Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   Ce lambda sonda e asta? (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/68660-lambda-sonda.html)

Hexer 25-02-08 13:33

Ce lambda sonda e asta?

1 Attachment(s)
Este dintr-un Toyota Yaris din 2005 1.0, ma intereeaza daca e WBO2 ( Wide Band Lambda Sensor) sau cea simpla.

200SX 25-02-08 13:38

Re: Ce lambda sonda e asta?

zi codul de pe ea

Hexer 25-02-08 13:48

89465-0D050
0 258 006 542
Germany 12V
383201
(087) A

In acest ordin este scris
Pana acuma tin sa cred ca e WB, dar nu sunt sigur.
inca o intrebare, cineva a spus ca nu se poate taia firele, cum vedeti la asta e, ca daca refac o sa aiba o alta rezistenta...:S

Flow 25-02-08 22:24

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1382011)
inca o intrebare, cineva a spus ca nu se poate taia firele, cum vedeti la asta e, ca daca refac o sa aiba o alta rezistenta...:S

daca nu s ar putea taia atunci s ar vinde sondele lambda cu tot cu mufe, lucru care nu se intampla
toti cei care au schimbat o astfel de sonda cu siguranta au trecut prin procesul de sertizare al firelor (si eu printre ei) si dupa asta a mers perfect
numai bine si spor la treaba

Hexer 26-02-08 01:29

Quote:

Originally Posted by Flow (Post 1383292)
daca nu s ar putea taia atunci s ar vinde sondele lambda cu tot cu mufe, lucru care nu se intampla
toti cei care au schimbat o astfel de sonda cu siguranta au trecut prin procesul de sertizare al firelor (si eu printre ei) si dupa asta a mers perfect
numai bine si spor la treaba

Ok, deci e cum am gandit eu, ca se poate.

Dar este WB sau nu...asta e cea mai mare problema...

WRT-SHARK 26-02-08 07:15

Unde ai vazut wideband cu 4 fire?
E sonda narow ca oricare, firele albe filamentul, negru masa senzorului si gri semnalul.

WRT-SHARK 26-02-08 07:38

Quote:

Originally Posted by WRT-SHARK (Post 1383626)
E sonda narow ca oricare, firele albe filamentul, negru masa senzorului si gri semnalul.

8 dimineata:dizzy: L.E.
Gri e masa senzorului si negru semnalul

Hexer 26-02-08 08:30

Quote:

Originally Posted by WRT-SHARK (Post 1383626)

Mersi, cam asta am gasit si eu, mai bine zis WB are 6 fire teoretic...2 in plus.
Atunci dau foc la toate...daca nu e WB nu mai trebue...

SaIBoT 03-04-08 20:39

Salut.Am si eu o problema la o Toyota Corolla din '89,adica i-a crescut f mult consumul.Nu am reusit sa gasesc un tester pt ea,dar toata lumea se inghesuie sa zica k e sonda lamda de vina.Cine stie unde pot gasi o sonda pt ea si nu una universala si la ce pret.Ms!

WRT-SHARK 04-04-08 08:35

Diferenta intre cea originala si una universala sau de la alt tip de auto consta in lungimea firelor si forma mufei.

SaIBoT 04-04-08 10:21

Quote:

Originally Posted by WRT-SHARK (Post 1464834)
Diferenta intre cea originala si una universala sau de la alt tip de auto consta in lungimea firelor si forma mufei.

De la ultimul service unde am fost cu ea asa mi-au zis k daca cumpar una universala s-ar putea sa nu dea rezultate.Ce alte probleme ar putea fi care sa ii creasca consumul asa mult(respectiv 5-6l)?Ms.

WRT-SHARK 04-04-08 12:27

Quote:

Originally Posted by SaIBoT (Post 1465003)
De la ultimul service unde am fost cu ea asa mi-au zis k daca cumpar una universala s-ar putea sa nu dea rezultate.Ce alte probleme ar putea fi care sa ii creasca consumul asa mult(respectiv 5-6l)?Ms.

Ca pret iti recomand sonda de dacie berlina sau supernova, e facuta tot de Bosch si are functii identice, este montata si pe niste alfe si toyote.
Ii tai mufa si legi firele la firele de la mufa ta originala.Am pus la tot felul de masini si functioneaza fara probleme.
Oricum problema ta nu e neaparat de la sonda, un mester priceput poate sa verifica f usor daca sonda lucreaza sau nu.
La 5-6L consum in plus deja recuperezi benzina din baia de ulei, stai linistit.

SaIBoT 04-04-08 15:04

Quote:

Originally Posted by WRT-SHARK (Post 1465258)
Ca pret iti recomand sonda de dacie berlina sau supernova, e facuta tot de Bosch si are functii identice, este montata si pe niste alfe si toyote.
Ii tai mufa si legi firele la firele de la mufa ta originala.Am pus la tot felul de masini si functioneaza fara probleme.
Oricum problema ta nu e neaparat de la sonda, un mester priceput poate sa verifica f usor daca sonda lucreaza sau nu.
La 5-6L consum in plus deja recuperezi benzina din baia de ulei, stai linistit.

Ms.O sa ma interesez sa vad.Din ce am vazut eu la sonda mea e cu 4 fire.Sper k asa sa fie si la supernove.Ce nu cred k am precizat aici e faptul k eu am schimbat toba,respectiv traseul din fata in spate si mi-am pus diametrul ceva mai mare(50).A ramas insa neatinsa partea cu toba intermediara(catalizatorul) si partea cu sonda lamda.Au fost pareri cum k si din cauza asta i-ar fi crescut consumul insa nu cred k avea cum sa creasca asa mult.Ar putea fi una din probleme si catalizatorul?(infundat sau spart).Ms inca o data,o sa revin cu info de indata ce o sa gasesc "buba"

All times are GMT +2. The time now is 05:25.

- Copyright 2026 4Tuning