Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
25-02-08, 14:33
|
|
Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Ce lambda sonda e asta?
Este dintr-un Toyota Yaris din 2005 1.0, ma intereeaza daca e WBO2 ( Wide Band Lambda Sensor) sau cea simpla.
|
|
|
25-02-08, 14:38
|
|
4 Speed Squad Member
Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: Ce lambda sonda e asta?
zi codul de pe ea
|
|
|
25-02-08, 14:48
|
|
Stage 5
|
89465-0D050
0 258 006 542
Germany 12V
383201
(087) A
In acest ordin este scris
Pana acuma tin sa cred ca e WB, dar nu sunt sigur.
inca o intrebare, cineva a spus ca nu se poate taia firele, cum vedeti la asta e, ca daca refac o sa aiba o alta rezistenta...:S
|
|
|
25-02-08, 23:24
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Hexer
inca o intrebare, cineva a spus ca nu se poate taia firele, cum vedeti la asta e, ca daca refac o sa aiba o alta rezistenta...:S
|
daca nu s ar putea taia atunci s ar vinde sondele lambda cu tot cu mufe, lucru care nu se intampla
toti cei care au schimbat o astfel de sonda cu siguranta au trecut prin procesul de sertizare al firelor (si eu printre ei) si dupa asta a mers perfect
numai bine si spor la treaba
|
|
|
26-02-08, 02:29
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Flow
daca nu s ar putea taia atunci s ar vinde sondele lambda cu tot cu mufe, lucru care nu se intampla
toti cei care au schimbat o astfel de sonda cu siguranta au trecut prin procesul de sertizare al firelor (si eu printre ei) si dupa asta a mers perfect
numai bine si spor la treaba
|
Ok, deci e cum am gandit eu, ca se poate.
Dar este WB sau nu...asta e cea mai mare problema...
|
|
|
26-02-08, 08:15
|
|
Stage 5
|
Unde ai vazut wideband cu 4 fire?
E sonda narow ca oricare, firele albe filamentul, negru masa senzorului si gri semnalul.
|
|
|
26-02-08, 08:38
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by WRT-SHARK
E sonda narow ca oricare, firele albe filamentul, negru masa senzorului si gri semnalul.
|
8 dimineata L.E.
Gri e masa senzorului si negru semnalul
|
|
|
26-02-08, 09:30
|
|
Stage 5
|
Quote:
|
Mersi, cam asta am gasit si eu, mai bine zis WB are 6 fire teoretic...2 in plus.
Atunci dau foc la toate...daca nu e WB nu mai trebue...
|
|
|
03-04-08, 21:39
|
|
Toyota Driver
Stage 5
Member of: [Toyota]
|
Salut.Am si eu o problema la o Toyota Corolla din '89,adica i-a crescut f mult consumul.Nu am reusit sa gasesc un tester pt ea,dar toata lumea se inghesuie sa zica k e sonda lamda de vina.Cine stie unde pot gasi o sonda pt ea si nu una universala si la ce pret.Ms!
|
|
|
04-04-08, 09:35
|
|
Stage 5
|
Diferenta intre cea originala si una universala sau de la alt tip de auto consta in lungimea firelor si forma mufei.
|
|
|
04-04-08, 11:21
|
|
Toyota Driver
Stage 5
|
Quote:
Diferenta intre cea originala si una universala sau de la alt tip de auto consta in lungimea firelor si forma mufei.
|
De la ultimul service unde am fost cu ea asa mi-au zis k daca cumpar una universala s-ar putea sa nu dea rezultate.Ce alte probleme ar putea fi care sa ii creasca consumul asa mult(respectiv 5-6l)?Ms.
|
|
|
04-04-08, 13:27
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SaIBoT
De la ultimul service unde am fost cu ea asa mi-au zis k daca cumpar una universala s-ar putea sa nu dea rezultate.Ce alte probleme ar putea fi care sa ii creasca consumul asa mult(respectiv 5-6l)?Ms.
|
Ca pret iti recomand sonda de dacie berlina sau supernova, e facuta tot de Bosch si are functii identice, este montata si pe niste alfe si toyote.
Ii tai mufa si legi firele la firele de la mufa ta originala.Am pus la tot felul de masini si functioneaza fara probleme.
Oricum problema ta nu e neaparat de la sonda, un mester priceput poate sa verifica f usor daca sonda lucreaza sau nu.
La 5-6L consum in plus deja recuperezi benzina din baia de ulei, stai linistit.
|
|
|
04-04-08, 16:04
|
|
Toyota Driver
Stage 5
|
Quote:
Ca pret iti recomand sonda de dacie berlina sau supernova, e facuta tot de Bosch si are functii identice, este montata si pe niste alfe si toyote.
Ii tai mufa si legi firele la firele de la mufa ta originala.Am pus la tot felul de masini si functioneaza fara probleme.
Oricum problema ta nu e neaparat de la sonda, un mester priceput poate sa verifica f usor daca sonda lucreaza sau nu.
La 5-6L consum in plus deja recuperezi benzina din baia de ulei, stai linistit.
|
Ms.O sa ma interesez sa vad.Din ce am vazut eu la sonda mea e cu 4 fire.Sper k asa sa fie si la supernove.Ce nu cred k am precizat aici e faptul k eu am schimbat toba,respectiv traseul din fata in spate si mi-am pus diametrul ceva mai mare(50).A ramas insa neatinsa partea cu toba intermediara(catalizatorul) si partea cu sonda lamda.Au fost pareri cum k si din cauza asta i-ar fi crescut consumul insa nu cred k avea cum sa creasca asa mult.Ar putea fi una din probleme si catalizatorul?(infundat sau spart).Ms inca o data,o sa revin cu info de indata ce o sa gasesc "buba"
|
|
|
|
|