Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 28-07-06, 12:22   #1
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]
Default motor renault pe solenza

salutare .....

sunt membru nou pe acest forum pasionat de automobilism si tot ce tine de vehicule pe 4 roti sau mai multe :P

vin cu niste intrebari la care as dori sa fiu lamurit!!! in viitorul apropiat (6 luni( o sa implinesc 18 ani si presupun ca prima mashina o sa fie ori o solenza din partea tatalui meu ori un renault 19 (asta daca se vor putea aduce mashini din afara care vor fi foarte ieftine !!!)... ma gandeam asa ca poate or sa fie prea mari taxele pt a aduce o mashina veche de 14 ani din afara si mai bine raman la solenza..... dar vreau sa schimb motorul de pe solenza cu cel de pe renault 19 (care probabil o sa il aduc din afara fara sa il inmatriculez)
am avut un r19 avea 190.000 km cand am vandut-o dar inca mai atingea viteza maxima data de constructor(185 km/h) este vb de modelul cu motor 1792cmc 90 cp....

intrebarea este : se poate sa pun un motor de renault pe solenza???? o sa fie cineva de sus care sa nu fie de acord cu ce vreau eu (????RAR???).... treaba cu schimbatul motorului se poate face si singur sau trebuie dusa la un service specializat????

ms astept indrumarile voastre
o_kh3 is offline   Reply With Quote
Old 28-07-06, 13:26   #2
59AFA

Stage 5

59AFA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]
Default Re: motor renault pe solenza

Quote:
Originally Posted by o_kh3
intrebarea este : se poate sa pun un motor de renault pe solenza???? o sa fie cineva de sus care sa nu fie de acord cu ce vreau eu (????RAR???).... treaba cu schimbatul motorului se poate face si singur sau trebuie dusa la un service specializat????

ms astept indrumarile voastre
solenza are motor de renault rar ul nu cred k o sa iti faca probleme , iar dak ai ceva cunostinte de mecanica poti sa iti pui singur motorul.problema e k nu cred ca incape motorul de r19 pe solenza
59AFA is offline   Reply With Quote
Old 28-07-06, 13:30   #3
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

hmm vedem ce modificam pe la capot pe acolo :P o priza de aer ceva eu totusi cred ca incape daca incape motorul de 1.9D de ce nu ar incapea si unul de 1.7

mai astept raspunsuri :P
Old 28-07-06, 13:31   #4
59AFA

Stage 5

59AFA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]

ala de 1.9 nu a incaput tot...nu stiu ce ii lipseste dar sigur ii lipseste ceva , asa am auzit . d'asta are si foarte putini cp...
Old 28-07-06, 13:41   #5
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

probabil ca turbina nu a incaput ca sa il aduca la 80 cp?!?!?
Old 28-07-06, 13:52   #6
59AFA

Stage 5

59AFA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]

cred k turbina nu a incaput...dar il ducea la peste 100 cp dak nu ma insel
Old 28-07-06, 16:02   #7
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

iti merge orice motor transversal .. teoretic ...

iti merge de ex. de renault 5 ... iti merge de wiliams 2000 ... aaa ... merg mai multe .. tot solenza am si eu .. si tot acelashi lucreu vreau sa-i fac ... dar deocamdata adun bani

Psycho is offline   Reply With Quote
Old 28-07-06, 16:19   #8
GABBY_

Stage 5

GABBY_'s Avatar

Member of:
[Opel]

aha ,de aia o mai ti inca asteptam sa schimbi motorul psycho si apoi sa vedem ce maiestrie ai
GABBY_ is offline   Reply With Quote
Old 28-07-06, 16:41   #9
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

sper sa imi cumpere tata o solenza ca de renault imi strang eu bani.... (500e) cu motor destul de putin folosit adus din germany :P

cam cat ar costa sa schimb motorul la un service???

Last edited by lascarica; 09-08-06 at 02:31. Reason: mai usor de urmarit ideile in cadrul topicului
Old 03-08-06, 15:08   #10
yknot

Stage 5

yknot's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

las-o balta cu schimbatul motorului la solentza, nu il poti omologa, este cu grad redus de poluare cel original, iar ca sa pui altul trebuie sa faci teste dinamice de poluare... asa ca "forget it"
Old 03-08-06, 15:33   #11
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

am fost acum cativa ani cu renaultu lu taicamiu r19 la RAR si iau facut teste si cele de poluare si avea o emisie de noxe foarte mica
Old 04-08-06, 03:01   #12
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

yknot ... il omologezi " artizanal " ....

sa schimbi motoru poate sa te coste de la 1 miliona la 150 de e de ex
Psycho is offline   Reply With Quote
Old 04-08-06, 09:15   #13
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

omologarea costa ceva ???

ok sa zicem ca am terminat cu motorul sunt proaspat conducatorul unei solenze cu motor de renault ... ma gandesc ca nu imi ajung cei 90cp ca sa mai cred ce as putea sa mai fac ????? ma citit pe forum ca daca ii pun un filtru sport si ii schimb toata evacuarea si ii pun doar un finala mai castiga ceva cai putere.... am inteles bine??? daca nu explicati-mi... cu cat mai multe detalii despre cele de mai sus!!!

Probabil ca o sa apara vreunul pe aici care sa imi zica "copile nu mai visa iati carnetul si dupa mai vb"

din pacate chestia este ca am cineput sa strang bani pt mashina si vreau sa imi fac o lista cu tot ce trebuie... totusi vreau sa imi impresionez colegii de liceu

astept indrumarile voastre
Old 04-08-06, 09:27   #14
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by o_kh3
"copile nu mai visa iati carnetul si dupa mai vb"
pey tocmai... nu mai visa si strange bani si mai fa niste vizite pe la firme de tuning si vb si u cu cei de acolo....dar mergi pe la mai multe firme sa compari si tu preturi, etc....ia in calcul cam orice posibilitati ca sa nu stai cu masina in garaj sa te uiti la ea cum sta tunata dar nu are roti ... in primul rand invata sa iei permisu si fii hotarat pe ce vrei...

o firma buna si ieftina e augsburg...dar nu e perfecta deci cauta, compara, strange banii si cand o sa ai ceva strans sa stii exact ce incepi sa bagi in plus pe la motor, evacuare, etc....
Old 04-08-06, 09:51   #15
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]