@ xxdadixx
Ce ai acuma cu Dacia 1300 nu stiu. Am sps undeva ceva de dacia 1300? am amintit de scoala mea de soferi din anii 80 si acolo am facut eu scoala pe 1300 si am chinuit-on poligon de am īnebunito dar n-am spus s-o luam ca etalon
Am spus DACIE īn general ca ex. si asta este LOGAN / SANDERO / MCV / STEPWAY si din cīte stiu astea au toate ABS. Nu cred ca trebuie sa-ti spun ca pe polei si sapada poti sa cam uiti ABS-ul
Quote:
|
La fel si senzorii de ploaie, te lasa sa te concentrezi asupra traficului. etc etc
|
asta e foarte amuzant, nu te supara.
Daca ceva te lasa sa te concentrezi asupra condusului 100% astea sīnt masinile AUTOMATE pe care marea masa l-e refuza.
adica un senzor de ploaie ma ajuta la concentratie dar mestecatoarea īn oala manuala cu ambreiaj cu tot nu-mi sustrage atentia. Realizezi ca-i cam "scarpinata" treaba cu concentratia, scarpinata cu mīna stīnga la urechia dreapta?
Quote:
|
Oricat de sofer ai fi nu poti parca intr-un loc mai stramt decat cel cu senzori de parcare
|
Normal ca nu poti parca 3 metri īn 2,5 metri exat asa cum nu poti turna un litru de lapte īntr-un bidon de 800 ml. Chiestie de logica dar si tu ca sofer trebuie sa ai un pic de "ochi" cīnd īti alegi un loc de parcare, nu crezi? La asta se adauga si manevrele corecte ce trebuiesc facute si care nu l-e face mai nimeni.
Manevrele astea corecte s-au īnvatat pe vremuri īn acel poligon nenorocit care a prins totusi foarte bine.
Quote:
|
Oricat de sofer ai fi nu esti singur pe strada deci nu poti spune, eu conduc prudent nu are cum sa mi se intample deci nu iau ESP.
|
Ba da. Ei uite ca se poate si fara ESP.
ESP te tine pe roti daca intri ca buzduganu-n curbe ca sa nu zbori afara sau sa nu risti sa te culci pe o parte.
Situatiile extreme sīnt alt ceva si excesele iarasi alt ceva. Situatii extreme ai prea rar iar daca esti sofer bun, l-e rezolvi si pe astea, chiar daca-ti sare un copil īn fata printr-e masinile parcate

Pot sa-ti dau foarte multe exemple daca vrei. totusi nu vreau sa ma īntelegi gresit.
NU SĪNT IMPOTRIVA tehnicii moderne dar cred ca este cel mai bine ca clientul cīnd cumpara o masina,
SA AIBE EL DREPTUL SA-SI ALEAGA dotarile si nu sa i se bage dotarile pe gīt si aste este subiectul principal abordat de mine.
EU CA CLIENT stiu ce pot si ce nu pot si cīnd merg sa-mi cumpar o masina, vreau sa-mi aleg eu dotarile dorite, fara sa mi le bage careva pe gīt, sa platesc dotari pe care EU CA CLIENT consider ca nu am nevoie, fiind astfel obligat sa platesc ce nu-mi trebuie.
Vreau sa cumpar si sa platesc ce-mi trebuie si nu ce nu-mi trebuie numai ca asa vrea dealerul sau producatorul lui.......... "nea caisa".
Īntelegi acum la ce ma refer?