revista sa gasesc cea mai avantajoasa masina. Si gasisem un mk5 1.9 tdi. In timp ce se faceau actele, ma duc vis-a-vis la alt parc si descopar hardughia cu care sunt acu, mk5 2.0 tdi, care era cu 200 euro mai scumpa. Am luat-o la fuga sa anulez actele , am platit o amenda de 200 de euro. Si pe mine m-a dus practic cu 400 euro mai mult decat cealalta. Insa masina avea motor mai bun si avea majoritatea dotarilor, pe cand cea din urma nu avea nimic. Eu am luat masinuta aia PENTRU CA ERA CEA MAI AVANTAJOASA! si asta face orice roman, TE ASIGUR. ( desi mai sunt cativa snobi ).

In legatura cu TDI-urile, din miile de masini diesel conduse de catre je, TDI-ul mi s-a parut cel mai viabil si zvacnos si destul de fiabil. Cum bine stii, am avut DTI , iar pe vreama aia mai aveam un mk4 tdi 90. Masinile trageau la fel, urcau in ture la fel. Acum DTI-ul urca in ture dar nu simteai nici o placere, pe cand TDI-ul iti aducea un zambet si o lacrima in colt de fiecare data cand dadeai a 2-a si o calcai la maxim !

In legatura cu Mazda 6 , Accord si Passat. Si eu as alege Accordul insa stii tu ca mai sunt si discutii de genul: una e cand te dai jos dintr-un passat iar alta e cand te dai jos dintr-un accord sau mazda 6. Nu zic..or fi bune! insa asa e privirea romanului. "si cum sa agat eu gagici?". Iar passatul are un aer mai batranesc, mai serios.

Morala e ca lumea cumpara ce isi permite mai ales, si ce i se pare ca e cel mai REZONABIL, RENTABIL, BUN IN RAPORT CALITATE PRET.
__________________

dolb is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 11:00   #80
tzunny
Honda Driver

Stage 5
 
tzunny's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 760
Member of:
[Honda]
[Hyundai]
[PEUGEOT]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
numai ca romanul nu isi concepe cum un motor diesel fiat (montat pe multe marci inclusiv peugeot si opel) ar putea fi mai bun.
Asta ai zis-o din auzite banuiesc.. Peugeot este furnizor de HDI-uri la mai multi constructori, si tocmai el lua motoare de la Fiat, nu? )
In rest sunt de acord cu tine, referitor la mentalitatea romaneasca!
__________________

2002 - 2008 Peugeot 405, 1989, 1.6
2008 - 2010 Hyundai Pony, 1994, 1.5i
2010 - 20?? Honda CRX Del Sol, 1995, 1.6
tzunny is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 12:34   #81
Sindrom

Stage 5
 
Sindrom's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,744
Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Quote:
Originally Posted by dolb View Post
Morala e ca lumea cumpara ce isi permite mai ales, si ce i se pare ca e cel mai REZONABIL, RENTABIL, BUN IN RAPORT CALITATE PRET.
Gresit unii isi cumpara ce aud ei ca ar fi mai bun, nu sunt toti ca tine, ca mine sau ca multi altii, vorbeam in alta parte de categoriile sociale. Nu zic mai mult ca ai inteles ideea.
__________________


De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 13:39   #82
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member


Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7,764
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Masina noua 25.000e!

am inteles ideea pe care o asociez cu un singur cuvant SNOBISM.
dolb is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 18:13   #83
22VIN
Opel Driver

Stage 5
 
22VIN's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,134
Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Quote:
Originally Posted by tzunny View Post
Asta ai zis-o din auzite banuiesc.. Peugeot este furnizor de HDI-uri la mai multi constructori, si tocmai el lua motoare de la Fiat, nu? )
am gresit, a fost o informatie eronata. de fapt psa a furnizat motoarele de 2.0 si 2.2 pentru fiat scudo si ulysse

dolb: exact, SNOBISM. asta am vrut si eu sa spun in postul meu
bineinteles ca sigla de vw atarna mai greu ca multe altele, si multora le place lucrul asta mai ales cand e vorba sa puna cheia-briceag pe masa de la carciuma s-o vada p**dele. mi-ar placea ca lumea sa cumpere un golf pentru ca le place cu adevarat si se simt cu adevarat bine in el, dar din pacate genul asta de omaneni nu sunt numerosi la noi in tara. adica, sunt sigur ca daca un snob se duce intr-un parc auto si se suie intr-un megane de exemplu si un golf, chiar daca se simte mai bine si ii place mai mult megane-ul, tot golf isi va lua, pentru ca in parcarea dinspatele blocului nu faci senzatie intr-un megane.
si nu, dolb, nu sunt deloc ofticat, doar ca, dupa cum am mai zis, scarba fata de mentalitatea unora ma face cateodata sa par ofticat. sunt mai degraba revoltat (mai ales cand vad tarani de la curu' vacii coxand in ultimul hal un golf 4 sau un opel astra, cand ei inainte de astea conduceau... carute...)

Last edited by 22VIN; 13-01-09 at 18:23.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 13-01-09, 21:55   #84
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member


Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7,764
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Masina noua 25.000e!

din ultimu post pareai ofticat ! in fine.

Cu taranii de la curu vacii coxand... iti dau dreptate! cunosteam si eu o fata care era de la tara..mulgea vaca seara iar a doua zi fitze si basini in opel tigra asta nou inchiriat din spain. vai fata!

Eu am luat golf pt ca pt mine era cea mai buna afacere la momentul ala, pt ca motorul era pt mine un ideal.. ceva sfant! un vis ! si pt ca pe vremea aia la mine in oras nu se prea vedeau goalfe cinci De atarnat .. nu atarna greu sigla! daca ar fi atarnat , fi sigur ca o dadeam jos ca sa nu ingreuneze masina dijaba! Oricum sigla nu ma intereseaza.. de pe spate am dat jos tot si ma pregateam sa schimb si grila fata cu tot cu sigla sa ii pun una FARA sigla dar n-am gasit ce cautam !

De briceag....imi place sa il tin in mana pt ca am un tic sa ma joc cu el ( dar nu in vazul lumii ). In nici un caz nu imi pun pe masa! mi se pare un lucru de taran sa iti arunci pe masa telefoanili , giesemu, cheili si bricheta luata din mall de la reduceri !
dolb is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 01:02   #85
Sindrom

Stage 5
 
Sindrom's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,744
Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]
Default Re: Masina noua 25.000e!

Ai uitat lantu din buzunar, atarnat de chei si brelocul cu d&g

O Lancia Delta ar intra in banii astia.....:X:X:X:X frumusica foc.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 22:53   #86
robertinho
VW Driver

Stage 5
 
robertinho's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 632
Member of:
[VW]
Default Re: Masina noua 25.000e!

...iti trebuie nervi de fier sa citesti toate posturile si sa te abtii sa nu intervii la 90% dintre ele...
...ok ,deci omul vrea masina sport in 2 usi cu ceva cai pe care sa o foloseasca zi de zi si sa fie cu cutie automata...CLAR SCIROCOO(ca sa nu zic golf 5 gti pentru ca e deja cam invechit)...poti sa iei in calcul si noile aparitii...noul megane rs ,noul golf gti,noul opc care va aparea(nu vorbim de focus rs care va costa aprox 40k,nu vorbim de audi s3 si r 32)...parerea mea ca noul scirocoo e cel mai bun compromis,designul desi subiectiv mi se pare de-a dreptul superb ,pacat de interior ca nu este de generatia 6)...nu iti recomand mazda 3 mps din simplul motiv ca am auzit de multe care nu isi scot caii,la fel ctr-ul care in afara de design e mult sub vechiul model,interesanta este alfa 147 care arata si bine si merge pe masura...astea fiind chestiile subiective acum voi vorbii despre cele obiective...
am condus gti si chiar nu este un harb,rasnita,cazan cum spunea cineva pe aici,ba din contra este considerat unul dintre cele mai echilibrate hot-hatch-uri cu o manevrabilitate f buna si nu degeaba a iesit masina anului in viziunea top gear la vremea ei...am condus focus st facelift...intr-un cuvant SUPERB...manevrabilitate,putere,reprize,design interior placut la vedere cam naspa la atingere,exterior mai mult decat frumos...si am mai condus astra opc care intr-un cuvant ESTE O BESTIE...o recomand numai impatimitilor...
...si cred ca scirocoo va avea o valoare de revanzare f buna,deorece este o legenda si in ziua de azi conteaza si renumele"firma de pe ea" (iar masinile din grupul vag chiar au o valoare buna de revanzare)...daca gasesti corrado la 6000 euro de acum 15 -20 ani cred ca si scirocco va valora ceva peste tot atatia...numai bine si sper sa faci alegerea cea mai buna
ahhh si apropo...dc nu renault megane rs f1 team? dc nu clio rs f1 team? si dc nu lancia? sa nu-mi zici ca din cauza "firmei" ca o dai in balarii
__________________
~Intermedieri vanzari/cumparari/inchirieri de studio-uri/garosoniere/apartamente in cea mai frumoasa statiune de vacanta de pe litoralul bulgaresc :SUNNY BEACH.PRETURI FOARTE MICI!!! Pentru detalii,informatii suplimentare sau chiar viizonari-0733 936 864-Dl.Mihaila Robert~
~turism intern,turism extern,curse charter,bilete avion,rezervari hoteliere oriunde in lume.vacante,excursii si weekenduri de vis la preturi avantajoase.Pentru detalii-0733936864-Dl Mihaila Robert~
robertinho is offline   Reply With Quote
Old 17-09-09, 09:00   #87
alex_me

Stock
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Default Re: Masina noua 25.000e!

salut .. cine poate sa mi spuna care este consumul real in buc pt un scirocco 2.0 fsi ,fata de o honda civic type r ? ..ms ...
alex_me is offline   Reply With Quote
Old 17-09-09, 10:36   #88
vlad-anka

Stage 5
 
Join Date: May 2009
Posts: 339
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
Default Re: Masina noua 25.000e!

salut. la un subaru impreza boxer diesel ?
150 cp si 340 NM.
Se incadreaza si in pret.
vlad-anka is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -