![]() |
Ce lambda sonda e asta?
1 Attachment(s)
Este dintr-un Toyota Yaris din 2005 1.0, ma intereeaza daca e WBO2 ( Wide Band Lambda Sensor) sau cea simpla.
|
Re: Ce lambda sonda e asta?
zi codul de pe ea
|
89465-0D050
0 258 006 542 Germany 12V 383201 (087) A In acest ordin este scris Pana acuma tin sa cred ca e WB, dar nu sunt sigur. inca o intrebare, cineva a spus ca nu se poate taia firele, cum vedeti la asta e, ca daca refac o sa aiba o alta rezistenta...:S |
Quote:
toti cei care au schimbat o astfel de sonda cu siguranta au trecut prin procesul de sertizare al firelor (si eu printre ei) si dupa asta a mers perfect numai bine si spor la treaba |
Quote:
Dar este WB sau nu...asta e cea mai mare problema... |
Unde ai vazut wideband cu 4 fire?
E sonda narow ca oricare, firele albe filamentul, negru masa senzorului si gri semnalul. |
Quote:
Gri e masa senzorului si negru semnalul |
Quote:
Atunci dau foc la toate...daca nu e WB nu mai trebue... |
Salut.Am si eu o problema la o Toyota Corolla din '89,adica i-a crescut f mult consumul.Nu am reusit sa gasesc un tester pt ea,dar toata lumea se inghesuie sa zica k e sonda lamda de vina.Cine stie unde pot gasi o sonda pt ea si nu una universala si la ce pret.Ms!
|
Diferenta intre cea originala si una universala sau de la alt tip de auto consta in lungimea firelor si forma mufei.
|
Quote:
|
Quote:
Ii tai mufa si legi firele la firele de la mufa ta originala.Am pus la tot felul de masini si functioneaza fara probleme. Oricum problema ta nu e neaparat de la sonda, un mester priceput poate sa verifica f usor daca sonda lucreaza sau nu. La 5-6L consum in plus deja recuperezi benzina din baia de ulei, stai linistit. |
Quote:
Ms.O sa ma interesez sa vad.Din ce am vazut eu la sonda mea e cu 4 fire.Sper k asa sa fie si la supernove.Ce nu cred k am precizat aici e faptul k eu am schimbat toba,respectiv traseul din fata in spate si mi-am pus diametrul ceva mai mare(50).A ramas insa neatinsa partea cu toba intermediara(catalizatorul) si partea cu sonda lamda.Au fost pareri cum k si din cauza asta i-ar fi crescut consumul insa nu cred k avea cum sa creasca asa mult.Ar putea fi una din probleme si catalizatorul?(infundat sau spart).Ms inca o data,o sa revin cu info de indata ce o sa gasesc "buba" |
| All times are GMT +2. The time now is 05:25. |
- Copyright 2026 4Tuning