Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
08-01-10, 17:14
|
|
Stage 2
|
problema mare vw polo-sistem de franare
de curand am schimbat placutele de frana si dupa montare, nu am mai reusit sa fac reglajele , cred! pe fata, nu am probleme, ci pe partea din spate, unde nu tine nici la pedala, nici la frana de mana. instalatia am aerisito si tot nici un efect. la frana de mana am intins cablul la maxim si nimic....am incercat sa reglez eu cremaliera insa am observat ca este autoreglanta in functie de uzura placutelor.... va rog souneti-mi ce nu am facut bine, ce nu am reglat.
|
|
|
08-01-10, 17:17
|
|
Stage 2
|
Re: problema mare vw polo-sistem de franare
P.S. Am uitat sa mentionez k masina este din 2003 si pe spate este dotata tot cu discuri.
|
|
|
08-01-10, 17:28
|
|
Stage 5
|
cine a facut efectiv operatia de inlocuire a placutelor ?
ai schimbat si spate si fata ?
cum ai presat inapoi cilindrii de spate ?
|
|
|
08-01-10, 17:44
|
|
Stage 2
|
eu am facut operatiunea. cilindrii i-am presat cu o presa special facuta...cilindrul circula normal, nu l-am blocat, stiu sigur...
se poate sa fie din cauza repartitorului? am inteles ca ala nu ar trebui aerisit.
|
|
|
08-01-10, 17:46
|
|
Stage 2
|
da, am schimbat si spate si fata.
|
|
|
08-01-10, 18:26
|
|
Stage 5
|
de ce a trebuit sa folosesti presa pe spate ?
pe fata ai folosit presa sau au intrat pistonasele usor inapoi in etrier ?
pe spate cum a actionat presa ?
|
|
|
08-01-10, 18:38
|
|
Stage 2
|
si pe fata si pe spate am folosit presa....nu a fost nevoie de foarte mare efort pe fata, inse pe spate a mers foarte greu. frana pe spate incepe sa prinda doar dupa ce fac vre-o 3-4 pedale....sa fie blocati cilindrii?
|
|
|
08-01-10, 18:59
|
|
Stage 5
|
esti un deosebit !!!
daca tot esti utilizator de internet, de cleste si ciocan ca orice roman care le stie el pe toate, nu era mai simplu sa cauti pe net sa vezi ce si cum se fac aceste 2 operatii ?
nu vreau sa te supar, la masini, ca si la domnisoare, fata nu e la fel ca spatele, presupun ca ai 18 sau peste (fiindca vad ca ai permis) asa ca ar fi trebuit sa incepi sa faci diferenta...zic eu...
acu' asta e...vezi cu net-ul si mai vorbim...no hard feelings...
dupa ce te lamuresti ce ai stricat...si cat costa....gasim si o solutie sa repari...
|
|
|
08-01-10, 19:14
|
|
Stage 2
|
ok, nu ma supar , recunosc k sunt putin mai noob...pt cunostinta ta, am 23 de ani ... inca o intrebare: repartitorul unde il gasesc si am voie sa il aerisesc?... din cate am mai studiat, acel repartitor are si functia de a distribui fata-spate nivelul de franare in functie de greutatea de pe ficare punte!
|
|
|
08-01-10, 20:44
|
|
Stage 5
|
cauti degeaba repartitorul, nu e de la el. in general, pe spate difera modul de impingere pentru etrieri fata de cel din fata. pe spate este o presa care rasuceste pistonasul in timp ce in impinge.
|
|
|
08-01-10, 21:18
|
|
Stage 2
|
si inseamna ca eu am fortat prea tare cand am impins pistonasul ?
|
|
|
09-01-10, 09:34
|
|
Stage 5
|
tu ai MUTILAT definitiv fie surubul asta fie piulita lui. depinde de producatorul etrierilor si de versiune.
..."le computador" nu e doar pt agatat fete p mess...nu ca n-ar fi distractiv...
|
|
|
09-01-10, 12:00
|
|
Stage 2
|
si eu am patit aceias chestie la un pontiac si vezi ca cand pui cablul la frana de mana are si acela o pozitie care trebuie puse la amandou la fel ca daca nu cand tragi frana de mana prinde doar intro parte si in cealalta parte mai putin
P.S. la golf nu stiu sigur dar cred ca toate franele sunt aproximativ la fel doar ca difera numele producatorului
|
|
|
09-01-10, 15:43
|
|
Stage 2
|
ok, astazi ma dau sa-l desfac. cu frana de mana am ginit intr-un fel kre e faza dar degeaba k nu mai actioneaza pistonasul.
|
|
|
09-01-10, 15:46
|
|
Stage 2
|
recunosc k am gresit, asta e, suport consecintele! acuma banuiesc k nu o sa gasesc sa cumpar doar piesa defecta, ci tot ansamblul, nu?
|
|
|
|
|